Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sucho v ustech

Od: zdenek odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Mám problém hlavně v noci mne budí sucho v ustéch napít se atd. V lékárně je v prodeji Gumafta Clear gel nebo spray. Co mi mužete doporučit nebo jinak pomoct? Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já mám taky takový problém. Vysychá mi sliznice v ústech. Přikládám to jednak k věku, jednak lékům, které beru a spánkové apnoe.

Večer si vyčistím zuby touto super pastou, která aspoň trochu zabraňuje danému problému.

cistyzub.cz/...

Vida! Podívám se v drogerce nebo na klinice, kam chodím. Děkuji.

pckop1

Gum hydral se dělá i ústní voda. Tu používám na vyplachování během dne.

Babkazov, v drogerií určitě ne. Jedině v nějaké speciálce. Nebo se zeptat v lékárně, jestli by objednali. Já si tyhle speciální pasty nechávám posílat z e-shopů. Beru si tuhle značku i na dásně.

Nikde jsem výplachovou zvlhčující vodu nenašla. Jen snad ve Zdravém zubu, ale tam byla vyprodána. Ani v lékárnách, ani ve zdryvotnických potřebách, ani v drogeriích. Nakonec jsem v malé, ale nesmírně dobře zásobené drogerii, kde paní prodavačka vypadala, že ví, co prodává, mi nabídla probiotickou pěnu a probiotickou pastu, že neuškodí, když se v puse obnoví správné prostředí. Tohle jsem viděla v nabídkách na netu a cena byla příznívá. Za obě věci 250 kč. Koupila jsem a už 3 dny používám a jsem velmi spokojená. V puse zůstává příjemný jako povlak.

Nemohu dát odkaz, protože se mi stále cpe něco o reklamách, dále mě to nepustí a já se toho neumím zbavit, dám fotku.

Sucho v ustech

babkazov

tak to vám poradila dobře, já si zrovna toto pastou čistím zuby.

nov
hodnocení

0x

Vy máte afty? Já se napiju a spím dál.

hodnocení

0x

Máte afty nebo co s tím souvisí ten gel? Prvně se zamyslete, jestli nemáte pádný důvod na sucho v ústech - jste dehydrovaný - třeba z alkoholu nebo kávy, máte fyzickou zátěž na večer, máte rýmu a dýcháte pusou, ... Doporučuju spát vedle sklenice vody.

hodnocení

0x

Tohle znám. Tohle sucho v ústech je hodně jiné než při nedostatku pití. Jakoby jazyk otekl a okoral. Bolí a bolí i patro až do krku, na kterém je jazyk přilepen. Všimla jsem si, že to není ani tím, že dýchám ústy. Mohu mít pusu zavřenou a přesto taková přeschlá až bolavá hrůza to v puse je. Není to ani suchým vzduchem. Naštěstí jen někdy, dokonce i když zdřímnu po obědě. Nezjistila jsem z čeho. Ani výměna pasty nebo ústní vody, nepomohla. *alene* Napít se, vypláchnout ústa, to víme, ale jak tomu zabránit, to nevíme.

nov

Možná Vám pomůže toto: ledviny.cz/...

nov, moc děkuji za komentář. Chodím šestým rokem 3x týdně na 4 hodiny na dialýzu. Tyto stránky jsem neznala, děkuji za ně. Ale přesně to, co píšou znám a dělám.*palec* Tazatel se o ledvinách nezmiňoval a já ho nechtěla děsit. Možná, že by nebylo od věci nechat si ledviny vyšetřit a dialýze včas předejít.

hodnocení

0x

Podle mně si v pokoji zbytečně moc topíte, máte tam nevyluftovaný SUCHÝ vzduch, takže je jasné, že budou suché i sliznice dýchacího ústrojí+ústa.

RADA: Kupte si teplé pyžamo a nemějte tam jak v sauně.

Spím ve vyvětrané ložnici, kde netopím, péřovou duchnu taky nemám a stejně musím mít u postele vodu. RADA? *zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]