Dobrý večer. Chci dát výpověď z důvodu ztráty důvěry k zaměstnavateli. Neplní sliby, jeho oblíbenci mě přeskakují atd. Chci dát výpověď z důvodu ztráty důvěry k zaměstnavateli. Je to nějak v zákoně definováno a případně jaký paragraf? Moc vám děkuji za odpověď. Strašně mě to mrzí, chtěl jsem u něj zůstat až do důchodu, ale to jeho chování fakt nezvládám. Moc děkuju za pomoc!
Zaměstnanec může dát zaměstnavateli výpověď bez udání důvodu nebo z jakéhokoli důvodu, který ho napadne. Není v tom žádný rozdíl. Zaměstnavatele takto odůvodněnou výpovědí nepotrestáte ani nevychováte. Neřešte důvod výpovědi, nemá to žádný význam. Zamyslete se nad tím, jestli jste schopen získat jinou práci, kde budou podmínky lepší. Upřímně Vám to přeji.
Vidím to na výpověď bez uvedení důvodu... Jinak nevím kolik Vám je let, ale asi jste ještě neprokoukl co je život... Toto je totiž standardní stav ve společnosti... Až půjdete jinam, tak to taky prokouknete, jednou dříve, podruhé později... Nejlepší je stát se tedy oblíbencem...!
Nic take zakon nepozna, nespokojnost je subjektivny pojem, cize napisete si beznu vypoved a podate ju. Platit to zacne od prveho v mesiaci, ktory nasleduje po mesiaci, v ktorom ste to podali. Cakat budete vo vypovednej dobe na skoncenie pracovneho poemru, 2 mesiace, ak mate beznu zmluvu. Len pozor na veci ako moznost ist potom na urad prace alebo si hladat inu pracu vo vyssom veku.
Většina rádců nemá pravdu, samozřejmě, že můžete podat výpověď z důvodu ztráty důvěry k zaměstnavateli a napsat to do výpovědi. Ovšem je to totéž, jako byste uvedl důvod, že mu třeba smrdí nohy, nebo že milujete jeho manželku, tedy právně totèž, jako výpověd bez udání důvodu, tedy bez odstupného. § 50 odst. 3 zákoník práce: zaměstnanec může dát zaměstnavateli výpověď z jakéhokoli důvodu nebo bez uvedení důvodu.
Jsem řidič vozů 6x6,8x8 praxe v těžkém terénu a bagrista co ovládá 3d nivelaci, teď mám Unicontrol. Děkuju za vaše rady. Chtěl jsem ať mám ve výpovědi, tu ztrátu důvěry v zaměstnavatele.Tak to bude bez udání důvodu. A samozřejmě do jiné práce bych mohl jít hned zítra, ale jsem loajální zaměstnanec, tak dodržím literu zákona. Ještě jednou děkuju za odpovědi
Do výpovědi si můžete napsat spoustu důvodů, třeba i malý plat či nemožnost svačit na šatně.
Ale nemá to vůbec žádnou váhu.
Co to zkusit dohodou?
ltz
Zaměstnanec s takovou praxi a zkušenostmi mu bude určitě chybět. Možná vás bude ještě i přemlouvat. Pak se vám to hodí, říci mu co vám vadilo přímo do očí. I se vám uleví, když mu to řeknete přímo osobně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.