Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pokud pozemek změní formálně způsob využití na jeho kartě v katastru nemovitostí například z jiná plocha na zahrada, změní se také taxa, kolik za něj je třeba odvádět na daních v rámci daně z nemovitých věcí? A pokud ano, musím v takovém případě kontaktovat finanční úřad?
Nejsem si jistý, jestli je výše daně určovaná faktickým využitím a nebo tím co je napsáno v KN, a nebo kombinací obojího.
Děkuji.
Paráda. Děkuji!
Zjistil jsem: zahrada za 90 Kč, jiná plocha za 700 Kč, stavební pozemek za 7000 Kč, zastavěná plocha 700 Kč
Nedává mi to zcela smysl... ale vypadá to, že mi změna za pár let zaplatí i toho geodeta...
Ano, je varianta mít to 5× jako zahradu, ale mě jde hlavně o to zcelení. Dvůvodem je tvorba nového územního plánu a vycházím z toho, že když to bude jedna parcela, že je menší šance, že ji rozdělí do více různých ploch s různým určením využití (do různých barviček).
Souhlas stav. úřadu by snad měl být zdarma.
"Vydání souhlasu s dělením nebo scelováním pozemku je zdarma, pouze ve složitějších případech, kdy musí být ve věci vydáno územní rozhodnutí, zaplatíte poplatek ve výši 1000 Kč."
"Jinak ty různé sazby smysl dávají." Můžete mi je vysvětlit? Dalo by se pochopit, že stavební pozemek bude v daních drahý proto, že se na něm dá stavět, ale to jestli se na něm dá stavět přece neurčuje to, jestli je veden v KN jako zahrada, jiná plocha, stavební a nebo nádvoří. To určuje především územní plán, který se na KN zas až tak neváže. Proto mi to nedává smysl. Děkuji.
"Sazby daně stanovuje stát pro určitý druh pozemku" Děkuji. To přece není vysvětlení. Tak to je, ale nevysvětluje to, proč je stavení pozemek za 7000 a jiná plocha za 700. Tedy já jsem taková nátura, že se snažím věci pochopit. Ne jen přejímat a souhlasit bez přemýšlení.
pokud argumentujete, nesmíte plést jablíčka s hruštičkama, pokud to pletete dohromady, tak argument nedává smysl, tedy správně proč jablko odrůdy topas stojí méně než jablko odrůdy rubín = protože odrůda topas je plodná a méně žádaná
a i tak se na vaše všechna proč dá odpověď. jen jsme zřejmě jiné nátury.
"Jinak ty různé sazby smysl dávají." vám dávají proto, že to tak prostě je a jste s tím plně smířen, ale smysl neznáte.
i tak moc děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.