Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máma mě nechce večer pouštět ven

Od: tuninga odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer mám 16let,aproblém je ten že mě mamka nechce poustět ven třeba do 9:00 hod nebo do 10:00 hod večer ven? Jakto? Můžete mi poradit? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zde neni co radit. Ma o Tebe strach. Konec rady.

To tak je a bude vzdycky. I kdyz uz budes dospela a mit vlastni zivot, rodinu, odrostle deti...vzdy o Tebe bude mit tvoje mamka strach.

Nepomuze jakekoliv ubezpeceni ani dukaz, ze jsi rozumna, pac tvoje mamka vi, ze rozumni by museli byt i vsichni ostatni. Coz samozrejme nejsou.

Verim, ze se Ti to nelibi, ale kdyz se na to podivas z druhe stranky, tedy jaky je dnes svet kolem Tebe, zjistis, ze Te ma Tvoje mamka vlastne velmi rada. Chce pro Tebe jen to nejlepsi a mezi to patri i Tve bezpeci.

Mladi lide to vidi jinak nez Ti starsi. Az se z tech maldych stanou Ti starsi, kteri budou mit sve mlade...tak to zase uvidi jinak, nez tehdy...a tak stale dokola...

Ze jsou jini rodice mozna benevolentnejsi muze pouze znamenat, ze se proste o sve deti tolik nestaraji, nezajimaji, ze jsou lehkomyslni a pod.

Samozrejme je dulezite najit urcity kompromis. Vse je to o dohode a o duvere, ale to, ze by Te Tvoje mamka mela nejradeji stale u sebe, s tim nic nenadelas.

Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze kluci to maji v tomhle ohledu mnohem, mnohem jednodussi...*nevi*

marenka*

Naprostý souhlas. *palec*

riky99*
hodnocení

3x

Milá slečno, uvedení do společnosti začíná zpravidla kurzem společenského tance a po jeho absolvování zpravidla musíte společenské chování uvést do praxe, takže ve Vašem věku jsou již minimálně nutné školní plesy. Je důležité získat důvěru maminky a také ji nezklamat. Zkuste se předem domluvit, že v sobotu vyrazíte např. s kamarádkami na koncert. Řekněte mamince kde se to koná, s kým tam jdete a kdy to končí a jak se hodláte dopravit zpět domů. Navrhněte vždy sama rozumný příchod .Pokud se vrátíte včas a v pořádku maminka určitě nebude nic namítat a příště vás pustí znovu a postupně si zvykne, že netrávíte večery doma. Pokud se někde zdržíte ve všední den, vždy jí zavolejte ať nemá starost. Jak jsem již zde jednou psala , moje děti chodí večer fandit na Futsal, mají srazy s bývalými spolužáky ze základky, do čajovny hrát společenské hry,na koncerty, do tanečních , přespat u kamaráda co slaví narozeniny na chatě ( kde je vždy dozor jedněch z rodičů ) apod. Dneska to je např. lampionový průvod a pochybuji, že trval do 22,00*smich*.

Záleží však také na tom, jak je Vaše maminka sama společenská, pokud sama nikam nechodí, tak to asi budete mít těžké, protože to asi nebude také uznávat nějaké "trajdání" po nocích. Já osobně "trajdám " do divadla , do kina , s manželem na večeři, na koncert, na vínko s kamarádkami , na přednášky, na plesy , na žolíky ke známým apod. a stává se nám, že se s našimi potomky ( nechci už psát radši dětmi ) setkáme ( k jejich radosti ) na stejné akci . Hlavně nechceme sedět doma a nechávat si vymývat mozek televizí , na to ještě máme čas ;).

marenka*
hodnocení

0x

Naše stejně stará slečna musí být doma do 19.00, velmi výjimečně do 20.00 hod. A proč ne? Ani my dospělí netrajdáme nikde po nocích. *nevi*

barbakan*

Nemluvte za sebe! Děkuji!

ilikeu

To že vy jste konzervativní a zavřený doma neznamená že tak musí být všichni. Nezlobte se na mě ale řešit věci my to neděláme proč by to měl dělat někdo ostatní není dobrý přístup.

marenka*

Ono taky hodně záleží na tom, kde žijete. Pokud naše dcera jde s kamarádkou do kina, které končí kolem osmé hodiny, musíme jí jít naproti. Bydlíme u hranic, přes den tu stojí "děvčata" u silnic a i v centru města mě už párkrát zastavil němec v autě, ať si přisednu, že si vydělám. *sok* Cestou jak do kina, tak do divadla, jdete okolo 5 heren, 2 nonstop putik a 4 cikánských baráků. Jsou to polorozpadlé domy o čtyřech podlažích, v nichž bydlí hooodně nepřizpůsobivých, doslova a do písmene. Plno našrot zpitých bezdomovců, kteří se válí u hypermarketů a jsou schopní vás chytit za nohu, abyste jim něco dali. Nu a v neposlední řadě je tu tolik feťáků, že se sama divím, že to policii nechá takhle "rozjet". Já sama se po setmění bojím jít i vyvenčit psy. Plesy tu máme tak 2* do roka. *bum*

hodnocení

0x

Jazdej holt mame nejak ze jo...

BUd rada ze aspon do deviti..vim o par "deckach" co taky domu museli v 6 sedm vecer..az je takto rodice nic netusice ani nepozorujice vystavli a vystrnadili nechtene a nevedomky ze spolecnosto ktera dnes ma uplne jine funkcni proncipy nez za komanců a nasich babicek..ale pokud se necitis jako vyvrhel spolecnosti v nezajmu okoli tak bud v klidu a neres to, ono to casem polevi..

hodnocení

0x

Podívej, malá Anička byla sama venku odpoledne a už je ztracená! Unášejí se i 16 leté dívky a zejména ve večerních hodinách. Sežeň si někoho staršího, kdo by s Tebou chodil na večerní akce a maminka T jistě pustí.

janourecek*
hodnocení

0x

všechno je o důvěře rodičů k dětem... já osobně už od 12ti let jsem mohla chodit domu v kolik jsem chtěla, ale bylo to jen tím že mi rodiče věřili a že jsem jim nikdy v ničem nelhala, ale třeba že by mě pustili samotnou někam v noci to zase taky ne... většina rodičů má strach o své děti. A tak prostě moji rodiče museli vědět kde jsem a že nevyvádím žádné blbiny a musela jsem být kdykoliv na telefonu. Prostě vše je o důvěře a hlavně taky o tom kde bydlíte jak už tu bylo řečeno, ale myslím si že nebezpečí číhá všude a je jedno jestli ve městě nebo na vesnici. Musíte mamku chápat... že mám strach o to nejcenější co má... až jednou budete mít také děti tak si třeba vzpomenete jak vás mamča naháněla domu třeba v 8 večer a třeba jí v tom pochopíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]