Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společné wc muž a žena v zaměstnání

Od: jina odpovědí: 31 změna:

Pracuji ve státní správě v kanceláři, kde součastí je mini místnost s wc,sprchou a umyvadlem. Každá kancelář (celkem 8) má své sociální zařízení. V kancelářích sedí jednotlivci, někde ve dvojicích (vždy stejné pohlaví). Jen já jsem vyfasovala chlapa. Jiné společné wc je v jiné budově a v jiném patře! Domnívám se, že je to porušení pracovních podmínek. Kam se obrátit?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

19x

Tak to je hrozné..., to si přímo volá po stížnosti na ÚS.

Jako promiňte, chápal bych "problém" kdyby se jednalo o partu horníků a jednu ženu z kanceláře.

Ale dva lidi v jedné kanceláři (ano, opačného pohlaví)...a problém?

Doma manžel má také své WC, nebo používáte jedno společné?

"Jedna moje známá" se natolik nesnáší s kolegyní-ženou,že museli mezi nimi ve sborovně postavit jakousi příčku! Jestli se potkávají na stejném wc,tak to nevím..V minulém zaměstnání se tato známá taky nesnesla s jednou kolegyní..a to sdíleli jen kuchyňku a chodbu..Museli je "rozsadit" každou na jiné patro! Vymyšlené to bohužel není *alene*
@doutnak
Na druhou stranu je dobrý, že známá nesklopí uši, nestahne ocas mezi nohy a umí si něco vydupat. Evidentně o ni v práci stojí.
Boban..Jo,jo..ona je prostě dobrá..to jen všichni okolo jsou k ničemu;)

km
hodnocení

18x
S vama bude radost pracovat...
Domluvte se s kancelari, kde jsou 2 zeny a chodte defekovat na jejich vysernici.
11.10.24 18:00
Paní bude *fn* *smich*

hodnocení

13x

Sice neporadím, kam se obrátit (i když nějakou vedoucí nad sebou jistě máte), ale zdravý selský rozum mi káže poradit, abyste na toaletu nevcházela v době, kdy ji právě používá kolega. Za takových podmínek Vás ani neuvidí a prakticky ani Vy o něm nebudete vědět.

tajenaivni
hodnocení

9x

nás je v kanceláři, open space, asi 100 a sdílíme 1 sdílenou toaletu :D mít jednu toaletu na 2 lidi je luxus státního úseku. Nestežuj si.

makk
hodnocení

6x

Doma máte s manželem taký každý svoje WC? Porušení pracovních podmínek to podle mého názoru není. Předepsáno je počet WC na počet lidí, ale ne dělení na pánské a dámské (rozhodně ne když se jedná o dva pracovníky).

doplněno 11.10.24 13:00:

NV361/2007 §54 odst.6: ...Zřizuje se odděleně podle pohlaví; na pracovišti do 5 zaměstnanců lze zřizovat jeden společný záchod.

hodnocení

6x

Zkuste, paní Jino, doplnit, co konkrétního Vám tolik vadí. V jednom ze zaměstnání jsem pracovala s 5 až 9 kolegy na různých pozicích. K dispozici jsme měli jednu WC mísu. Část z nás přímo viděla, že někdo právě na onu místnost jde, ale na dveřích bylo i červenozelené kolečko. Každý si tam za zavřenými dveřmi odbyl, co právě potřeboval, pak si umyl ruce a pokračoval v práci. Nic nechutného, nic necudného. Proto dnes nějak nechápu ta neustálá rozčilování se, že někde není speciální WC pro všechny ty obojetné BFLMPSVZ (správně LGB... a víc si nepamatuji) skupiny. Nechápu ani Vás, ale třeba mi důvod nespokojenosti vysvětlíte.

hodnocení

4x
Tobě se asi líbí viď a vadí ti, že tě slyší jak prdíš, tlačíš a jak to pleská o vodní hladinu.

Tohle by mohl být ten důvod. A možná se jí ani nelíbí, ale trpí hypermeteorismem a duchcuje to kolem sebe na všechny strany. No, nezávidím, zvlášť panu kolegovi.

kmet
hodnocení

3x

To je teda nehoráznost. Na vašem místě bych to vyřešila tak, že bych tam chodila jindy, když je WC volný a nikdo tam není. (Vím, že je to trollení)

hodnocení

3x

Nějak nevidím jádro problému. V kanclech jsem pracoval dost roků a bylo celkem běžné, že záchod/y byly společné. Pokud není někdo ze zainteresovaných vysloveně prase, tak to funguje normálně. Navíc to je v duchu současného trendu genderové neutrality, protože v současnosti je nějak okolo 48 pohlaví - takže to budete chtít po úřadu, abyste měli v kanclu 48 záchodů? Co když přijmou v duchu genderové rovnosti někoho nebinárního? Přece ,, to ´´ nemůžetze šovinisticky nutit chodit na pánské, nebo dámské WC ! Ale pokud nadále přetrvává Vaše rozhořčení a jste odhodlána si stěžovat, je tu historicky odzkoušená instituce pro stížnosti všeho druhu

lamparna.org/...

schrup

Po úřadu? A co s tím má společného úřad? Pokud mám nějaké speciální požadavky, no tak si vyber u zaměstnavatele, kteří mají speciální požadavky vyřeší, rozhodně se nebudu obracet na úřad když mám nestandardní požadavky, třeba že chci pivo na pracovišti a nebo si schrupnout třikrát za směnu 20 min.

