Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v zajímá mě odpověď na Na to kdybych se dostala do situace jako spolujezdec v aute A policie mi chtěla dát dýchnout, protože na to právo má, žejo? Já dýchnutí odmítla následně jsem odmítla i krev co následuje pak. Podepsání pokuty nebo čehokoli jiného? Prosím uveďte i zdroj. Nebo kdyby taková dle situace nastala na chodníku kdyby z nějakého důvodu mě chytla policejní hlídka jak městská Státní Měla podezření že jsem v podnapilém stavu a chtěla mi dát dýchnout já odmítla odmítla i krevní testy tak já nevím v jakém právu jsem jestli když to odmítnu tak mám právo odejít nebo mají právo mě zadržet. Jak by taková situace v podstatě vypadala, kdyby mě na ulici zastavil policajt, právo má vyžadovat občanský průkaz co následuje pak?
Proč by Vám měla policie dávat dýchnou, pokud budete jen spolujezdec. Pokud ale něco provedete, bude policie konat podle toho, co jste provedla. Ve vašem věku to snad již víte.
Když budete na chodníku opilá, nic se neděje, když budete porušovat právní řád, tak musí zakročit, třeba až dopravou na záchytku.
Co je ještě nejasné? Klidně se ptejte, nebo užívejte krásný víkend.
Možná když by se jednalo o zjevně nezletilého,tak by snad kontrolu alkoholu provést mohli.A stíhat toho kdo mu alkohol umožnil požít.Ale nevím.
Co to je za nesmysly
Strážník nebo policista vás může legitimovat, ale zkoušku na alkohol od vás může požadovat jen pokud řídíte nebo sedíte na motorce. Co se týče chodců, tak můžete chodit zlískaná jak pes, zákon na vás může jen v případě, že ohrožujete sebe nebo ostatní, pak vás odvezou na záchytku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.