Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to podvod?

Od: karel44® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den Vám přeji,

je to prosím podvod nebo mám na to reagovat i přesto, že si nejsem nicčeho vědom, že by se na stránce porušovalo...

Z mé strany není ani náznak nějakého pochybení...tak to mám nechat? ALe co když to podvod není a smažou mi stránku?

Co pak?

Děkuji.

Karel

Je to podvod?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Když ti píše Meta, a adresa odkazů nevede na Meta, tak to není Meta.

Takhle jednoduché to je skoro vždycky. A stejně se pořád nachytá dost lidí.

hodnocení

8x
Ano...Podvod..Nereagujte.

hodnocení

A takto vypadá pak odkaz, když na to kliknete...

Je to podvod? #2

na takovéhle url člověk nepotřebuje filtr v chromu (ostatně si myslím, že mezití muselo stejně proběhnout x skrytých přesměrování), ale je dobré vědět, že to funguje

tj
*smich* - a takhke nějak dochází k tomu, že jsou zavirované počítače a telefony.
1) Hmm, podezřelý e-mail, nemůže to být nějaký podvod?
2) Zeptám se na poradně.
3) Takhle to vypadá, když na to kliknu.
.
*smich* srry, ale tohle mi prostě přišlo srandovní *smich*

blbyknezik
hodnocení

0x

To bude podvod, vypada to na strojovy preklad, nebo text psany AI. Na nic neklikat. Podvod potvrzuje i to, co naskocilo po kliknuti na odkaz.

hodnocení

0x

přiznám se že i já jsem v rozpacích a z obrázku samotného bych si nebyl jistý (mám ale předsudek meta jako takový považovat za jeden velký psychoscam) - ostatně je kravina tunelově vyhodnocovat jen podle čtverečku na obrazovce. - ani si nenapsal, kde se to objevilo, v mailu? pak zjistit podle hlaviček pravost odesilatele a kam vede odkaz.

pokud by ti meta něco psala, pak by sis to mohla a měla nezávisle ověřit přímo otevřením jiným kanálem- v tomto případě loginem do facebooku a určitě by tě neminula dávka otravných dialogových oken, jak poslední dobou facebook předvádí ad absurdum do nepoužitelnosti

Jako vždy ,kritické myšlení platí i pro zprávy (to si najdete pět bodů), já je zkusím parafrázovat na co si vzpomenu:

kdo - zdroj - původce
obsahuje fakta?
co se snaží vyvolat za pocity
časový pres
komu to má sloužit
zdroje - dá se zpráva dohledat i nezávisle jinde? (v tomto případě ne jinde, ale jinou metodou přístupu-loginem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]