Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám problém hlavně v noci mne budí sucho v ustéch napít se atd. V lékárně je v prodeji Gumafta Clear gel nebo spray. Co mi mužete doporučit nebo jinak pomoct? Děkuji.
Já mám taky takový problém. Vysychá mi sliznice v ústech. Přikládám to jednak k věku, jednak lékům, které beru a spánkové apnoe.
Večer si vyčistím zuby touto super pastou, která aspoň trochu zabraňuje danému problému.
Babkazov, v drogerií určitě ne. Jedině v nějaké speciálce. Nebo se zeptat v lékárně, jestli by objednali. Já si tyhle speciální pasty nechávám posílat z e-shopů. Beru si tuhle značku i na dásně.
Nikde jsem výplachovou zvlhčující vodu nenašla. Jen snad ve Zdravém zubu, ale tam byla vyprodána. Ani v lékárnách, ani ve zdryvotnických potřebách, ani v drogeriích. Nakonec jsem v malé, ale nesmírně dobře zásobené drogerii, kde paní prodavačka vypadala, že ví, co prodává, mi nabídla probiotickou pěnu a probiotickou pastu, že neuškodí, když se v puse obnoví správné prostředí. Tohle jsem viděla v nabídkách na netu a cena byla příznívá. Za obě věci 250 kč. Koupila jsem a už 3 dny používám a jsem velmi spokojená. V puse zůstává příjemný jako povlak.
Nemohu dát odkaz, protože se mi stále cpe něco o reklamách, dále mě to nepustí a já se toho neumím zbavit, dám fotku.
Tohle znám. Tohle sucho v ústech je hodně jiné než při nedostatku pití. Jakoby jazyk otekl a okoral. Bolí a bolí i patro až do krku, na kterém je jazyk přilepen. Všimla jsem si, že to není ani tím, že dýchám ústy. Mohu mít pusu zavřenou a přesto taková přeschlá až bolavá hrůza to v puse je. Není to ani suchým vzduchem. Naštěstí jen někdy, dokonce i když zdřímnu po obědě. Nezjistila jsem z čeho. Ani výměna pasty nebo ústní vody, nepomohla. Napít se, vypláchnout ústa, to víme, ale jak tomu zabránit, to nevíme.
Podle mně si v pokoji zbytečně moc topíte, máte tam nevyluftovaný SUCHÝ vzduch, takže je jasné, že budou suché i sliznice dýchacího ústrojí+ústa.
RADA: Kupte si teplé pyžamo a nemějte tam jak v sauně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.