Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,požádala jsem si o inf. list s výpisem dob důchodového zabezpečení na webu ČSSZ. Prý je ale lhůta až 90 dní na zaslání. Potřebuji ho urgentně. Vytisknou mi ho ihned na pobočce osobně? Dovolat se nikam nedá, reakce na dotaz nulová. Děkuji moc.
Zdravím,
Přes bankovní identitu se přihlaste do portálu občana ,kde máte přístup do ePortálu ČSSZ pro přehled o důchodovém pojištění a můžete si sama vytisknout inf.list okamžitě .
Omlouvám se ,spletl jsem se ,okamžitě je možnost si vytisknout náhled na infoormační list(já ho tam mám)a a přehled dob důchodového pojištění,informační list aktuální je jak uvádíte do 90 dnů,takže zbývá možnost zajít osobně na pobočku ČSSZ a tam by Vám měli dát aktuální inf. list .
zkusím to,přes bank.identitu jsem připojená, nicméně tam vidím pouze žádost o zaslání výpisu,nikoliv možnost vygenerovat si ho sama
Já jsem si ho sama zařídila přes bankovní identitu, byla to otázka pár minut a tímto způsobem už vyřizuji všechno co jde, člověk tím ušetří spoustu času, energie, nervů, čekání. Kde jsou ty časy, kdy jsem např. jako OBZP jezdila MHD osobně na pobočku pojišťovny zaplatit za měsíc danou částku. Nebo ty časy, kdy jsem neměla smartphone a internet doma a všechny jízdní řády jsem si musela osobně dojít zjistit. Mít internet a informace šetří čas, faktem je, že to jde pouze do určitého věku, všichni zestárneme a pak už nebudeme schopní obsluhovat počítač, mobil apod. a tak si to užívám dokud jsem zdravá a ještě trochu mladá. Opravdu velmi platí, co se v mládí naučíš, ve stáří jakoby najdeš. Dokud je člověk zdravý, tak má využít čas, aby měl informace a neustále zjišťovat nové. Já např. teprve včera zjistila, že se zvyšují poplatky za rozhlas a televizi, tak jsem opravdu ráda a vím, že musím věnovat pozornost aktuálnímu dění, mít přehled co se chystá, protože jsem v tom sama a co si nezjistím, na tom budu bita. Tak jsem hned zadala nové platební příkazy v internetbanking a taky si vše raději píši, protože těch povinností je hodně a dost pracuji, tak abych měla přehled co kdy musím platit a jaká je splatnost, nemůžu se na to vykašlat a nechat si to jen v paměti, pomáhá mi, že to mám v poznámkách v počítači, ale musím počítat i s tím, že třeba počítač odejde, tak si vše ukládám i na externí disky, ale nic dalšího nemám jako pojistku, kromě toho, že něco mám zapsáno ve smartphone ( ale ten můžu ztratit nebo mi může být odcizen i když se snažím, aby se to nestalo ) a to bych potřebovala, třeba mít to někde na vzdáleném serveru a nějak se jistit úplně, když počítám se vším. Ale zatím s tím nemám zkušenost, ale potřebovala bych to do budoucna být jištěná úplně, počítat se vším a mít klid na duši, že kdyby se stalo cokoliv, tak jsem jištěná. V tomto směru si žijeme v úžasné době, před 200 lety podle mě o tomto nikdo ani nesnil, ani to nikoho nenapadlo, ale třeba jo, co já vím.
To je divné, že nejde si uložit informativní list důchodového pojišťění, mě to v roce 2024 šlo, pochybuji, že by tu možnost zrušili. Vše jde přece dopředu a pokrok se zlepšuje. Já bych hledala možnosti jinde, kde to stáhnout. Podle mě se dá na dálku vyřídit vše, kromě pár věcí jako je třeba návštěva lékaře, ale např. nějaké vyšetření se dá zvládnout i na dálku už, ale nesmí to být nic vážného. Určitě ten výpis informativního listu důchodového pojištění dělá automat, já to měla hned, jak jsem to zmáčkla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.