ahoj, mám smlouvu u bezpečnostní agentury a ve smlouvě DPP mám, že za zaměstnance nebude po celou dobu odváděno zdravotní a důchodové pojištění. Nic o žádném limitu zde neni řeč. Znamená to, že si ho budu muset platit sám i když si vydělám nad 10 tisíc? (při nástupu jsem podepisoval ještě druhou smlouvu a ta byla DPČ).
Pravidla pro odvod zdrav. a soc. poj. jsou stanoveny v zákonech. Takové ujednání ve smlouvě by nebylo platné. V reálu to berte tak, že agentura tam píše takové ujednání s vědomím, že si nad limity pro odvody pojištění oficiálně nevyděláte (firma si to ošéfuje různými triky - peníze na ruku, kombinace dohod u propojených firem apod.). Pokud byste si vydělal nad zákony stanovené limity, zaměstnavatel pojištění odvést musí, této povinnosti se smlouvou nemůže zbavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.