Napřed si, Schrupe ujasněte, pod jakým nickem tu hodláte působit, pak si přečtěte dotaz a třeba pochopíte, o jaký úřad jde. Když tazatel píše že je ve státní správě a v kanceláři, asi nepůjde o popeláře, ale tipuji o úředníka - no a ti pracují na úřadech, že

hodnocení

3x
Dá-li Bůh a zadaří se někdy zvýšit efektivitu státní správy, tak tam budete dvě úřednice na 8 záchodů. :-D
(Já vím, že je to utopie..)

hodnocení

3x

Ty bláho ... i sprchu! :) Jestli se dá tato místnost uzamknout, není co řešit. *tyty*

hodnocení

2x
Tak to buďte ráda, že těch 8 kanclů nemá jedno společné WC. I proto, že byste nikdy nevěděla, zda není zrovna obsazeno. Což teď víte. Teď i přesně víte. kdo vám počůral prkýnko. ;)

hodnocení

2x
Vy potřebujete na záchodě asistenci kolegyně se kterou sedíte?
Na stavbách jsem na velkou odjížděl autem do lesa, než chodit na totálně zesraný hajzly.
Jedno WC na 8lidí=pohoda

smode2
hodnocení

2x

Na pracovišti do 5 zaměstnanců je možné zřídit jediné wc pro muže a ženy dohromady. Vzhledem k tomu, že co je konkrétně vaše pracoviště, určuje zaměstnavatel, může jej stanovit jakkoliv. Z uvedeného plyne, že nemáte možnost situaci z vaší pozice vyřešit. Na druhou stranu na tom nejste tak špatně, je rovnoprávnost a pánská wc jsou obecně daleko čistější než dámská. Takže jste to ve skutečnosti vyhrála. Navíc, pomyslete na dělníky třeba na výstavbě dálnic. Horko, nebo naopak mráz, toaleta jedna pro 100 lidí, vzdálená často stovky metrů...a někdy ani to ne a poraď si sám. Pokud s tím máte problém, já v kanceláři byl vždy rád za to že nemusím neustále sedět a rád se ke kolegům a kolegyním po firmě prošel i do pater po svých - tzn. tímto doporučuji vzdálené dámské wc.

sss
hodnocení

2x

Na vašem místě bych to hnal až k Uršule do EU. Ta zajistí nápravu hned. To nemyslíte vážně.

bramburka

@jina: Ja bych na vasem miste zmenila zamestnani! Tohle je preci nehoraznost! :(

nasa
hodnocení

1x

Jo tohle bylo ve filmu kde afroamerické ženy v nasa počítajíc oběžný dráhy musely na hajzle přes dvůr NASA...

Musely za šéfem NASA.

Ty ženy byly nepostaratelné pro nasa a vesmírný program, proto šéf to vyřešil - strhnul ceduli zákazu neg riň. A co vy? Jste důležitá? Ale vy přes dvůr nemusíte! Kde je problém?

Ten film byl naprosto perfektní. Nevzpomenu si na název, ale jeden z mála, co mě dokázal za posledni roky zaujmout.

lmgify

hodnocení

1x
A teď si představte, že jsou i zaměstnání, kde není záchod vubec! Respektive někde na firmě, ale zaměstnanci jsou celou pracovní dobu v terénu! To je teprve vo*er..Mám kamarádku geodetku,která taky pracuje v čistě chlapském kolektivu v terénu..Zážitky,které mi vyprávěla, si každý doplní dle fantazie ;)

Je to tak, dřív, při práci ve firmě, kanceláři a z domova člověk ani netušil, kolik je všude po sídlištích keřů a zákoutí:) Ale "náklad" se samozřejmě musí nechat už doma :)

riva
hodnocení

0x

Někdo se "na veřejnosti" ani nevyse.. . Pouze doma, kde je klid. Je to v psychice. U chlapů se to spravilo nejpozději na vojně díky společným latrínám. Dnes se s tím musí člověk poprat sám.

hodnocení

0x
Nedivil bych se, kdyby ten záchod byl někde v koutku kanceláře a ten kolega by si vás při tom výkonu prohlížel, případně komentoval odstíny vůní, které se z vás linou.
Ale píšete, že je to místnůstka, tedy zavřená, jestli to správně chápu, s nějakým obrtlíkem, tak o co jde? Pochybuji, že by vás chodil navštěvovat, když jste v nejlepším. Pak by to stálo za řeč.

Odstíny vůní *smich* To je TOP.

Jemný, lehce pikantní buket zlehka fermentovaného zelí ze včerejšího segedínu v kantýně Kolbenky.

Ta bába už se tam jen tak jednoduše nevysere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]