Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napsat přítelkyni dopis?

Od: dhchenxb odpovědí: 27 změna:
Dobrý den, jsem v situaci, kdy ode mě odešla přítelkyně, bohužel nevím opravdu proč a při položení této otázky se akorát urazí a "stahuje se dovnitř". V podstatě je komunikace na úrovni pár zpráv denně popřípadě úplné ignorace.
Rád bych sepsal dopis, co pro mě znamenala, co mě trápí apod. dopis bych ji vyhodil pod dveře bytu. Myslíte si, že to je dobrý nápad? Opravdu mě nic jiného nenapadá.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Ty Vaše zprávy si přečetla, takže ví, co jste jí psal.

Pokud začnete "dolejzat", nebude si Vás vážit nebo si Vámi bude až moc jistá a toho později zneužije ve Váš neprospěch.

Ženy, zvlášť mladé dívky, milují nedostupné muže. Pokud si chcete její zájem udržet, ale POUZE ZA PŘEDPOKLADU, ŽE VÁS MÁ RÁDA NEBO SE JÍ ASPOŇ LÍBÍTE, nechte ji chvilku vycukat a ona pak doleze sama za Vámi. Pokud ne, nejste pro sebe vhodní a Vy budete mít aspoň chvilku klid.

Přeji hezký den a méně starostí kvůli každé puberťačce - jsou jich ještě miliardy.

smode2
hodnocení

7x
Má už dávno jiného šamstra a vyhýbá se odpovědi, protože by pak byla ona ta špatná. Urazit se a hrát na city, aby vás zmátla - je pro ni daleko lepší strategie. Chce abyste se naštval a inicioval rozchod sám, protože pak budete přede všemi špatný vy, nikoliv ona. Typická reakce ženy při odkopnutí stávajícího když má dalšího.

hodnocení

5x
Dopisy v této situaci píšou "slaboši", kterých si ženskè neváží a nepřitahují je. Vyvolá to v ní pocit, že vás může mít bez námahy vždy, takže raději půjde hledat něco atraktivnějšího.

ltz
hodnocení

4x
Jestli jste ji nic neprovedl, tak nač se vnucovat, ponižovat. Ale možná tam stejně něco proběhlo, co jí urazilo, proto ten rozchod. Sama se rozhodla a asi o nějaký dopis by neměla zájem, možná by ho ani nečetla.

hodnocení

4x
Být vámi, uzavřu to a jdu dál a nic dalšího neřeším. Ona z nějakého důvodu to nechce řešit, tak to respektujte. Nechce s vámi být a nějaký dopis, kde napíšete, co pro vás znamená, nic nezmění. Můj tip je, že zkrátka poznala někoho jiného, a proto vám to nechce říct. Lidi tyhle věci neradi přiznávají.

hodnocení

4x

Zdravím. Odešla, smiřte se s tím a respektujte to. Komunikovat s Vámi nechce, tak se nevnucujte, neponižujte a nekontaktujte ji.

liska5

*palec*Tohle je stručná, jasná a rozumná odpověď!

asd1
hodnocení

3x

Nemá o tebe zájem, ani o vysvětlování nebo další komunikaci, co na tom chceš řešit a zkoumat? Svůj čas nasměruj jinam, tady se v tom jen zbytečně patláš a budeš za blbečka stalkera.

hodnocení

3x
Vykašli se na ňáký dopisy dolejzání a fňukání stejně to nemá cenu
Prostě se rozhodla odešla takovej je život nejsi ani první ani poslední
Najdi si jinou a zapomeň věř že lepší rada není

hodnocení

2x
Docela mne udivilo, že odpověděli hlavně muži.
I když já mám ráda vysvětlování, které je nutné, aby si lidí opravdu rozuměli, moje máma nikdy nic nevysvětlovala, považovala to za ztrátu času. Ve smyslu, život je na vysvětlování krátký. Ale taky nesnesla, aby ji někdo jiný obtěžoval vysvětlováním, když to nedělá ona. Co ve vztahu chce, to přece musí ten druhý vědět sám, i kdyby to nevěděla ona. Díky tomuto principu ji nešlo nějak moc potěšit nikdy. Zůstala bez partnera. Neměla trpělivost.
Když někdo neřekne proč odchází, může to znamenat, že má celý seznam důvodů proti, a nechce je vyjmenovávat. Žádný dopis by nic nezměnil.
Můj názor je, že většinou ten druhý nerozumí, proč došlo k rozchodu. Obvykle by i případné nevěře právě předcházel pocit nespokojenosti. Takže nevěra je spíše způsob odchodu, nikoli pravý důvod, proč se někdo od někoho vzdálil.
cover

