Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat, jestli mám před cestou do Egypta začít už v ČR nějaké léky proti zažívacím potížím. Nerad bych 7 dní s All Inclusive proseděl na záchodové míse. Někde jsem slyšel, že účinné jsou tzv. laktobacily. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Nebo je lepší hned po příletu navštívit lékárnu a koupit si tamější léky?
Taky by mě zajímalo, jestli je lepší jet do Egypta s kapesným v eurech nebo dolarech?
Díky za příspěvky.
Jídlo je super, dejte pozor na vodu nechtěli jsme ani led do nápojů a i zuby si čistili vodou s pet lahví. Měli jsme ol inkluziv a voda v petkách byla na chodbách hotelu v lednicích stále. Pokud dostanete průjem tak vám žádné léky co sebou povezete nepomůžou, rovnou do lékárny a cca v přepočtu 100kč koupíte jejich a za dva dny máte pokoj. Euro mělo v r. 2005 velice špatný kurz, dolar byl mnohem lepší a také ta eura nikdo nechtěl. Mám ještě jeden poznatek co by se vám mohl hodit-na posteli jsme nechali 1 papírový dolar ob den a bylo krásně uklizeno a ještě udělány na posteli labutě z osušek, příště zase třeba srdce a td. Nikdy se nic nestratilo a i když se zakutálel nějaký peníz na zem tak byl položený na stolku. Klučina co uklízel nám ochotně poradil kam si jít půjčit čtyřkolku aby to nestálo majlant, kde staví autobus a td. Užíjte si to a pozdravujte korály a ryby.
Faraonovou pomstou se označuje průjem, kterým Egypt postihuje téměř všechny turisty v prvních dnech pobytu. Jde zpravidla o dva dny "okořeněné"průjmovým onemocněním, které je někdy doprovázeno zvracením a horečkami. Pokud vás průjem postihne, zajděte do místní lékárny pro Antinal nebo Drotazide - určitě vám zaberou. Pokud této pomstě chcete uniknout, nikdy nepoužívejte vodu z vodovodu, ale výhradně vodu balenou, a to i na čištění zubů. Dávejte si také pozor na stravu, hlavně na přezrálé ovoce.
Já tam byl 3X v Sharmu,Hurghada a Taba měl jsem to každý pobyt ,ale od druhé návštěvy Egypta kupuju Antinal a beru ho rovnou preventivně kolikrát dělají i led do whisky z jejich vody snad v pětihvězdě ne.Jjá byl vždy ve 4hvězdě a allinclusive.Podobný prášek se dá sehnat i u nás,ale je na předpis.Pravdou je,že sem se tam nikdy v jídle neomezoval naposled v Tabě ani bratr 12let nic nechytl a byl tam poprvé taky dostal antinal,když ho začlo pobolívat břicho nic ho nedostihlo)
Nekupujte ho ale, antinal je jistota osobní zkušenost.
Na naší první dovolené v Egyptě žádné léky nebyly potřeba a to jsme byli i v pyramidě(je to spojováno s Faraonovou kletbou).
Druhý rok opět Egypt-jiné místo,zakoupili jsme lék na zažívací potíže od delegátky CK v místě pobytu. Můj názor je,že si to vpodstatě
děláme sami,protože chceme ochutnat tohle i tamto,takže splácáme dohromady to co bychom si doma takhle nedali.
Ohledně peněz my měli eura i dolary.
Přeji vám nádhernou dovolenou bez potíží.
Ahoj ráda bych poradila jak je to s tímto problémem v Eg.,byli jsme v Eg. 8x a pouze na první dovče mě chytl faraon, ale docela zlehka - jen křeče a trocha průjmu(jasně někdo se slabší imunitou může mít průběh o něco horší).Antinal zabral do 24hod. MUSÍ SE DOBRAT CELÝ je tam 12tabl. a stojí 1dolar.Rozhodně se nesmí užívat jako prevence to je stejné jako brát preventivně kapky na kašel, aby jste ho nechytl.Po několika návštěvách už vím, že nejlepší prevencí pro mě je jíst střídmě , nepřejídat se, ale rozhodně si nic neodpírám, pokaždé baštím všechno ovoce i saláty, zmrzlinu každý den a to myslím nejen balenou , ale kopečkovou.Za těch 5let jsem měla potíže akorát prvně jak jsem psala.A ani tak nezáleží na **** hotelů, my byli jak v 5* tak i 4* ,a všude v poho, projeli jsme Tabu, Makadi , Marsa alam a v poho.Na každého platí něco jiného , znám spousty cestovatelů, ktaří tam byli 15x nic a po 16x se div nev... z podoby.Je to spíš o náhodě, ale i trochu sebekázni v jídle.Rozhodně si nenechte zkazit dovču užívejte si a nemyslete na tuto hrozbu bud si vás najde nebo obejde.
Co se týká placení je to fakt jedno čím platíte, hlavně se před placením nejdřív domluvte s prodejcem, v čem budete platit ,ono je malý rozdíl eur nebo dol,.nejlevněji je na letišti, v hotelích bývá dráž i po smlouvání. Mějte se na dovče fajn, kdyby jste měl otázky klidně se ptejte, ráda pomůžu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.