Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna prasklé plomby

Od: host odpovědí: 3 změna:
Zdravím,praskla mi amalgámová plomba na endodonticky ošetřeném zubu, takže ji budu měnit a zajímaly by mě 3 věci:
1. Jak probíhá odstranění původní plomby?
2. Bude její odstraňování bolestivé?
3.Jak dlouho vydrží bílá plomba? Do amalgámu už se mi po tomto problému jít nechce.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zubař starou plombu odvrtá, plus ještě i kus hmoty zubu. Pokud je plomba prasklá krátce a není pod ní rozsáhlý kaz, je to celkem rychlé a bezbolestivé. Horší je, pokud bude muset vrtat hlouběji, to už příjemné nebývá. A může nakonec chtít i zub umrtvit a vyplnit kanálky, to zubaři rádi, to stojí pěkné peníze. A takový zásah už je docela opruz. Bohužel, situaci zubař zhodnotí, až v průběhu zákroku, až na vlastní oči uvidí, co je uvnitř. Ani RTG spolehlivě neukáže, jak je zub zasažen.

host
hodnocení

Kořenové kanálky už jsou naštěstí ošetřené. Ale s placením (za plmbu,) počítám.

hodnocení

2x
Původní plombu plus něco málo navíc odvrtá. Menší zvládneš bez umrtvení, nějakou opravdu velkou si nech umrtvit. Dnešní kvalitní bílá plomba je naprosto ok, prakticky vzato se molekulárně spojí se zubem v jeden pevný celek, není to už jako kdysi v počátcích, kdy se začaly drolit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]