Ano, vysvětluje pouze slaboch. A ženská chlápovi stejně nikdy neodpoví pravdivě na otázku, takže klást otázky ženě je zbytečné... u ženské nutno sledovat co dělá, a nikoliv co říká.

tj
hodnocení

2x
Ten dopis, jak vám tady všichni píšou, opravdu není moc vhodné řešení. Ona odchází od vás, takže by vám měla říci proč. To ona by měla posílat dopis s vysvětlením. Pokud vám odmítá důvod říci, vina je pravděpodobně na její straně a chce jí nějak překlopit na vás (a nebo jste udělal něco vy, co jí hodně vzalo a jí mrzí, že ani nevíte o co jde). Vy s touhle situací moc dělat nemůžete (otázkou je, jestli byste to vůbec chtěl, protože pokud vám vážně zahnula, udělala by to v budoucnu nejspíše zase). Asi bych komunikaci utnul úplně stylem:
.
"Miluji tě, nerozumím tomu proč si ode mě odešla, nechceš mi to říci. Celá tahle situace mě velice mrzí, ale respektuji Tvé rozhodnutí. Dám ti prostor a až budeš chtít situaci řešit, můžeme se někde sejít a společně probrat co dál. Měj se hezky.
Vaše jméno."
.
Tímto komunikaci ukončit (nebo rapidně omezit na naprosté minimum toho nejdůležitějšího) a nedolejzat. Ona si musí sama v hlavě srovnat co chce. A jestli chce jiného/má jiného, už je stejně na nějaká vyznání lásky a připomenutí sladké minulosti v dopise pozdě. Jen byste tuto situaci odložil. Uvědomte si, že je pravděpodobně konec. Pokud se s vámi sejde tak je důležité si o tom skutečně promluvit a aby řekla vše (hlavní důvod příštího vašeho shledání). Držte se...

No, nevím. To "miluji tě" bych asi vynechala. A podle mě bude celý dopis ztráta času. Můj první manžel ode mě odešel stylem, že mi ve schránce přistál návrh na rozvod. Byla jsem otřesená, neustále jsem to četla dokola a nechápala jsem. Až pak přišel domů, zeptala jsem se, co se stalo. Pravil, že o tom se se mnou nebude bavit, sbalil si věci a odešel. No dnes (a vlastně už před 40 lety) můžu upřímně říct, že to byl největší dar, který jsem v životě dostala. Jednak jsem se mohla začít dívat kolem, až jsem to vydejchala, a zjistila jsem, že nestál za nic, a jednak jsem mohla potkat toho chlapa, se kterým jsme dodnes. Takže bych radila vyprdnout se na dopisy, odtruchlit si to a jít dál. Bude zase dobře.

Se všemi reakcemi přítomných rádců mužů naprosto souhlasím. (Taky mě překvapilo, jak se do toho s fortelem vložili, no jo, mužská solidarita je báječná věc.)

tj
Jaký dopis? Vždyť ten jsem zavrhnul už v prvních větách. Tazatel píše zcela jasně, že jsou spolu v kontaktu (je jedno jak), ale nemůže z ní dostat důvod rozchodu a chce to. Očividně tím tazatel trpí a rád by znal alespoň důvod, nabídl jsem možné řešení. To, že jste před lety narazila na de*ila, který se sbalil a odešel bez vysvětlení ještě neznamená, že tazatelova "ex?" bude stejná. Chtěl bych jen zdůraznit, že její odchod může být její chyba stejně jako tazatelova. V obou případech já osobně zastávám názor, že druhý z partnerů má právo vědět PROČ. Také bych to chtěl vědět. Vždy když jsem se s nějakou holkou rozešel, pokaždé znala důvod. Většinou to bylo stylem, že jsme si sedli a rozumně si o tom promluvili. Spíše se divím, jak tyto věci řeší (asi) většina lidí. Sebrat se, odejít, nemluvit spolu, ghosting - někde jsem četl, že to je jednání slabochů.
Když je člověk hodně citově založený, tak slovo PROČ, má dva významy. I ve výchově dětí to tak je. Proč jsi to udělal a nebo nechci přijmout, že se to stalo. Chci vrátit čas. Jenže pak to vysvětlení proč se to stalo, neumí vrátit minulost zpět. Nestačí to. I když to vysvětlení důležité je.
Já jsem ve zprávě rádkyně Inzinyrky, našla nejvíc naděje, ze všech našich zpráv. Možná že právě ta naděje, že bude líp, pomáhá nejvíc.
14.10.24 20:38

