Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Extrémní vypadávání vlasů v 17

Od: matess odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

řeším jeden problém, se kterým si nevím rady. Jde o to, že mám mámu, která má velmi kvalitní vlasy a pak tátu, který už je ve 20 skoro vůbec neměl. S tím, že všichni bráchové od mého táty (tedy strejdové) je mají taky na nic. Všem už je 40+ až na toho nejmladšího, kterému je myslím 37. Ale tomu už to taky začíná. Ti dva už jsou na tom celkem špatně. Na straně mojí mámy jsou na tom ale předkové a lidi dobře s vlasy. Co se týče mě, měl jsem celý život naprosto perfektní vlasy, husté, kvalitní, všechno. Bohužel od 16 roku začínám zaznamenávat mírný ústup v podobě koutů, které ale má každý, takže by se nic nedělo. Horší už je, že od těch 15-16 zažívám fakt těžké období v mém životě (většinou negativní věci, které se každému stávají postupně během celého života se mně nahrnuly během jednoho roku, ať už je to smrt blízké osoby v rodině, vyhazov, průser ve škole atd.) a všiml jsem si že to extrémně schytávají mé vlasy... Jsem typ člověka, co když má stres, tak ho bolí břicho a padají mu vlasy. Doteďka to ale bylo snesitelný. Někdy to padalo víc, ale jindy zase vůbec. Nicméně poslední cca 3 dny pokaýdé když se češu, padají z mé hlavy doslova kusy a kusy vlasů. Je to jak kdybych se šel ostříhat k holiči. A nevím co s tím. Hrozně mě to trápí a poslední rok už ty vlasy rozhodně dobré nejsou. Musím uznat, že celkem kašlu na životosprávu a může to být i tím. Nicméně na to kašlu celý život a nic se nedělo. Chci se tedy zeptat, jestli tady toto nadměrné padání vlasů jde zastavit pouze tím, že začnu správně jíst, pít, spát atd. a omezím stres např. díky pravidelné meditaci a tvrdé práci, nebo jde o alopecii, se kterou nic moc dělat nejde? A je vůbec možné, že vlasy jsou 15 let maximálně kvalitní a pak se najednou v 17 stane to, že jsou hluboce v prdeli? Děkuji moc za odpovědi, nevím jak se k tomu postavit.
PS.: je dost možný, že problém může být i v mytí vlasů. Přijde mi, že si dávám až moc šampónu, kterého je pak vlelký nadbytek a kvůli tomu pak vznikají lupy a v návaznosti na to vypadávání. Když ho ale mám málo, přijde mi. že to dostatečně neumyju.
Cellkově by se mi hodil zde někdo, kdo tomu třeba trochu rozumí. Může to být dáno geneticky, ale to bych v takovém případě nikdy neměl kvalitní vlasy. Jenže já je měl 15 let úplně cajk. Až poslední 2 roky je to v prdeli. Za 2 měsíce je mi 18 kdyžtak. Případně dopíšu podrobnosti o stavu mých vlasů, kdyby to někomu pomohlo v jeho odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x
Zajdi si k doktorovi na kompletní testy (ledviny,játra.. ),vylepsi zivotospravu, hybej se tím se zbavis i stresu (endorfiny)
Ohledně padani vlasů, řešení je mašinka a sestřih na 5mm. Pohodlný,praktický a padání vlasů tě nemusí zajimat.

km
hodnocení

1x

když je člověk dítě může mít super vlasy a pak přijde doba, někdy dřív a někdy později, kdy je ztratí, to je normální
ztrátou vlasů se netrapte, není důvod

hodnocení

0x

Ono to tak bývá, že kdo má pleš, měl jako dítě velmi kvalitní a husté vlasy. Je to dáno geneticky. Stresem se to mohlo jen urychlit. Možná se to zpomalí lepší životasprávou a úbytkem stresu, ale zastavit nebo napravit to nepůjde. Můžeš zkusit šampóny jako Alpecit. Brácha je na tom stejně. Měl hodně husté vlasy a teď je docela rychle ztrácí, zvětšují se mu kouty. Je ale rozhodnutý, že jednou půjde na transplantaci vlasů, popřemýšlej o tom. Nestojí za to se trápit s něčím, co nezměníš.

hodnocení

0x

Spolužák byl ve dvaceti plešatý, jak už tu píší rádci, každý i malý stres se může na vypadávání vlasů projevit.

seba
hodnocení

0x

Maria Antoanetta měla přes noc šedivé vlasy, když čekala na gilotinu. Stres hraje hodně velkou roli

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]