Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepobírám podporu vs výdělek bokem

Od: yosh odpovědí: 3 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli i pro mě platí hranice 4000 kč které si můžu vydělat za měsíc i když nepobírám žadnou podporu.

Kdybych třeba chodil na brigádu která bude trvat jeden týden a typ smlouvy by byla a dohoda o provedení práce a já bych si vydělal třeba 4500 kč tak mě úřad práce na ten týden vyřadí z evidence nebo jak?

Děkuji za odpověd.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x
Přivýdělek osoby registrované na ÚP je možný pouze a jen do 4000,- Kč hrubého /polovina minim. mzdy/. Musíte dopředu nahlásit ÚP, že nastupuje na brigádu, tzn. den před nástupem do práce a do 8 kalendářních dnů pak je třeba tuto skutečnost doložit. Jinak je to porušení povinnosti nezaměstnaného. Pokud dostane vyšší výdělek, myslím, že vás vyřadí. Poptejte se na ÚP.
yosh
hodnocení

Tohle poučení znám. Takže kvůli jednomu 1 týdnu práce mě vyřadí z evidence uchazeču?

Hlavně za Vás přestanou platit zdr. pojištění. Většinou se to řeší tak, že na potvrz. máte 4000, a zbytek dostáváte na ruku. Hodně zaměstnavatelů to tak praktikuje, je to sprosťárna, ale je to tak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]