hodnocení

2x

Komu chcete psát? Jaké přítelkyni? Když od Vás přítelkyně odešla už žádnou nemáte. Bylo by sice vhodné, kdyby Vám důvod sdělila, ale jestli to nehodlá udělat, je to její věc.

"...komunikace na úrovni pár zpráv denně"

To dělá chybu. Po rozchodu by měla zapomenout, že existujete.

fik
Ženský jsou jako opice. Nepustí se jedné větve, dokud se úplně pevně nedrží druhé.

hodnocení

1x

Ne, to mi přijde srabácké a sobecké. Zpříma si to vyříkejte z očí do očí. Takové dopisování je o ničem, budete navíc aspoň vědět hned, na čem jste...

Vlastně byste se spíš měl zajímat o to, co trápí ji, proč od vás odešla?

Nic ji netrápí. Má prostě jiného, zkratka emoce a city měla intenzivnější jinde.

fik
hodnocení

1x
Dopis sepiš. Pak ho hoď do koše nebo rituálně spal a jdi dál. Vyblití na papír určitě pomůže. Vše ostatní je zbytečné a budeš se jenom ponižovat.

david8
hodnocení

1x
Už bych ji nekontaktoval ani za příkladu, že by mě kontaktovala sama. Je tolik krásných hezkých holek a ty se honíš za pubertackou

hodnocení

0x

Neviete preco? Lebo sa v okoli vyskytol zaujimavejsi chlap a kedze nema zaujem vyzerat pred vami ako promiskuitna neverna zenska, tak sa tvari tajomne. Neriesit, nekontaktovat, nepisat, zmazat zo zivota.

Dovod, preco jej iny pripadal zaujimavy, moze byt prave vo vasom style jednania so zenami, spravate sa ako ufnukana subinka, nie ako chlap. Vy budete zaujimavy tak okolo 70-ky, ked budu vdovy hladat pomocnika okolo domu a zahrady.

lisak5
hodnocení

0x

Nikdo nemá povinnost nás milovat. Přišla na to první, že se k sobě nehodíte. Napiš jí dopis, ale nepošli. Bude to taková terapie pro Tebe, vypsat se z toho zklamání, z těch zbytečných očekávání. Přijmeš ten konec líp.

hodnocení

0x

To je typické chování pro ženu, která má jiného. Hodně zdaru při zotavování z rozchodu! Nebojte, bude to o mnoho lepší. Hlavně ji neberte z5, kdyby náhodou zjistila, že ten jiný je blb větší než vy.

cover
hodnocení

0x

NE, není to dobrý nápad! Pouze se ponížíte na úroveň deb... Dopis napsat můžeš, ale neposílej jí ho, počkej měsíc.

Pár zpráv denně? Proboha? To už jste se ponížil až na úroveň psa. Časem vás zablokuje...

Kdybyste ji taky odignoroval, tak by byla šance, že se bude chtit vrátit (když zjistí že ten její první volba nyní se ukázal být horším jak vy), ale poté co jí zahltíte zprávama --- tak těžko...

cover
hodnocení

0x

ode mě odešla přítelkyně, bohužel nevím opravdu proč a při položení této otázky se akorát urazí

Kolik jí / vám je?

Pravděpodobně našla lepšího / jste ji nudil / ztratila atraktivitu ve vás.

Snad si nemyslíte, že vám to bude vysvětlovat - proč...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]