Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrhaná kůže

Od: leo00 odpovědí: 13 změna:

Zdravím

včera byla mladá trochu hrrr a prudce mi přetáhla předkožku, sice to dost zabolelo ale pak to jen trochu pálilo, tak jsme to neřešili a pokračovali... Dneska mi to ale přijde mnohem horší, vypadá to jako kdyby tam byli na obvodu trhlinky a jsou tam tři delší, které vypadají, jako říznuté od žiletky. Když zkusím přetáhnout předkožku když mi stojí, tak se ty rány rozevřou a pálí to podobně jako když máte odřené koleno o koberec, pálí to a štípe i když ho mám jen v boxerkách, co pomohlo, tak byla koupel, ale jen na chvíli a pak ještě dětský pudr.

I když mám obavy, protože předkožka má být pružná a neměla by praskat, tak zrovna tohle s mou doktorkou řešit nechci, tak se ptám tady jestli neznáte nějakou mast která by pomohla aby to tak nepálilo a aby se to lépe zahojilo?

Ps: Vím, je to strašně k popukání, ale vážně potřebuju poradit...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Oplachovat v růžovém roztoku hypermangánu, nebo aspoň jablečného octa. Větrat. Tence krém Clotrimazol /z lékárny/, více pít -neslazené, aby koncentrovaná ostrá moč nedráždila, omezit cukr a ostrá jídla.

No šoupnout ho po tomto zranění do octa tak polezu po stropě.
Hypermangán je na dezinfekci, tedy pokud by tam byl zánět.
A Clotrimazol na plísně a kvasinky.
Takže za mě vše blbě.

Doporučím koupat v odvaru z heřmánku nebo dobrý je Hemagel ;)

liska5

Upřesňuji: Hypermangán je desinficiens, ať jde o bakterie, plísně či kvasinky. Roztoku jablečného octa. Tahle místa jsou eldorádem kvasinek. Ty právě zkřehčují pokožku /i předkožku/ a znemožňují hojení. Na heřmánek bývá docela často alergie.

hodnocení

2x

Moc bych to nemazal, rána by měla být suchá a ne mastná ani mokvající. Rychleji se zahojí. Pudr můžete a doma buďte ideálně bez trenek jen tak pod peřinou.

A tu veleaktivní mladou trošku poučte, jinak Vám ho příště urve zas.

mate59
hodnocení

2x

Kupte si na vyhojení Višňovského balzam nebo Hemagel.Ranky nechte do uplného vyhojení v klidu.Důležité je ale to,že po zhojení vzniknou jizvičky,které zužují předkožku a ta se může pak zužovat, hlavne při opakovaném potrhání a může vzniknout zůžení tak,že ji nepřetáhnete.Tu pak cvičte a přetahujte,aby šla celkem volně.

nov
hodnocení

1x

Zde najdete spoustu rad jak na to: drmax.cz/...

hodnocení

0x
Vůbec to není dotaz trolla který se teď směje nad odpovědmi...

No to my už netušíme.

Stejně tak se může smát nad Vaší iniciativou do vlákna zasahovat, a přitom ani neradit, ani nic nesdělit.

leo00
hodnocení

Stačí takto? Takové mám ještě dvě, plus pár menšich které nejdou moc v klidu vidět, ale to celé z jasných důvodů fotit nebudu... Chápu jak jak to zní divně, sám pořádně nevím proč se to stalo, ale stalo se...

Potrhaná kůže

leo00
hodnocení

Děkuji za odpovědi. I když z některých věcí moudrý zrovna nejsem, hlavně jestli to teda oplachovat, nebo nechat v suchu.

liska5

Opláchnout, ať látky z roztoku zapůsobí a usušit. Pak event. lehce máznout.

hodnocení

0x
Já hojím ranky bylinkou kycol. Používala jsem odvar, teda bylinka se zalije jako čaj vroucí vodou v šálku. Pak jsem v odvaru namočila vatu a přiložila. Kycol mají v některých lékárnách. Voda podle starého průzkumu prý hojí 3x rychleji, než vzduch. Na intimních místech jsem vatu často měnila kvůli hygieně, namočila jsem ji v odvaru jen jednou. Pak jsem ji jen zvlhčovala jinou vatou. Na některé ranky jde odvar na vatě, přikrytý kouskem igelitu, přilepit náplastmi a nechat celou noc.
liska5

Zajímavé. V běžných knihách o bylinkách není. Ani Zentrich ho nevede. Kycol neboli Starček vejčitý Senecio ovatus /též Starček Fuchsův/ jedovatý, ale léčivý na klouby a rány. Koukám, známá rostlina horských strání. Zase jsme chytřejší.

Ještě mne napadlo na takové ranky koloidní stříbro ve spreji. Po dopadu se mění v prášek. Prodává se jako drahá desinfekce. Na tyhle případy mám aloe. To jen seříznu list... Venku jitrocel kopinatý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]