Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz. Jsem na rodičovské dovolené, která mi měla končit za pár dní,jelikož není možné se vrátit na své puvodní místo, projistotu jsem si RD prodloužila o několik měsíců. Má otázka zní musím se po ukončení pracovního poměru přihlásit na ÚP nebo až po ukončení RD? Snad je můj dotaz srozumitelny a děkuji za odpovědi
Na ÚP se přihlásíte jako uchazeč o zaměstnání, takže až budete připravená nastoupit případně do práce. Ukončení rodičáku nahlásíte své zdravotní pojišťovně a stejně tak jí nahlásíte i registraci na ÚP.
Jinak - na ÚP se vůbec přihlašovast nemusíte. Jen si hlídjte abyste měla zaplacené zdravotní pojištění, to je povinné. Samozřejmě, když jste v kategorii pojištěnců, za které platí ZP stát, tak je to v pohodě, ale ta ZP to musí nějak vědět. Proto tam nahlaste, co jsem uvedla výše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.