Nejste přihlášen/a.
mám založenou úrazovou pojistku na děti, taktéž exmanžel. S ním jsem měla ústní dohodu, že při úrazu dětí můžu žádat pojistné plnění i na jeho pojistku. Dva roky o něm nebylo ani vidu ani slechu. Nyní mezi námi došlo ke sporu. Žádala jsem pojistné plnění jak na svou, tak i na jeho pojistku a on mi nyní vyhrožuje, že jsem to udělala neoprávněně a že jsem toho zneužila. Opravdu je to zneužití? Nemohu prokázat, že jsem to dělala s jeho souhlasem, jelikož naše dohoda byla pouze ústní
No, musela jste vyplnit hlášení o úrazu a podepsat jej. Podpis musí být toho, kdo pojistku sjednal (pojistník). Takže jste to musela za něj podepsat. No, předpokládám, že jste nikdy trestaná nebyla a že jste za úraz syna nedostala miliony. Takže případný postih nebude tak velký. Nebojte se - za to Vás nikdo nezavře.
no ale nikdy po mě právě nechtěli jeho podpis a to mě mate. Potom je tedy chyba na straně pojistitele, že ten podpis nechtěli i po něm ne? Podle čísla pojistné smlouvy museli vidět, že jedna smlouva je psána na matčiné jméno a druhá na otcové a měli teda chtít bud ten podpis nebo jeho plnou moc ne? V žádném případě to ode mě nebyl podvod nebo cokoli jiného, měli jsme dohodu. Suma sice není závratná, ale to mě může dát k soudu nebo podat trestní oznámení? Vždyt to bylo pro jeho dítě.
klarusko. To bych musela vidět smlouvy a hlášení o úrazu, abych i mohla říci, zda a k jaké chybě došlo. Ale klidně ho nech, ať podá trestní oznámení. Opravdu se nemusíš bát nějakýho katastrofálního postihu.
Ano, mohla si se dopustit podvodu tím, že jsi pojistné plnění z pojistky, kde je pojistník manžel uplatnila Ty. Je mi záhadou, že Tě v pojišťovně neupozornili nato, že hlášení o úrazu a žádost o plnění má podepsat manžel. Takže došlo k pochybení i ze strany pojišťovny. No a jelikož jsi souzena (pokutována) za to, co na sebe povíš, tak řekneš, že jsi šla nahlásit poj.událost na dvě pojistky a vůbec sis nevšimla, že na jedné je pojistník manžel. Jestli jsi vše podepisovala svým jménem a ne manželovým, tak Ti nemůže být prokázán podvod. Buď v klidu. S manželem se už o tom vůbec nebav. A hlavně se ničeho neboj
děkuji moc za povzbudivou odpověd. Ono je těžké se neobávat, už mě několikrát udal kůli zbytečnostem. Sice nikdy neuspěl, ale záhul na psychiku to je a zanechá to následky. Problém je v tom, že mi kdysi dal číslo své pojistné smlouvy a to jeho číslo jsem tam vypsala já, takže nemůžu říct, že jsem nevěděla že jde o jeho pojistnou smlouvu. Já vždy zasílala vyplněnou a mnou podepsanou žádanku.
No není to náhodou tak, že škodu má dostat vždy pojištěný, popř. jeho zákonný zástupce? Což je i otec? Tady bych se možná i dohadoval (ja jako pojistník), jakto že z pojistky bez mého souhlasu někdo čerpal. Dle mého by na oznámení o úrazu měl být vždy podpis pojistníka a pojištěného (případně zákonného zástupce).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.