Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu vyhodit z vlastního bytu vyženěné dítě?

Od: kopy odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, prosím o radu. Vyženil jsem problémového kluka, kterému je nyní 16 let a který se po svatbě s manželkou a sourozencem přistěhoval ke mě. O svou budoucnost se nezajímá, vše řešíme za něj, s ničím nepomůže, je na nás sprostý a agresivní, šikanuje bratra, v domácnosti krade drobnosti ale své babičce ukradl i peníze, bohužel to nehlásila. Řešíme ho dlouhodobě u psychiatra, psychologa a různých terapeutů, absolvoval psychiatrické léčebny i pobyty ve středisku výchovné péče, nic nikam nevede a už mě upřímně nebaví se jím vůbec dál zabývat a nechat se ničit. Potřeboval bych poradit zda ho můžu z bytu vyhodit když k němu nemám žádné právní vazby (není osvojený) a byt je v mém výlučném vlastnictví? Děkuji.
P.S. rozvod mi prosím neraďte...

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Rozvod vam radit nebudem, len sa opytam, ci aj jeho matka na rovnaky postoj a chce ho vyhodit z bytu?

Aj ked by ste nejakym sposobom pravne dosiahli, aby siel z bytu, tak v dalsom kroku mate na krku partnersky problem. Matka bude vzdy drzat stranu synovi, nie vam.

kopy
hodnocení

Postoj má stejný jako já, dovoluje si k ní neskutečné věci, ale je to její dítě, tudíž má za to že ji bude muset viset na krku i dál.

pohanka
hodnocení

3x

No ale matka má k němu stále vyživovací povinnost do 18 let, nebo dokud se nebude schopen sám uživit.

Napadá mě diagnostický ústav, nebo výchovný ústav. Otázka je, jestli byste mu nezničili život - co se v mládí naučíš a nebyl z něj ještě větší sígr.

Pokud tam tedy už nebyl, v něčem podobném.

Ti psychologové/psychiatři by neměli jenom vyšetřovat, ale i doporučovat, jak dál.

Nenapadla Vás terapie zvířetem, dát mladému nějaký smysl života koníčkem?

Terapie koněm, psem ... brigáda v ZOO?

Napadá mě šikana ve škole, drogy, závislost na sítích, telefonu ... Ale to se asi s ním všechno probíralo.

Pokud tam byl rozvod s otcem, tak zklamání ze života, msta rodičům ...

doplněno 20.10.24 16:05:

A co vyšetření mozku?

Aby tam nebyl nějaký nález, který utlačuje nějaké smyly, nervy.

jedna moje kolegyně měla zlého manžela (bil ji, shodil ze schodů) a když zemřel (na chalupě), tak se dělala pitva a zjistili, že měl nádor na mozku. A proto se tak choval.

Jenom tak přemýšlím.

kopy
hodnocení

Jediné co trochu umí, je kreslení. Zvířata nemají význam, protože má nulové empatie ke svému okolí, našeho vlastního psa týrá. Dělat nikdy nebude, alkohol ani drogy v tom nejsou, jen jeho vlastní zlé srdce a hloupá hlava.

hartmanr
hodnocení

2x

Je spíš otázka co bude dál, pokud ho vyhodíte z bytu a zda nebude stále chodit za vaší manželkou a žádat peníze aby měl kde bydlet, apod. protože ho asi těžko odmítne pokud za ní přijde. Jednoduché to asi nebude.

kopy
hodnocení

Děkuji. Je to parazit, který se o sebe nepostará, otravoval by ji určitě. Ale v 18 letech už snad nárok na nic ze zákona nemá ani od ní?

hodnocení

2x

... hlídej si co jíš a piješ. Takovýhle šmejdy by měli CENSORED.

id
hodnocení

2x
Společně s manželkou navštivte sociálku. Mohou poradit i zařídit pobyt v ústavu. Sám nechoďte, pouze společně se ženou. Synka si pozvou později.

sas
hodnocení

1x

Když by nic nepomohlo ani jeho matka, tak rozvod.

p23®
hodnocení

1x

Jak vyhodit? Je to nyní Jeho i Vaše rodina.

Pokud to řešíte již dlouhodobě u psychiatra, psychologa atd. a nic nepomáhá. Je třeba si ho nějakým způsobem získat. Dát mu lásku, podporu a být s ním alespoň kamarád.

Za svého života si toho asi již dost prošel. Každý je jiný. Někdo rozvod rodičů pochopí, přijme nového manžela matky, smíří se s tím. Někdo se s tím nevyrovná nikdy. Ztratil vše. Proto se asi také tak chová.

Je třeba si získat jeho důvěru. Neporovnávat s bratrem. Vždyť po sezdání s manželkou jsou to i Vaše děti.

