Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od joe dassina

Od: slavo® odpovědí: 11 změna:

Dnes k večeru dávali na country rádiu píseň kterou zpíval Joe Dassin a řekli než ji začal zpívat, že ji známe od Petra Spáleného. Ale když jsem ji slyšel francouzky tak jsem si nemohl vzpomenout na její český název.

Poslouchali jste ji také někdo?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

6x

Dáma při těle -

Original"Four Kinds of Lonely"

jiofa
nov

Jen doplním.

Dáma při těle Petr Spálený a ApollobeatPavel Vrba1970Four Kinds of Lonely Lee Hazlewood1965

hodnocení

Jiofa

asi to bylo ono - comme la lune.

A která vznikla dříve comme la lune a nebo dáma při těle?

jiofa

Original Lee Hazlewood 1965, Dassin 1968 a Spálený asi 1970. To ale nevim kdo byl dřív přesně. Rozhodně ji ale "kopíroval"od Hazlewooda. Tady je Spálenýho orig. verze.

jiofa

Proč si ji vybral Spálený od Hazlewooda nám bylo zřejmé již při prvních vydáních. Podobný zjev (vizáš), podobný hlas. Tak se to většinou praktikovalo. Aby tam byla podoba a kdo na to měl.

Dáma při těle (Four Kinds Of Lonely) Petr Spálený 1970 -

viz zde:

supraphonline.cz/...

Nahrávka dokončena: 1970; Místo nahrání: Mozarteum; Rok prvního vydání: 1970; (P) 1970 SUPRAPHON a.s.Žánr: Pop; Participující umělci: zpěv: Petr Spálený; český text: Pavel Vrba; hudební těleso: Apollobeat; původní text: Lee Hazlewood; hudba: Lee Hazlewood

Lee Hazlewood nahrál "Four Kinds Of Lonely"v květnu 1965

Podrobnosti tady:

secondhandsongs.com/...

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, neposlouchal, ale poradím Vám - když znáte francouzský originál té písně (zpěváka a možná i název), tak ho najděte na YouTube, sem to video vložte a možná se najde někdo, kdo to potom určí (tím značně zvýšíte šanci na přesnou odpověď). Zdravím!
doplněno 08.10.24 11:52: slavo - nebo si zkuste najít přes Google playlist toho rádia a tam to bude. Jen Vy znáte datum, čas vysílání a region, který máte naladěný.
hodnocení

Právě název originálu neznám a byla mi dle melodie známá, ale nemohl jsem si vzpomenout ani na český název.

Domníval jsem se, že to někdo také poslouchal a poznal ji - zkusím tedy napsat do studia - snad budou vědět co pouštěli.

hodnocení

0x

A originál byl originál Joe Dassina nebo ji Joe odněkud převzal?

Tady

https://secondhandsongs.com/artist/100096/covers#nav-entity

jsou cover verze Petra Spáleného - žádný Joe Dassin.

nov

Já hledala na Wiki s totožným výsledkem.

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]