Nejste přihlášen/a.
Už přes tři měsíce tajně kouřím cigarety a tajím to před mužem, který mne k tomu svým chováním vlastně dohnal, často ve mě vyvolával až deprese, díky své povaze a teď to má, našla jsem si "ventilátor". Tajím to i před rodiči, které by to také mrzelo. Hlavně by mi všichni vyčítali ty utracené peníze. Nevím, kdy to praskne a mám z toho docela obavy. Muž kouření vyloženě nesnáší a kdyby to zjistil, bylo by velké terno,soužití hrozné. Ráda bych s tím přestala, ale je to náročné nejen pro to, že jsem si na tom už vytvořila návyk. Tohle asi nedokáží pochopit nekuřáci, ale ti kdo to zažili, ví o čem mluvím. Vím, že by bylo s tím nejlépe přestat dříve, než to praskne, ale zatím se mi to nedaří. Kouřím na balkoně, nebo venku a vždy se potom navoním, zatím dobrý. Už sice nejsem malá holka, ale vím, že tohle by muž netoleroval a ani naši, s kterýma prakticky bydlíme v jednom baráku. Jak se mám zachovat, kdyby mne manžel nachytal, vím že by jsem se cítila hrozně a on také a navíc by se začal chovat tak blbě jako dřív. Je to zamotané. Možná tato otázka zní hloupě, ale měli jsme s mužem krizi a nyní se to zdá na čas dobrý, jenže díky té krizi teď kouřím.
Jsem napravená nekouřící kuřačka. Položila jsem žvára po 38 letech kouření. A to po tom, co jsem lékaři vysvětlovala, že mě bolí nohy a sestra zařvala: Tomu se říká prokuřene nohy! Je pravda, že v tepnách a žílách nadělala chemoterapie, kterou jsem prodělala, hodně paseku, ale cigarety tam jsou! Zatněte se, naštvěte se a cíga zahoďte!
Pleť, hlasivky, zuby, cévní aparát, plíce, vlastně za velké peníze likvidujete nehorázným způsobem. A na ženě to je časem vidět a poznat a že by jí něco prospívalo, to se říct nedá. Energii, kterou cigaretám věnujete, věnujte tomu, že s nimi skončíte. A za ty prachy si kupte něco, co jinak byste si nekoupila. Třeba bezva parfém.
Každý z nás se bráníme tomu, aby nám někdo něco diktoval, jak a co máme dělat. A platíme peníze za to, aby se z cigaret stal diktátor, kterému všecko podřídíme. No, není to na hlavu?!
Řekněte, nekecá se mi to dobře? Teď, když to mám za sebou. Jsem chytřejší jak Šalamounovo lejno! Že? Ale věřte mi, je to tak!
Co blázníte, mě tu na poraďte jeden vyprovokoval a tak jsem s tím praštila, přiznávám se, že za tu dobu jsem si sice už dvakrát zapálila ale přestat podle mě není až tak velký problém. Já kouřila roky a vy pouze tři měsíce. Jo to až někdo příjde na to jak si přestat kousat nehty tak ho budu na rukou nosit.
Můžeme vědět, kolik je Vám let? Předpokládám, že jste dospělá, tudíž si můžete dělat co chcete. Já Váš případ nevidím nijak dramaticky. Kouřila jsem od sedmnácti let, přestala jsem díky těhotenství, vydržela devět let... můj muž je zapřísáhlý nekuřák!
Letos na jaře jsem začala opět kouřit, schovávala jsem se na zahradě za tůjemi, aby mně neviděl - ani on, ani děti. Víte, jaké mi dělalo starosti uhlídat pět východů z baráku? Nicméně si myslím, že z Vás kouření musí cítit, vonění to nespraví.
A jak byste se měla zachovat? Já to muži řekla po čase narovinu, přestalo mně bavit se pořád skrývat ... cigarety si kupuji za své, jsem dospělá a nikdo není dokonalý. Váš muž snad ano?
Máte pravdu, je to trochu cítit, snažím se to maskovat, jak to jde. Na věku tady nezáleží, samozřejmě, že jsem už dávno dospělá.
Tak jste byla na tom podobně , jako já, aspoň nejsem sama. Jestli s tím nepřestanu, také mu to budu muset časem říci, to bude rodeo.
Ale vážně,muž rozhodně není dokonalý, nyní je to mezi námi docela v poho.., ale je to dost nestabilní a to kouření by to mohlo hned rozhodit, jak už jsem psala.
Dodrý den.Neznám špinky od kterých by nenačichl oděv a vlasy.Jste dospělá klidně to řekněte a nečekejte na odhalení od rodiny.
Díky binko.
Celp: Na to, abych jen tak přišla a vše řekla nemám odvahu.
Jako mladší jsem kouřila zhruba 4 roky, to doma všichni ví. Potom jsem přestala na zhruba 9-10 let, takže vím, jaké to je odvykat, člověk potřebuje silný motiv k přestání , vzhledem k tomu, že jsem momentálně doma, tak mám spíše motiv v tom pokračovat, kór když máme někdy s mužem krizi v komunikaci. Koníčky by byly, ale chybí silný motiv, který by trumfnul ten návyk.
taky jsm tajila cigarety před manželem,chodila jsem často nakupovat abych si po cestě mohla zapálit,pak jsem si voněla ruce aby to nebylo cítit.Manžel taky strašně nesnáší cigarety.Asi půl roku jsem to tak dělala.Jednou v krizi jsem mu to řekla a jak se mi ulevilo a manžel mi v klidu řekl že to ví už dávno.Protože vím že mu cigarety smrdí tak kouřím pouze venku.Pokaždé když si chci zapálit jdu před dům,tam mrznu s cigaretou a doma je klid..řekněte mu to,třeba má taky nějakou slabost,manžel pijekafe a když měl řeči že mu smrdí cigarety tak jsem řekla že mě smrdí kafe.Vyřešte to bude vám líp.Hodně sil.
Jito: A to vám za celého toho půl roku manžel nic neřekl, ani nenaznačil, že to tuší? Mě by se muž na to určitě zeptal, obábám se, že by v tomto případě nebyl tak tolerantní, jako ten váš. Po jeho zjištění této skutečnosti by to naše soužití stálo za ...
Vím, že kouření je "svinstvo", ale přestat s tím nebude tak jednoduché, jak tvrdí lidus.
Kouření není k ničemu, jak již psali rádcové. Vykašlete se na to. Umíte si přece poručit. Váš vztah nebude trpět, svědomí Vás nebude tížit a prospěje to vašemu vztahu i Vašemu zdraví. - stařenka
Moje řeč. Nečudit, alespoň co se týká nikotinu, marjánky a dalších svinstev a není o čem řeč.
ne,nic mi neřekl,asi čekal až to řeknu sama.Sice kouřím,ale jemu tím život nějak neobtěžuju,kouřím jen venku a v jeho přítomnosti nekouřím.Pokud jsme venku spolu tak taky nekouřím.Taky bych chtěla přestat ale nejde mi to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.