Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nějaká rada?
nějak se mi ulomil kousek zubu netuším jak, ale je to bolestivé. Dnes jem byl u zubařky, podívala se na to asi 30 sekund potvrdila ulomenou sklovinu a odešla pryč , že víc se mám domluvit se sestrou... Tam mi po chvili sdelila že to bude stat 5800 oprava bíla plomba. Dřív než v puli prosince nejdřív. Amlgan který prý pujdu hodně vidět což prý nedoporučuje, pojistovna. Nechapu tu cenu když na internetu se píše že stoji bíla plomba do 2000 tisíc. je to normalni? opravdu to pujde videt? viz obrazek kde je ulomený zub. Co Žadnej jinej zubař okruhu 50 Km nebere abych se poradil. Mám vydaju dost jiných...
Dnes už je to normální. Mají malé platy kolem 5 mil za rok. Práce na 10 minut. Žádejte amalgán, ať si říkají co chtějí. Že na to nemáte peníze.
no taky mě to napadlo... jedině že by to počítala dvakrat i na ten zub vedle( i tak to ale je dost 5800) ale ten mám zdraví pokud mi ho neposkodí když bude delat ten ulomený . Nejsem odbornik a mám doktory docela v úctě ale přijde mi to divné... A navíc čtu že na bíle plomby není ani žadná záruka pokud se treba po tydnu ulomi není žadný narok na opravu jedine zas znova vysolit penize. Jde třeba později amalganovou plombu vymenit za bílou kdyby to bylo hodně viditelné?
Záruka na plombu ve smyslu Občanského zákoníku opravdu není, protože nejde o výrobek. Ale zubař se nijak nezbavuje odpovědnosti za špatně provedenou práci a měl by opravu - zejména když reklamujete v krátké době - provést na vlastní náklady. A co vím, zubaři to tak bez řečí dělají.
No tak cena je dost vysoká, neřekla vám k tomu doktorka něco víc? Není tam třeba problém v tom, že vás to bolí a bude muset dělat i kanálky? A k té pozdější výměně amalganu za bílou plombu -ano, jde to. Mám to vyzkoušené na sobě
ne nic mi k tomu neřekla odešla do vedlejší mistnosti... v podstatě jsem ani neměl přiležitost se zeptat. Domluvte se se sestrou! , ale mám dojem že řekla sestre nejaké dvě čísla zubu...
neřekla mi v podstatě nic jen chtela vědět zda bilou nebo amalgan to až po tom co sem se začal dotazovat( vím totiž že se dnes snad vše u zubaře platí) tak z ni vypadlo že to bude necelých 6000Kč. A ten termin taky hruza za 2 měsíce a tvařila se jako bych jim měl líbat nohy... S doktorkou sem prakticky vubec nemluvil ta už asi bere mluvení s pacientem jako něco co nemá placeno tak jde pryč.
Na tohle amalgám fakt ne. Ten je dobrý do stoliček. Tohle je spíš dostavba zubu, cena se počítá podle plošek, které je třeba opravit. 1 ploška, dvě, tři. Cena je smluvní, pokud se to nelíbí, běžte jinam. Když jinam jít nelze, nezbývá než cenu akceptovat.
Pokud člověk nechce platit/nemá peníze na zubaře, měl by se úzkostlivě starat o zubní hygienu. Vy třeba máte zubní kámen, na dentální hygieně jste byl naposled kdy, jestli vůbec někdy?
2 krat ročně pravidelně už par let necelé 4 tisice cena dvou navštev, proč by tam jako nešel amlagan vy jste nějaký odbornik? Nebo by ste s prominutím nechal ty co nemaj desitky tisíc ročně na zubaře bez chrupu?
Amalgám drží líp, když se zaklíní do vyvrtaného otvoru, než když se připlácne na zub. Jestli chodíte na hygienu 2x ročně, pak bych se zaměřila i na lepší čištění, pokud už po půlroce máte kámen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.