Změnila bych k němu přístup. Musíte všichni. Dát mu lásku, jistotu, podporu, klid, povídat si s ním. Aby pochopil, že k Vám patří.

Vždyť je mu 16 let. V 18 letech možná sám rád odejde. Zdravím.

kopy
hodnocení

Se svým pravým otcem se nikdy neviděli, je zbavený rodičovské odpovědnosti, nikdy o něj nejevil zájem. Tím spíše byl za mě rád že má konečně tátu a já byl rád za něj. Ale to vše vzalo za své v momentě kdy jsem po nějaké době zjistil co je zač, byť jsem byl manželkou předem varován. Něco tak vyčůraného, prolhaného, neschopného, zákeřného , zlého, parazitického, liného, drzého a sprostého jsem v životě neviděl, to se nedá popsat, to se prostě musí zažít. Myslíte to dobře ale je to bohužel mimo mísu.
kopy
Se slušností a nevyčůraností dneska do světa díru taky neudělá.
Tím ho nehájím
p23®

kopy - chápu.

Je to pro Vás velice těžké. Snad tam hrají roli i nějaké geny. Přeji Vám pevné nervy. Snad se časem osamostatní.

Zdravím.

ltz
hodnocení

0x
To vám tedy nikdo nezávidí takového zloducha. Vyhodit z domu ho ale asi nemůžete, když je mu teprve 16. A s vámi žije jeho matka, která se o nezletilého musí ještě starat. Kdyby se mu někde něco stalo, ještě byste měl problémy. Když nic nepomohlo, ani psych.léčebna, tak pak asi nějaký ústav, kde by ho srovnali. Do jeho 18 by jste měl klid a potom ať se stará sám o sebe. Chtělo by to fakt řešit, aby mu ještě vice neruplo v bedně a něco hnusného nevyvedl.

lmgify
hodnocení

0x

Chodí na nějakou školu? Jakou? Baví ho? Má slušné známky? Nebylo by vhodné dát ho na grafickou školu?

Vyživovací povinnost trvá po celou dobu soustavného vzdělávání, tedy i po 18.

hodnocení

0x

něco podobnýho řešil kdysy bratr vše selhalo tak šel do pastáku

smode2
hodnocení

0x

Do 18 let máte vyživovací povinnost a ta trvá, pokud dotyčný nadále studuje. Pokud nestuduje/ukončil/absolvoval školu, má povinnost si najít zaměstnání, sám se živit a podílet finančně i pracovně na chodu domácnosti. Ty 2 roky to bohužel ještě musíte tak jako tak vydržet, a poté, pokud už nebude ve škole, nezklidní se a nebude přispívat, stává se z něj automaticky plně samostatná a plně zodpovědná osoba a můžete jej vyhodit na ulici.

runner2
hodnocení

0x

Pisete, ze manzelkou jste byl varovan pred jejim vlastnim synem. Znate se jak dlouho - rok/dva/dele? Takze jemu tehdy bylo 15/14/mene let? Vase problemy bych resit nechtel ale chce se mi napsat, ze odpovednost za aktualni stav kluka nese minimalne vase zena - jeho matka. A prijde mi celkem silene, ze mama nad svym 16-ti letym kluekm zlomi hul a souhlasi s jeho vyhazovem z domu.

jp
hodnocení

0x

Mě by zajímalo, co na něm tedy páni psychiatři a psychologové vysledovali? Má snad nějakou psychickou nemoc? Nevěřím, že dítě se takto špatné narodí, něco ho muselo poznamenat, matka asi nebude úplně bez viny.

hartmanr

Tak jistě, kdoví v jakých podmínkách to dítě vyrůstalo a proč se z něj stal špatný člověk.

liska5

Tady nejde jenom o podmínky, v nichž vyrůstal, taky o poruchy v mozku po nějakém traumatu, nemoci, nebo jako důsledek prenatálních či perinatálních komplikací. Hlavně geny dělají hodně. A hormonální změny v pubertě to akcentují. Tady se asi sešly všechny negativní faktory.

Přece psychiatr, když se nedaří, tak hledá dál možnosti a navrhuje řešení. On to vzdal?

Zajímalo by mne, zda existují chvíle, kdy se s klukem dá v klidu promluvit? Nebo ani to nepřipadá v úvahu? Nebo existuje nějaká osoba, která na něj platí?

Vyhodit asi do 18 let nejde. Jedině vyjednat mu nějakou internaci.

hodnocení

0x
Dítě není "něco", co vaše partnerka může po 18 letech od porodu zahodit a babybox už o 16 let prošvihla. Stále bude mít k němu (a on k ní) vyživovací povinnost. Také ho musí živit, dokud se soustavně připravuje na budoucí povolánï.
lmgify

> babybox už o 16 let prošvihla

Při troše dobré vůle ... a nejen tam. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]