Nejste přihlášen/a.
Měla jsem před 2 lety EVLA.
Kvůli krmení kočky a pouštění ven, abych neležela v nemocnici více dní.
Příprava, zákrok trval asi hodinu a 20 minut. Za dvě a půl hodiny jsem byla doma (syn přivezl, odvezl).
Trošku mě překvapilo, že podle reklamy jednodenní chirurgie a je možné odjet MHD domů. Asi záleží, kolik těch žil máte, v jakém rozsahu budou slepovat.
Dělali mě jen jednu nohu, ale je lepší mít odvoz autem.
Druhý den Vám volá lékař, jak se cítíte, je-li vše v pořádku. Večer už můžete do sprchy.
14 dní dát péči, odpočívat, já spíše polehávala, aby byla noha natažená, ne dlouhé sezení. Stejně na sebe dávat pozor. Dlouho se hojily a byly znát jizvy po zavádění nástrojů, ale nyní už je vše OK.
Pocítila jsem opravdu velkou úlevu a lehkost nohy.
Nešla bych na obě nohy naráz, byť tam je sleva.
Kvůli hygieně a sedání na WC mísu.
Potřebné instrukce každý dostane, před i po zákroku, a též zdravotní balíček na převaz nohy. Bolest po zákroku nebyla vůbec žádná, sice jsem si v lékárně koupila myslím Nalgesin, ale nepoužila jsem ho.
Dnes bych šla klidně i na druhou.
Kdo je starší, může před minizákrokem začít brát nějaké doporučené přípravky (z lékárny), aby se organismus dobře připravil a lépe hojil.
Já jsem tenkrát brala Bewit Prawtein C60. Tak jsem již nic nezkoušela.
Klidně se ptejte na další, co zajímá.
-------------
Zajímavý zážitek, jak je naše tělo enormě rychlý, citlivý, chytrý "stroj", jak je vše propojeno.
Při prvním lepení lékař upozornil, že pocítím v ústech kouřmo. Byl to zlomek sekundy, kdy se tato informace dostala z lepené žíly na lýtku do úst. Naše tělo je zázrak.
Výborné, byla jsem vloni. V říjnu jedna noha, v listopadu druhá.
EVLA, zákrok cca 60 minut, platba v hotovosti hned po zákroku, zde á 14835 Kč/1 noha-ceny se liší...
Měla jsem strašné žíly, stále jsem bohužel odkládala, naštěstí to ještě šlo a dopadlo to dobře.
Punčochu jsem po výkonu mohla sundat až po 24 hodinách a krátce se vysprchovat, zase navléct. Až třetí den bylo možné na noc punčochu sundat. Punčochu jsem trvale mohla odložit po týdnu.
Jinak jak píše pohanka, lékař volal následující den, materiál na převaz+punčochu jsem dostala po výkonu.
Pouze trochu komplikace u jedné nohy,, kterou mi po výkonu museli zasvorkovat vzhledem k tenké kůži, takže více kontrol a následně ještě vyndání svorek. Žádné léky jsem nebrala, dalo se zvládnout bez nich.
Teď po roce vše s žílami výborné, ale chodím ještě na sklerotizaci, takže u mě s nohami běh na dlouhou trať...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.