Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznají loňské antigenní testy novou variantu covidu?

Od: mirek2® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mám doma 1 rok staré antigenní testy na covid. Nevíte prosím, jestli zaregistrují i novou variantu, nebo je potřeba pořídit nové?

Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle mě to bude i nadále 50:50, stejně jako dříve. Jediný skutečně spolehlivý test je PCR. Já jsem si před dvěma lety dělala naposled test, protože to po mě nesmyslně vyžadovali a udělala jsem si těch testů celkem šest. Tři byly pozitivní, tři negativní. Nebylo mi nic, tak jsem to neřešila, ukázala jsem negativní test a bylo vyřešeno. Jestli máte obavu, že máte covid, zajděte si na PCR test a nevyhazujte peníze za nespolehlivé antigenní.

Tady bych asi nesouhlasil, dříve půlka testů opravdu vůbec nefungovala. Ty co jsem kupoval letos v lékárně, vykazovaly pozitivitu všechny.

PCR test je naopak proti novým variantám méně citlivý, zatímco antigen mi zabral hned, PCR byl pozitivní až po pár dnech. A příznaky jsem měl hned. Ale nemám žádné pořádné podklady.

hodnocení

Nakonec jsem se dopídil:

Funkční jsou samotesty i u aktuálně se šířících variant viru. Schopnost detekce se nijak zásadně v posledním roce neposunula.

novinky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]