Nejste přihlášen/a.
Prosím vás,je tu někdo,kdo hraje na foukací harmoniku?Jsem amatérka a zkoušela jsem si písen Bim Bam-Spirituál kvintet na Déčkovou..Moc se mi to nedaří,vede mě to až do vysokých tonu a skřípe všelijak Možná potřebuji jen jiný druh harmoniky,s hlubšími tony,nevím..Jde prosím vás ,vůbec vyhrát tato melodie?Příde mi,že mi tam chybí jeden ton.Děkuji velice za rady.
Kdysi jsem taky amatérsky foukal a občas se musely prostřídat dvě různě laděný dřeva v jedný skladbě. Mám všechna ladění ale abych to zkusil, musel bych najít NĚKDE krabici s foukačkama, ale to je asi mišn imposíbl.
Dobrý den.Jéé,třeba náhodou najdeteAsi budete mít pravdu,že na dvě harmoniky.Zkoušela jsem na klávesy.vybrnkat,zahrát si stupnici D a jak nevím z hlavy,co osahue za tony,shledala jsem dva křížky-Fis,Cis.To by tak nevadilo,jsou v písní obsaženy.Ale v jedné části písně,je odrážka a hraje se místo Cis-C.Tak to bude asi ono,proč mi to nešlo.Ale nejsem si jistá,který ton,mi vlastně nešel zahrát,ikdyž logicky,by C nemělo jít.Já totiž nevím,kde jak se na harmonice ,jmenuje ton,hraji jen podle sluchu,chytám.No ale tahle písen,mi tedy celkově,zrovna moc nešla.Na dech náročnější.Víte co nemám ráda,když se musí hrát?Tony ,foukané ven nevadí,ale beda,když se stane,v některé písni,tony do sebe,do sebe a několikrát za sebou
Málokdy to je,ale stává se..Netvrdím,že v této písni,je jich více za sebou,ale do seb,je tam,často.Já na to ještě mrknu.až půjde pes na procházku,nesnáší harmoniku,jiné nástroje mu nevadí:D Omezuje mě v hraní a pak mám umět
Jinak hraji,jednou za 14 dní s kamarády a to je málo.Každopádně vám děkuji za zájem.Harmonikářů.moc není..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.