Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OPP a trest propadnutí věcí

Od: djwdjjxyj odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, byl mi uložen trest obecně prospěšných prací spolu s testem propadnutí věcí. Věci mi byly propadnuty a trest OPP jsem odpracovani. Za jak dlouho si myslíte, že dojde k vymazu techto záznamů z mého TR?
Hezký den

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

My si nemyslíme - stanovuje zákon:

Tr. z. § 65 Výkon trestu obecně prospěšných prací

(5) Na pachatele, kterému byl uložen trest obecně prospěšných prací, se hledí, jako by nebyl odsouzen, jakmile byl trest vykonán nebo bylo od výkonu trestu nebo jeho zbytku pravomocně upuštěno.

§ 105 Podmínky zahlazení odsouzení

(1) Soud zahladí odsouzení, vedl-li odsouzený po výkonu nebo prominutí trestu anebo po promlčení jeho výkonu řádný život nepřetržitě po dobu nejméně

e) jednoho roku, jde-li o odsouzení k trestu domácího vězení, k trestu propadnutí majetku, k trestu propadnutí věci, k trestu zákazu pobytu, k trestu zákazu vstupu na sportovní, kulturní a jiné společenské akce nebo k peněžitému trestu za zvlášť závažný zločin.

(5) Bylo-li pachateli uloženo více trestů vedle sebe, nelze odsouzení zahladit, pokud neuplyne doba pro zahlazení toho trestu, k jehož zahlazení tento zákon stanoví dobu nejdelší.

Takže požádat o zahlazení můžete po roce - pokud jste tedy splnil výše uvedenou podmínku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]