Nejste přihlášen/a.
Co máte ve smlouvě? Já nemám s nájemci problém a pokud chce někdo předčasně ukončit nájem, prostě se dohodneme. A třeba i ke konci aktuálního měsíce. Že by zůstal byt prázdný nehrozí. Ne, že by mi stála u dveří fronta zájemců, ale pár se jich najde vždycky.
Dělat schválnosti a vymýšlet nesmysly je na úrovni žáka základní školy .
Dobrý den,
osobně bych majiteli prostě napsal žádost o ukončení nájmu dohodou a dohodl se s ním na ukončení. Zvlášť, pokud i v nájemní smlouvě máte tuto možnost uvedenou. Pokud to nebude ze dne na den, tak s tím asi problém dělat nebude. Bude mít dost času si najít jiného nájemce a bude to win-win. A pokud by jste o někom věděl, kdo by mohl v bytě bydlet místo vás, tak asi ani nebude trvat na výpovědní lhůtě.
A nátlak formou neplacení nájmu a podobně, bych řešil až ve chvíli, kdy pronajímatel nebude mít zájem se dohodnout.
Není důvod si vymýšlet ani si to zbytečně komplikovat
ukončit tento nájem dřív***přeci dohodou. Jak píše odborník Magdon, je nejlepší se domluvit s pronajímatelem. Já to tak dělal, že jsem nájemníkům nedělal problémy, ať si jdou kam chtějí. Taky i případ, kdy s nájemníkem jsme se dohodli na ukončení a on pak chtěl trvat na nájmu dále, páč ten druhý nájem se ukázal rizikový. Sice papírování, ale vše jde, když se chce.
Zbytečně to moc řešíš, prostě nezaplať nájem, a až se majitel ozve, řekni že nemáš prachy... A až začne řvát, tak řekni, že by ses mohl přestěhovat k rodině, ale musel by souhlasit s okamžitým ukončením, ještě rád podepíše dohodu.
Za nezaplacení jednoho nájmu ti nic nehrozí krom úroků z prodlení, které u takové částky budou ve stokorunách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.