Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zvažuji, zda mám přejít s elektřinou ke společnosti Centropol. Prosím, máte někdo s nimi zkušenosti? Díky za odpovědi !
To je dobrá webová stránka.
Díval jsem se na ten odkaz a na příspěvek - Do ba trvání smlouvy/...
Tento příspěvek byl sice vložen v květu v roce 2019, ale pokud je úplná pravda, co je v tom příspěvku uvedeno, tak to rozhodně nesvědčí o solidním přístupu této firmy.
Vkládám odkaz, aby to kdyžtak někdo mohl přímo rozkliknout
Pobočku mají v Ústí, ale kdo dnes chodí na pobočku... zoufalec. Rušili jsme centropol po otci - otřesný jednání. Běžel čas a soustavné výmluvy - musíte ještě toto a toto; vypadlo nám spojení; špatně vás slyšíme - chyba je na vaší straně, vaši žádost bohužel nemůžeme vyřídit... strašný, už nikdy více, ač cena byla celkem výhodná.
Nedělat to. Já preferuji dodavatele s kontaktním místem a ne nějakého internetového, kde se nedohodnete a bude si donekonečna dopisovat. O výpovědi ani nemluvě..véte co je smluvní pokuta?
Jak už někdo napsal, tak bych taky rozhodně nepodepisoval smlouvu s dodavatelem elektřiny nebo plynu, který nemá kontaktní místa. Pamatuju si, že centropol měl celkem masivní reklamu v televizním vysílání. Z toho samozřejmě ale ještě nevyplývá,že ta firma je solidní. Nevím, jestli má konkrétně centropol zákaznická centra.
Je možný se podívat na webové stránky centropolu viz. www.centropol.cz
S centropolem zkušenost nemám, takže nevím, jakým způsobem ta firma funguje. Já mám dodávky elektřiny i plynu od innogy a jsem s tím spokojený. Možná že v některých jiných firmách jsou nižší ceny, ale já mám raději jistotu.
Trochu se dávám na ty webový stránky centropolu. Je tam uvedeno, že mají kamenné pobočky v celé ČR.
Na první pohled ty stránky vypadají docela profesionálně udělaný. Takže je možný, že to je solidní firma, narozdíl od např. Bohemia energy.
Rozhodně je dobrý, se nějak neunáhlit a se změnou dodavatele nespěchat. Obzvláště pokud někoho navštíví podomní prodejci, ketří tvrdí, že nějaká vyhodná nabídka je časově omezená, tak je nutné být o to více opatrný. Jestli si to dobře pamatuju, tak když jsme podepsal smlouvu s innogy, tak mně ta smlouva byla zaslaná poštou. Měl jsem dost času na pročtení té smlouvy. Je dost riskantní, podepsat bez důkladného pročtení smlouvu, kterou člověku strčí po nos podomní prodejci. Pokud jsou ve smlouvě nějaké podezdřelé odkazy na všeobecné obchodní podmínky, tak je dobrý, dát si tu práci, a přečíst si i ty všeobecné obchodní podmínky.
Je rčení - spěchej pomalu. A v případě změny dodavatele energií se to vyplatí.
Míň solidní firmy mají ve smlouvách zakotveny smluvní pokuty. Nepamatuju si, že by smluvní pokutu měl např. EON. Dřív jsme odebíral elektřinu od EONu a později jsem smlouvu podepsal s Innogy. A z EONu mě byl následně doručen dopis, že pokud bych znova podepsal smlouvu u EONu, tak bych dosal nějaký bonus. Už nevím, o jaký bonus se jednalo. A rozhodně jsme neplatil nějakou smluvní pokutu. Smlouvu s EONem jsem měl na dobu neurčitou a neměl jsem fixaci ceny.
Máte nějaký důvod přecházet od stávajícího?
Třeba soused chtěl "levnější" energie - takže přešel z běžných (netuším jestli eon nebo čez) na extra výhodnou firmu. Ano - těsně před tím, než se navyšovalo ... bez ohledu na slibované fixace se navyšovalo o stovky procent.
Nicméně odejít nebylo možné ... až po krachu, když to bylo nejen možné, ale i nutné, se dostal na 4 násobek původní sazby.
Ušetřené peníze za první měsíce.. snad 3000,- - přeplacené v dalších měsících oproti původnímu dodavateli něco k 40tis.
Lidi se snaží šetřit halíře, aby pak prodělali statisíce...
Možná na své smlouvě (kterou jsem neměnil od 2008) prodělám oproti nejlevnějším nabídkám 5tis ročně - mám ale jistotu stabilní firmy a nikdy jsem neměl potíže s nedoplatky-přeplatky či servisem.
Já doplním, že jsem neměnil dodavatele, ale vlastně smlouvu ano - fixaci jsem si zařídil hned po prvním snížení částek (po tom šíleném zdražení). Fix u jiných rodin ale Eon dodržel, takže jsem fixaci využil. Po pár měsících slevnili, tak jsem je požádal o refixaci - poslali upravenou smlouvu s aktuálními cenami a fixem na 2 roky bez pokut či potíží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.