Nejste přihlášen/a.
Pracuji ve státní správě v kanceláři, kde součastí je mini místnost s wc,sprchou a umyvadlem. Každá kancelář (celkem 8) má své sociální zařízení. V kancelářích sedí jednotlivci, někde ve dvojicích (vždy stejné pohlaví). Jen já jsem vyfasovala chlapa. Jiné společné wc je v jiné budově a v jiném patře! Domnívám se, že je to porušení pracovních podmínek. Kam se obrátit?
Tak to je hrozné..., to si přímo volá po stížnosti na ÚS.
Jako promiňte, chápal bych "problém" kdyby se jednalo o partu horníků a jednu ženu z kanceláře.
Ale dva lidi v jedné kanceláři (ano, opačného pohlaví)...a problém?
Doma manžel má také své WC, nebo používáte jedno společné?
Doma máte s manželem taký každý svoje WC? Porušení pracovních podmínek to podle mého názoru není. Předepsáno je počet WC na počet lidí, ale ne dělení na pánské a dámské (rozhodně ne když se jedná o dva pracovníky).
NV361/2007 §54 odst.6: ...Zřizuje se odděleně podle pohlaví; na pracovišti do 5 zaměstnanců lze zřizovat jeden společný záchod.
Zkuste, paní Jino, doplnit, co konkrétního Vám tolik vadí. V jednom ze zaměstnání jsem pracovala s 5 až 9 kolegy na různých pozicích. K dispozici jsme měli jednu WC mísu. Část z nás přímo viděla, že někdo právě na onu místnost jde, ale na dveřích bylo i červenozelené kolečko. Každý si tam za zavřenými dveřmi odbyl, co právě potřeboval, pak si umyl ruce a pokračoval v práci. Nic nechutného, nic necudného. Proto dnes nějak nechápu ta neustálá rozčilování se, že někde není speciální WC pro všechny ty obojetné BFLMPSVZ (správně LGB... a víc si nepamatuji) skupiny. Nechápu ani Vás, ale třeba mi důvod nespokojenosti vysvětlíte.
Tohle by mohl být ten důvod. A možná se jí ani nelíbí, ale trpí hypermeteorismem a duchcuje to kolem sebe na všechny strany. No, nezávidím, zvlášť panu kolegovi.
Nějak nevidím jádro problému. V kanclech jsem pracoval dost roků a bylo celkem běžné, že záchod/y byly společné. Pokud není někdo ze zainteresovaných vysloveně prase, tak to funguje normálně. Navíc to je v duchu současného trendu genderové neutrality, protože v současnosti je nějak okolo 48 pohlaví - takže to budete chtít po úřadu, abyste měli v kanclu 48 záchodů? Co když přijmou v duchu genderové rovnosti někoho nebinárního? Přece ,, to ´´ nemůžetze šovinisticky nutit chodit na pánské, nebo dámské WC ! Ale pokud nadále přetrvává Vaše rozhořčení a jste odhodlána si stěžovat, je tu historicky odzkoušená instituce pro stížnosti všeho druhu
Po úřadu? A co s tím má společného úřad? Pokud mám nějaké speciální požadavky, no tak si vyber u zaměstnavatele, kteří mají speciální požadavky vyřeší, rozhodně se nebudu obracet na úřad když mám nestandardní požadavky, třeba že chci pivo na pracovišti a nebo si schrupnout třikrát za směnu 20 min.
Na pracovišti do 5 zaměstnanců je možné zřídit jediné wc pro muže a ženy dohromady. Vzhledem k tomu, že co je konkrétně vaše pracoviště, určuje zaměstnavatel, může jej stanovit jakkoliv. Z uvedeného plyne, že nemáte možnost situaci z vaší pozice vyřešit. Na druhou stranu na tom nejste tak špatně, je rovnoprávnost a pánská wc jsou obecně daleko čistější než dámská. Takže jste to ve skutečnosti vyhrála. Navíc, pomyslete na dělníky třeba na výstavbě dálnic. Horko, nebo naopak mráz, toaleta jedna pro 100 lidí, vzdálená často stovky metrů...a někdy ani to ne a poraď si sám. Pokud s tím máte problém, já v kanceláři byl vždy rád za to že nemusím neustále sedět a rád se ke kolegům a kolegyním po firmě prošel i do pater po svých - tzn. tímto doporučuji vzdálené dámské wc.
Jo tohle bylo ve filmu kde afroamerické ženy v nasa počítajíc oběžný dráhy musely na hajzle přes dvůr NASA...
Musely za šéfem NASA.
Ty ženy byly nepostaratelné pro nasa a vesmírný program, proto šéf to vyřešil - strhnul ceduli zákazu neg riň. A co vy? Jste důležitá? Ale vy přes dvůr nemusíte! Kde je problém?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.