Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechat zapnuté topení doma, plamínek?

Od: tomaskova odpovědí: 3 změna:
Mám plynové gamaty-KARMA Topidlo BETA 4 a nevím jestli při týdenní dovolené mám je úplně vypnout nebo nechat na sporo zapnuté.Jde mne o to, jak by byl silný vítr, jestli by nemohl zhasnout plamínek aby plyn nešel potom na prázdno nebo jestli to pojistka vypne?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já nechávám plamínek stále hořet. Mám pocit, že když pokazím zapalování, vyjde to dráž, než plamínkem protopený plyn. A navíc, v bytě i ten plamínek je poznat, vyžene syrovinu. Když přijedete do syrové ledárny, protopíte víc, abyste získal příjemné teplo.

doplněno 27.09.24 07:16:

K tomu zhasnutí plamínku. I kdyby byl vítr sebeprudší a plamínek fakt zhasnul a plyn se nezastavil, kamna mají uzavřený okruh. V komínku z okna jsou dvě trubky. Jedna nasává a jedna vydechuje. Do místnosti prostě nic nemůže jít. Ale prosté plamínek zhasne a plyn ventil propouštět nemůže. Vím to naprosto jistě.

hodnocení

2x

Pokud je plynové topidlo v pořádku, tak po zhasnutí stálého plamene musí přívod plynu do něj zastavit. Ovšem, pokud se nedělají pravidelné kontroly, tak se může i stát (velmi vyjímečně), že k uzavření nedojde. Takže je dobré toto občas vyzkoušet, což je možné velmi snadno, když při jeho hoření zastavíte přívod plynu ventilem na jeho přívodu. Po chvilce by v hořáku mělo slabě cvaknout a nemělo by slyšet slabé syčení. Poté je pochopitelně potřeba opět plamínek piezoelektrickým zapalováním (jiskrou) zapálit.

hodnocení

0x

to pojistka vypne***při přerušení plynu, při zhasnutí to pojistka zavře.

Já jsem nechával plamínek hořet stále, páč nešlo zapalování.

Ale je na Vás, zdali vypnete na týden a pak zase škrtnete a hoří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]