Nejste přihlášen/a.
Mám známou, která je již od svých 19cti let v invalidním důchodu, teď je jí již 30 let. Kvůli své nemoci, nedokončila tehdy ani střední vzdělání, které musela po třech letech přerušit. Připadá si prý úplně zbytečná, není zvyklá v kolektivu, nemá žádnou kvalifikaci a navíc mám dojem, že žije v jiném světě, než ostatní. I když má nějaké koníčky a stará se o domácnost, tak podle mne je tak navyklá na takový způsob života, že by měla velký problém začlenit se v případě, že by jí ten důchod vzali. Prý se toho i bojí. Dost nemocná je pořád, ale dnes se prý zpřísnily kritéria a podmínky pro udělení in. důchodů. Doktory prý nezajímá, že ten člověk není schopen aktivní práce, ale řídí se hlavně podle tabulek. Neznáte nějakou organizaci na vysočině, která pomáhá takovým lidem se postupně začlenit do pracovní společnosti, v případě, že přijdou o in. důchod? Moc by jí to pomohlo, děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.