Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Biopsie prostaty

Od: mirek* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer. Je mi 69let. V listopadu jdu na zákrok při celkové anestezii Biopsie prostaty. Příznaky mám že často chodím v noci i ve dne na wc. Laboratorní vyšetření mám PSA 5,470. Mám předepsané tablety na zlepšení problému po večeři tabletu Alfuzosin Mylan 10mg. A další jiné před zákrokem antibiotika atd. Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti ohledně zlepšení zdravotního stavu po zákroku atd? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak pokud sem se dočetl, tak Biopsie prostaty je jen vyšetření (potvrzení, zamitnuti, při podezření na karcinom prostaty ) nebo nějakého nálezu.

Takže nečekejte na nějaké zlepšení, Je to jen vyšetření.

hodnocení

4x

ohledně zlepšení zdravotního stavu po zákroku*****žádné zlepšení, jdete jen na vyšetření, nikoliv na léčbu. Tam se zjistí jak jste na tom s rakovinou prostaty.

smode2
hodnocení

4x

Biopsie je pouze diagnostická metoda. Pomocí tohoto zákroku vám vezmou malou část živé tkáně, kterou pošlou na další vyšetření do laboratoří, aby zjistili zda je tkáň zdravá či není, případně jak dále optimálně léčit.

hodnocení

2x

Stav sa vam docasne zhorsi : bolesti, moznost infekcie (kedze sa ihla cca 10x zavadza cez konecnik na rozne miesta). Po zakroku su predpisane antibiotika. Cele to je len diagnostika, odobrate vzorky sa vysetruju na mozny nador.

Zvykne sa to robit len v lokalnom znecitliveni, mozno ste pouzili nespravny pojem a nebude to biopsia, ale nieco na spriechodnenie zuzenej mocovej rury stlacenej zvacsenou prostatou.

mate59
hodnocení

0x

PSA máte vysoký.Pro váš věk je hranice 4,5 .Riziko je pořád ještě mírné,ale to jak jste na tom ukáže právě výsledek biopsie.V případě prokázání karcinomu prostaty vaše léčba teprv začne.Alfuzosin máte na komfortnejší močení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]