Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte bifokální brýle? Já ještě ne

Od: andrea2® odpovědí: 9 změna:

Ahoj. Chystám si je pořídit. Jelikož tu nevidím rubriku zdraví, jsem tady. Začalo to brýlemi na čtení. Pak delší na PC no a dnes si už vypomáhám třetími na TV. Na velkou dálku nepotřebuji, ale s brýlemi na TV i těch 30 metrů je ostřejších. De fakto asi potřebuji bifokály na nákupy, přede jen ta dálka už není dobře zaostřená. Blízko je jasně mimo. Jdu k optikovi. Vaše rady? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Mám multifokální. Dobrý optik změří zrak, vypracuje skla, dá ozkoušet, případně upraví. Pak si nějaké týdny oči zvykají. Je to asi 12 let let. Už mi dělali druhé, jelikož s věkem se zrak mění. Spokojenost, ale levné to není, chtěla jsem kvalitu. Aktuálně mám dvoje, kvůli obroučkám červené a zelené.

kdosi
hodnocení

2x

Já dávám přednost více brýlím, na různé dálky, kvůli většímu zornému poli.

Podle mojí zkušenosti neměním vzdálenosti tak často a v chvatu, abych si nemohl vzít správné brýle pro danou příležitost.

Ale někteří si ty bi/tri-fokály pochvalují a nevadí jim omezení výhledu - sto lidí, sto chutí :)

id
Jasan ! Už nenosím po kapsách, v kabelce, v batohu dvoje brýle. Pouze jedny a to na nose.
Příspěvek jsem chtěla dát pod hejkala. No nepovedlo se.

id - pokud máte nějaké multifikály, můžete nějaké doporučit? Osobně mám na dálku 1,5 dioptrie a na blízko 3-3,5 dioptrie. Na extremní drobnosti (elektronika spoje a mikro součástky) pak 5 dio.

liska5

To snad nejde doporučit, tam se tvaruje sklo podle každého oka. Snad jen, že vám nabídnou lepší - např. japonská skla. Před asi deseti lety jedno za 6 tisíc. Ty pak máte na nose pořád a vidíte dobře na blízko i do dálky.

id
Brýle se nepořizují podle značky jako třeba pračka. Optik vám poradí konkrétně na vaše oči.

hodnocení

1x
Optik by se mohl vyjádřit, zda by ti nepomohl multifokál... Jedny brýle, použití od mobilu po dálku.

hodnocení

1x
A co čočky?

hodnocení

1x
Podle vašeho dotazu.
Nespletete si "bifokální brýle s multifokalnimi"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]