Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám Českou spořitelnu 10 let, z toho posledních 5 let jsem byl vázán sirotčím důchodem...nechtělo se mi to měnit, ale ten mi teď skončil a zvažuju změnu. Jsem poměrně spokojený hlavně s dostupností vkladomatů, ale třeba si říkám, že najdu něco lepšího, kam si příapadně budu nechávat posílat výplatu a v budoucnou budu řešit nějaké úvěrové možnosti.
Na spoření jsem měl/mám banku Creditas kde mi dobíhá terminovaný vklad...ale dost se pohoršili, úrokové sazby nabízí lepší snad i Rajfka, internetové a mobilní bankovnictví je od sebe naprosto oddělené a přes to mobilní nic nenastavíte pomalu. Takže i tady bych rád našel náhradu.
Zvažuji RB, KB, možná Moneta. Nechci úplně malou banku i když taková asi dává lepší nabídky a je víc orientovaná na klienta.
Díky.
Já taky, ale to není plnohodnotný účet, ani banka, kde nikdy ani neměli pokladny, podobně jako v mbance. To jsou spíše jen fintechy než banky.
Třeba ta air bank dodnes neumožní poslat větší než padesátitisícovou okamžitou platbu A není to tak dávno co za ní chtěla speciální poplatek a jejich garance top 3 spoření už je taky k smíchu ---
Pokud splňuješ podmínku příjmu pro bezplatné vedení toho jejich použitelného účtu, tak asi není důvod nic měnit.
Nevím co bys chtěl lepšího jinde, přesto já mám účty všude jinde včetně ČSOB, jenom ve spořitelně nemám. Každopádně vím, že to spořitelna, pokud tedy splňuješ tu podmínku pro vedení zdarma všeho, nemá špatný služby A myslím že už mám všechno, co všechny ostatní banky.
Takže ti stačí jenom přepnout si na ten bezplatný účet a plnit tu podmínku kreditního příjmu, tuším že to je 15 nebo 25 000 měsíčně? Abys měl všechno zdarma a nemuseli platit 150 nebo kolik měsíčně.
PS: všechno ostatní je o specifických věcech, co potřebuješ, momentálně má třeba nejlevnější hypotéky Moneta pod 4%, kdy všichni ostatní se drží okolo 4 až 5%, nyní fio banka snížila na 4 něco... Pokud si ovšem běžný člověk, tak asi nepotřebuješ účty u všech bank jako já
pps: Pokud řešíš úroky, tak donedávna měla ČSOB 4,25 až do 1 000 000 na retenci bez podmínek... dnes má 4,0
Stále se to mění a kde je nejvýhodnější spořící účet aktuálně zjistíš na tomto odkazu: forum.finexpert.e15.cz/... (Nutno kliknout na nejvyšší, nejnovější odkaz tam)
Osobně využívám x bank a z vašeho výběru bych šel prvně do RB, pak Monetu. KB ani náhodou. Tam jsem skončil jen kvůli hypo a tím, jak se chovají a jaký mají celkově přístup utíkám pryč hodně před fixací a už nikdy víc.
Nad vámi zmíněné bych bral AirBank i ČSOB. A tyto by byly před Monetou. S nimi mám taky za x let zatím jen dobré zkušenosti
Hezký den přeji
Ještě k Monetě - sama o sobě není špatná, problémy s nimi nemám. Jen jejich apka, kterou používám při kontaktu s bankou nejvíc, mi moc nesedí. Jak rozložením, velikosti fontu i barev. Ale to je spíše subjektivní názor
A ty máš Android co? Na iPhonu je Moneta aplikace jedna z nej.
Každopádně by mě zajímalo, co ty vaše moderní takzvaně banky mají, a spořitelna ne Že tu vychválí té banky se základní mi službami, které používáte, tak to je OK, ale nějak mi uniká důvod, proč by měl někdo ze spořitelny přicházet K garážovým bankám
Když nejspíše stačí jen si vyladit produkt ve spořitelně k obrazu svému.
To se chce podívat, co by Vám vyhovovalo, co je pro vás nejlepší. ČSOB má za mě zatím asi nejkomfortněji a nejpřehledněji vyřešené internetové bankovnictví, kde můžete nastavit úplně všechno, vůbec nemusím chodit do banky, vše vyřeším za 30 vteřin pár kliknutími (mluvím za sebe, je to můj názor). Pak je slušná Moneta, ta už má trošku mouchy, není tak přehledná, ale dá se to. Hooodně dávno jsem byl u KB, ale tam to není moc výhodné (o cokoliv jsem se zajímal, jsem našel výhodněji jinde). Zvažoval jsem Air Bank a Fio, mají tam lecos zajímavé, ale na vše milion podmínek. Většina lidí je jistě splní, protože to mají třeba jako hlavní účet a pořád to používají, ale já jich mám více a nebaví mě to sledovat (kolikrát mám v měsíci platit kartou, nebo se přihlásit - nezájem).
Vzhledem k tomu, že žádná banka neposkytuje žádné výhody za dlouhodobé používání a zároveň založení účtu a převedení peněz je prakticky okamžité, je výhodné mít peníze tam, kde je to momentálně nejlepší. Např. teď se mi jeví jako nejlepší pro spoření Partners (4,16%) a RB (4,2%). Pro běžné používání se mi osvědčila Air Banka. Má šikovnou vratku 300 Kč za používání služeb O2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.