Nejste přihlášen/a.
Rozvod vam radit nebudem, len sa opytam, ci aj jeho matka na rovnaky postoj a chce ho vyhodit z bytu?
Aj ked by ste nejakym sposobom pravne dosiahli, aby siel z bytu, tak v dalsom kroku mate na krku partnersky problem. Matka bude vzdy drzat stranu synovi, nie vam.
No ale matka má k němu stále vyživovací povinnost do 18 let, nebo dokud se nebude schopen sám uživit.
Napadá mě diagnostický ústav, nebo výchovný ústav. Otázka je, jestli byste mu nezničili život - co se v mládí naučíš a nebyl z něj ještě větší sígr.
Pokud tam tedy už nebyl, v něčem podobném.
Ti psychologové/psychiatři by neměli jenom vyšetřovat, ale i doporučovat, jak dál.
Nenapadla Vás terapie zvířetem, dát mladému nějaký smysl života koníčkem?
Terapie koněm, psem ... brigáda v ZOO?
Napadá mě šikana ve škole, drogy, závislost na sítích, telefonu ... Ale to se asi s ním všechno probíralo.
Pokud tam byl rozvod s otcem, tak zklamání ze života, msta rodičům ...
A co vyšetření mozku?
Aby tam nebyl nějaký nález, který utlačuje nějaké smyly, nervy.
jedna moje kolegyně měla zlého manžela (bil ji, shodil ze schodů) a když zemřel (na chalupě), tak se dělala pitva a zjistili, že měl nádor na mozku. A proto se tak choval.
Jenom tak přemýšlím.
Je spíš otázka co bude dál, pokud ho vyhodíte z bytu a zda nebude stále chodit za vaší manželkou a žádat peníze aby měl kde bydlet, apod. protože ho asi těžko odmítne pokud za ní přijde. Jednoduché to asi nebude.
Jak vyhodit? Je to nyní Jeho i Vaše rodina.
Pokud to řešíte již dlouhodobě u psychiatra, psychologa atd. a nic nepomáhá. Je třeba si ho nějakým způsobem získat. Dát mu lásku, podporu a být s ním alespoň kamarád.
Za svého života si toho asi již dost prošel. Každý je jiný. Někdo rozvod rodičů pochopí, přijme nového manžela matky, smíří se s tím. Někdo se s tím nevyrovná nikdy. Ztratil vše. Proto se asi také tak chová.
Je třeba si získat jeho důvěru. Neporovnávat s bratrem. Vždyť po sezdání s manželkou jsou to i Vaše děti.
Změnila bych k němu přístup. Musíte všichni. Dát mu lásku, jistotu, podporu, klid, povídat si s ním. Aby pochopil, že k Vám patří.
Vždyť je mu 16 let. V 18 letech možná sám rád odejde. Zdravím.
kopy - chápu.
Je to pro Vás velice těžké. Snad tam hrají roli i nějaké geny. Přeji Vám pevné nervy. Snad se časem osamostatní.
Zdravím.
Do 18 let máte vyživovací povinnost a ta trvá, pokud dotyčný nadále studuje. Pokud nestuduje/ukončil/absolvoval školu, má povinnost si najít zaměstnání, sám se živit a podílet finančně i pracovně na chodu domácnosti. Ty 2 roky to bohužel ještě musíte tak jako tak vydržet, a poté, pokud už nebude ve škole, nezklidní se a nebude přispívat, stává se z něj automaticky plně samostatná a plně zodpovědná osoba a můžete jej vyhodit na ulici.
Pisete, ze manzelkou jste byl varovan pred jejim vlastnim synem. Znate se jak dlouho - rok/dva/dele? Takze jemu tehdy bylo 15/14/mene let? Vase problemy bych resit nechtel ale chce se mi napsat, ze odpovednost za aktualni stav kluka nese minimalne vase zena - jeho matka. A prijde mi celkem silene, ze mama nad svym 16-ti letym kluekm zlomi hul a souhlasi s jeho vyhazovem z domu.
Mě by zajímalo, co na něm tedy páni psychiatři a psychologové vysledovali? Má snad nějakou psychickou nemoc? Nevěřím, že dítě se takto špatné narodí, něco ho muselo poznamenat, matka asi nebude úplně bez viny.
Tady nejde jenom o podmínky, v nichž vyrůstal, taky o poruchy v mozku po nějakém traumatu, nemoci, nebo jako důsledek prenatálních či perinatálních komplikací. Hlavně geny dělají hodně. A hormonální změny v pubertě to akcentují. Tady se asi sešly všechny negativní faktory.
Přece psychiatr, když se nedaří, tak hledá dál možnosti a navrhuje řešení. On to vzdal?
Zajímalo by mne, zda existují chvíle, kdy se s klukem dá v klidu promluvit? Nebo ani to nepřipadá v úvahu? Nebo existuje nějaká osoba, která na něj platí?
Vyhodit asi do 18 let nejde. Jedině vyjednat mu nějakou internaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.