Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivné telefonáty

Od: prosteanonym odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

dnes je to druhý telefonát. Číslo je české, tedy začíná +420 732 xxx xxx (x-ka se už liší, včera to bylo 413 042 a dnes 419 505). Po zvednutí hovoru je asi dvě vteřiny ticho a pak začne mluvit počítač anglicky, je tomu špatně rozumět, ale snad něco s ilegálním použitím karty, apod. For more information press 1. To je celé. Z obavy, že jde o podvod jsem dnes znovu zavěsil a nepokračoval v komunikaci. Nejsem si vědom, že bych kartu někdy ilegálně použil, nakupuji pouze na normálních ověřených e-shopech a platím s ní v obchodech. Také jsem samozřejmě zkontroloval účet, kde je vše v pořádku. Žadné peníze nechybí, žádné transakce neprobíhají, pro jistotu si ještě snížím limit na kartě. Stalo se to někomu? Mám se někam obrátit a řešit to? Zkoušel jsem zavolat zpět, ale počítač od Vodafonu mi česky sdělí, že volaný účastník neexistuje, nebo má zablokované služby.

Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Jojo jednou týdně taky volá, tipnout, zablokovat a nestarat.

2024
hodnocení

8x

Nějaký podvod resp. pokus o podvod.

Neřešte, když už zvednete tak zavěste.

A jděte raději na pivo.

hodnocení

1x

Vítejte ve vyhledávači telefonních čísel marketingových agentur, telefonních operátorů, bank, pojišťoven a dalších firem, které provádějí nevyžádané telefonní nabídky, hovory anebo pouze telefonní čísla prozvánějí.

https://www.kdomivolal.cz

https://www.kdomivolal.eu

https://kdotovolal.cz

https://www.vyhledatcislo.cz

wepol
hodnocení

0x

Zkuste strýčka Googla. Jednou to zadejte ve tvaru xxx xxx xxx a pak ještě i xxxxxxxxx (jelikož je to CZ). Většinou to něco najde...

kmet

"xxx xxx xxx"

hodnocení

0x
Používám splikaci nevolejte.cz. Podvodná čísla si zablokuji i jim je nahlásm. Dovolají se pak méně lidem.

hodnocení

0x

na to skvěla aplikace mužu to zvednout

hodnocení

0x

Číslo uložit a místo jména si tam napsat: NEZVEDAT! NEREAGOVAT!

sas
hodnocení

0x

čísla, který nemá pod jménem zásadně nezvedám. A to od nikoho.

prosteanonym
hodnocení

No. To je právě dost nemoudré rozhodnutí. Můžou vám volat třeba z nemocnice, že se stalo něco vašemu blízkému, nebo ze školní družiny, že se dítě zranilo. Nebo prostě někdo, komu jste dal číslo před nějakým časem, zapomněl na to a teď vám volá kvůli něčemu důležitému. DPD, že mají problém s doručením zásilky. Existují tisíce důvodů proč cizí čísla zvednout. *nevi*

Marně přemýšlím kdy mě za posledních třeba deset let volal někdo něco důležitýho z cizího čísla. Nevzpomínám si.

sas

Na DPD, PPL aj. mám jiný číslo, které zvedám, když vím, že jsem si něco objednal. Moje číslo mají jen moji dobří známí. Jiným číslo nedávám, tak ho nemůže mít ani ARO. Nepotřebuji reklamy a podvodníky informovat, že jsem doma a spol. Svý soukromí si chráním. *cert*

indu

prosteanonym: Ano máš pravdu nezvedat neznámé tel. čísla které někdo nemá v seznamu tak jak to někteří nerozumní co nad tím vůbec nepřemýšlí je hodně nerozumné. Z neznámého čísla může telefonovat s něčím důležitým někdo z banky, z úřadu, od lékaře, kurýr, že veze balík nebo i někdo známý který změnil tel. číslo atp.. Je proto dobré zvedat každé i neznámé číslo a pokud je zřejmé, že je to nějaká nevýžádaná nabídka, průzkum nebo dokonce snaha o nějaký podvod tak to jde kdykoliv takový hovor ukončit.

Nezvedat čísla je hloupost, může to být něco důležitého, zajímavého nebo jen někdo kdo číslo dostal a něco potřebuje. Důvodů je mrtě. Není nic jednoduššího než to položit, když to bude špatný hovor. Za pouhé zvednutí vás nikdo neokrade. Nezvedat čísla je slabošský.
indu

Ano, nezvedání neznámých čísel je ta největší hloupost kterou někteří dělají, protože si naivně myslí, že to určitě je něco obtěžujícího nebo snaha o podvedení jich. Takovým se asi nedá vysvětlit, že to tak vždy nemusí být a že i z neznámých čísel může někdo telefonovat s něčím pro nich důležitým. Nechápu proč takoví vůbec mají telefon když se panicky bojí zvedat některé hovory.

prosteanonym
hodnocení

Děkuji všem za reakce. Právě jsem se díval a nikde jsem nic nenašel. Zkusím se podívat ještě na nějaké vámi doporučené stránky. Hezký den.

hodnocení

0x

Já teda na blokování příchozího hovoru žádnou aplikaci nepoužívám. Funkci mám přímo v androidu...

Problém je, že ty potvory jaksi nepoužívají jedno číslo, jak ostatně uvádí i tazatel.

indu
hodnocení

0x

Je to jednoznačně nějaký podvod a proto je dobré takový hovor hned ukončit a dále se tím už nezabývat. Nahlásit to asi není kde, protože se tím asi nikdo nebude ochoten zabývat a pokud se náhodou zjistí, že to telefonoval někdo např. z Asie, Jižní Ameriky atp. tak stejně se s takovým z Česka asi nedá nic dělat. To, že se ti zobrazilo nějaké české tel. číslo ještě nemusí znamenát, že je to hovor z Česka. Pro toho kdo to umí a ví jak na to není problém telefonovat tak aby se ti zobrazilo jakékoliv tel. číslo odkudkoliv na světě a nemusí to ani být číslo existující. Zkoušet telefonovat zpět na takové tel. čísla nedoporučuji, protože to může být dost riskantní. Až tě to bez tvého vědomí přesměruje na nějaké draze placené tel. číslo někde v Asií nebo kamkoliv tak se pak nestačíš divit když ti příjde faktura za telefonování.

hodnocení

0x
Vyhladavac cisiel ani apka v mobile vas nezachrania. Ti indicki zlodeji vedia nastavit volaci software tak, aby ste videli cislo vasej banky, manzelky, suseda, policie ... nastavia tam cokolvek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]