Nejste přihlášen/a.
Má to laxativní a tedy projímavý účinek, zároveň to ale ZMĚKČUJE STOLICI, takže pokud ji máte tužší, tohle Vám urychlí defekaci a zjednoduší odchod.
Na tyto pirule ale pozor, tělo si na ně rychle zvyká a pak už se bez nich ani nevyto. Doporučuji kašovitou stravu a měkké druhy potravin + hodně vody. Stejně jako jsem Vám radil dříve, protože snažit se to ošidit pirulama není úplně vončo.
Ráno kafe s mlékem na lačný žaludek, to prožene kde koho. Změkčit stolici lze i glycerinovým čípkem, nebo si udělat klystýr doma. Koupit si můžete Cathejell, zenecitlivující lubrikační gel a natřít jím hráz i konečník. Je určen pro znecitlivění při zavádění katétrů, tedy určený k nanášení na sliznici a sterilní, nemusíte se bát.
Období po porodu je obtížné, bohužel žena odchodem z porodnice už nikoho nezajímá a poraď si sama. Nebojte zapár dní bude líp.
Konzultujte s lékařem, gynekologem, nebo snad s porodnicí?. Není normální, abyste 5 dní po porodu měla až takové bolesti a strachy.
Pokud Vás nastřihávali, tak sprchujete se dole studenou vodou?
Také se přikláním k polévkám.
Musím přiznat, též jsem měla prvního císaře a druhý byl přirozenou cestou. Ted druhý porod = pár hodin před bylo hrozné, zádové /křížové bolesti?/, že jsem prosila o císaře.
A potom byl kluk venku, snad trochu stříhali, ale jinak úplně bez problémů. Při porodu, v nemocnici i doma, to jsem tedy měla štěstí.
Tak brala jsem dotaz samozřejmě podle sebe.
---------------------
Když si to tak zpětně promítám, tak porodnictví je velice těžký obor. Stačí trochu nepozornosti, pochybení a stane se tragédie.
Ženy, co chtějí rodit doma, si neuvědomují všechna nebezpečí, která mohou matku a novorozence potkat.
Pohanko, je to normální. Těch žen, co po porodu nemohly měsíc sedět, o bezbolestném kakání ani nemluvě, těch jsou celé zástupy. Ale ono se to nikde neříká, ono se jen straší císařem, coby velkou břišní operací. Nemůžou přece říkat, jakými problémy procházejí ženy po vaginálním porodu a jak cajk je plánovaný císař. Zažila jsem oboje, mohu srovnávat. Rozřezané břicho po císaři zdaleka nečinilo takovou bolest a takové obtíže, jako poraněné pánevní dno.
Je to normální. Já jsem po návratu z porodnice měla tak příšerné křeče, že jsem jenom plakala schoulená v klubíčku. Postupně se to zmírnilo a odeznělo. Myslím si, že se orgány musely v břišní dutině zase poskládat zpátky jako před těhotenstvím. Bylo to pro mě těžké hlavně proto, že jsem byla s miminkem doma sama a po obědě přišel domů prvňáček. Manžel chodil až večer.
ZAJEČICKÁ HOŘKÁ
https://zajecicka.cz
Zaječická hořká se užívá pro lázeňské a domácí pitné kúry a patří k tradičním pramenům evropského lázeňství. Tato legenda světového lékařství je od roku 1725 známá jako přírodní detoxikant, zdroj přírodního hořčíku a spolehlivé projímadlo – rozpouští obsah střev.
Zaječická hořká se užívá pro lázeňské a domácí pitné kúry a patří k tradičním pramenům evropského lázeňství. Tato legenda světového lékařství je od roku 1725 známá jako přírodní detoxikant, zdroj přírodního hořčíku a spolehlivé projímadlo – rozpouští obsah střev. Zaječická hořká sůl byla po svém objevení (F. Hoffmann 1726) hodnocena balneology lépe než sůl z Epsomská. Díky svému složení je v balneologii jediným reprezentantem kategorie "pravá hořká voda”.
Zaječická hořká je dobře snášena i nejcitlivějším organizmem a je možné jí užívat dlouhodobě například v pooperačních stavech střev, při dlouhodobém pobytu na lůžku, při zácpě a při hemoroidech. Užívá se jako silný přírodní zdroj hořčíku a síranů. Dle legislativy MZ ČR je Zaječická hořká zařazena do kategorie "minerální voda s léčebným využitím, výtěžek z přírodního léčivého zdroje”.
Zaječická hořká je balena v přírodním stavu, případný sediment je nezávadný přírodní jev.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.