Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

(Ne)hledat holku, když jsem skoro bez přátel

Od: jakedebrusk odpovědí: 5 změna:

Čaute všem,

omlouvám se za netradiční a možná trochu divnou otázku: Jen by mě zajímalo, jestli si kluk v teen letech může shánět k sobě vrstevnici ve chvíli, kdy se cítí poměrně připravený, ví co chce atd., ale nemá příliš přátel a kamarádů? Tohle je přesně moje situace. Dříve jsem jich měl tak nějak stejně jako každý průměrný člověk, ale nyní už mám pouze 3. Především kvůli tomu, že mě ti předchozí, které jsem vyřadil, nijak neposouvali dál. Spíš mi škodili, sami mi nepsali, neplánovali nic ... Prostě kámoši k ničemu. No jenže s těma třema je to taky složitý. Dva z nich hrají profesionální sporty (a třetí dělá housle) + chodí všichni na gymnázia a obchodku + jeden je v extralize dokonce. A ten čas prostě nemají a to ani na to psaní pořádně. 12 let jsem takéž provozoval profesionální sport a taktéž jsem na Obchodce, tudíž je plně chápu a vím, že to opravdu nejde se sejít skrz ten nedostatek času. Takže to ve výsledku dopadá tak, že se s nima vidím max 2x do roka a jinak nic. Nikdy jsem nějak moc lidí kolem sebe neměl a upřímně mi to zas až tolik nevadí, poněvadž jsem introvert (avšak schopný komunikace, spíš takový introvertní extrovert) , ale když jste v podstatě nonstop sám, taky to není zrovna výhra. Na druhou stranu mám čas na sebe, což je taky fajn. Ovšem teď je tu ta otázka: já nevím, jestli si v tomto stavu hledat nějakou holku. Vím, že se říká, že by si člověk měl počkat a až to přijde, tak to přijde. Na druhou stranu, já si myslím, že nějaká zkušenost by se mi už také hodila. Takže jsem si dal za cíl do 3 měsíců někoho najít a pokud budu konzistentní, tak se mi to podaří. Ale narážím tu právě na ten problém, že kolem sebe nemám ty lidi a jsem vpodstatě samostatná jednotka (ostatními nejsem moc braný skrz to že jsem tišší a moc se neprojevuji, což ovšem neznamená, že bych se neuměl bavit. Bavím se jenom tam, kde fakt cítím že mě berou. A to je málokde). Což by mohlo spoustu potencionálních holek odradit, obzvláš´t v tomto mladém věku. Takže se ptám, jestli mám zkoušet někoho hledat i přes to, že jsem sám, anebo se na to mám raději ještě vykašlat a nechat to ještě pár let plavat a zkusit to znovu až ve chvíli, kdy už nějaké ty přátele mít budu.
Moc děkuji za odpovědi. Nad tímto skutečně přemýšlím už dlouho a celkem mě to trápí. Nikdy bych si nemyslel, že sem budu někdy psát, ale potřeboval bych znát i jiné názory než ty mé. Rodině ani těm 3 se s tímto nesvěřuji, protože se docela stydím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nečetl jsem úplně vše

(?) Proč by sis jako nemohl hledat holku, počet kamarádů s tím nemá co dělat.

(?) Takže jsem si dal za cíl do 3 měsíců někoho najít a pokud budu konzistentní

Termíny jsou k ničemu. Slovo konzistentní jsem hledal ve slovníku cizích slov, poněvadž bych ho v tomto smyslu určitě nepoužil. Pokud tím myslíš "důsledný", tak mě napadá jiné české slovo a to je urputný. Ale tlačit na pilu je v tomto případě kontraproduktivní.

ltz
hodnocení

2x
Mít vztah přece nezávisí na tom, jestli máš nějaké kamarády a kolik. Potkáš holku, která se ti bude hodně líbit a i ty ji, tak ji přece neřekneš, promiň, ale já s tebou nemůžu chodit, neb nemám kamarády. Když ona bude mít zájem, určitě budeš vědět co povídat. Někdo je třeba úplně sám a partnerku má a ty máš aspoň 3 kamarády.

pohanka
hodnocení

2x

Najít si kamarády ve své třídě. Anebo celou partu, se společnými zájmy, případně si nové zájmy osahat. Vše se mění, proč nezískat nové zkušenosti.

Když ne ve třídě, tak v jiné třídě. Možnosti o přestávce anebo v jídelně jistě nějaké budou.

Škola asi také pořádá nějaké aktivity, kroužky.

Hledejte nyní nové kamarády, ve svém okolí, není nač čekat a hledat jinde, či tvrdohlavě lpět na minulých. Nečekejme, že přátelství budou trvat celý život. Přítelé se v našich životech střídají, a po letech mnohdy zase vrací.

Slečnu najdete, až se srdce ozve, až se zajiskří. Většinou to je náhoda, štěstí, oboustranná náklonost a city.

Zatím jenom kalkulujete, počítáte.

Vzdělávejte se, pracujte na sobě, pomáhejte rodině, seznamujte se, mluvte s děvčaty na kamarádské úrovni. Tím budete poznávat jejich povahy, jak jsou šikovné, jaké mají priority, jak s nimi nenuceně hovořit. A když se budete některé líbit, jistě to poznáte. Potom budete mít cestičku schůdnější.

hodnocení

1x

Myslím, že v tomhle věku by měla být pro kluka holka běžnou součástí života a obráceně. Přiměřeně k věku. Od vodění se za ruku na devítiletce po společné prázdniny na střední. Nikdy jindy už nebudeš mít tolik příležitostí k seznámení. Představa, že se jednou náhodně potkáte a bude tam do konce života, je vadná. Chce to zkušenosti. Opusť přiblblé psaní. Bav se na živo a po telefonu. Nauč se hrát na hudební nástroj. Na nic nečekej. Co se naučíš ve škole, to zapomeneš. Zážitky s holkama ti zůstanou.

hodnocení

0x

To tvoje povídání zní hodně zoufale, osaměle. Proč chceš dívku? K čemu? Toužíš po lásce, blízkosti, sexu nebo jen prostě nechceš být sám? Musíš si uvědomit, na čem je vztah postavený, ať se ti nestane, že svou láskou a svým štěstím dívku nezačneš ovládat, dusit, uzurpovat. Jsi připraven mít vztah, který bude založen na přátelství, partnerství, projevech citů, ale ne na nutnosti, povinnosti? Nevím, jestli jsem to napsala dost jasně, aniž bych tě odradila od hledání partnerky. Rozumíš, co ti chci říci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak si najít kluka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]