Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam poslat pomoc?

Od: magdon® odpovědí: 11 změna:

Mám v úmyslu poslat pár korun na pomoc postiženým povodní a nerad bych přispěl nějakému podvodníkovi. Znáte někdo spolehlivou organizaci, které příspěvek poslat? Chci peníze jednoduše převést z účtu přímo na účet, ne při tom vyplňovat nejrůznější lejstra s osobními údaji. Našel jsem několik organizací (například "Člověk v tísni"), ale nenašel jsem příslušné číslo účtu. Místo toho jsem se měl proklikat přes jakési dotazníky. O to zájem nemám.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, viz odkaz a listovat směrem dolů (je tam pět ověřených organizací a čísla jejich účtů). A chválím! Zdravím!
ct24.ceskatelevize.cz/...

riva
hodnocení

5x

Když se podíváte do výročních zpráv obdobných organizací, tak zjistíte, že valná část prostředků končí na jejich "volnoběžkou" potřebu.

id
hodnocení

3x
Já přispěla přimo z karty - Červený kříž

nov
hodnocení

3x

Já poslala na účet obce přímo do České Vsi.

hodnocení

3x

Našel jsem si na stránkách města číslo účtu a poslal přímo tam. Krnov.

pohanka
hodnocení

1x

Tato stránka byla uveřejněna na naší obecní, tak by to mělo být v pořádku.

Možná i na stránkách Vašeho města, bude nějaká ta výzva.

Vyberte si město:

darujme.cz/...

doplněno 22.09.24 08:41:

Kdo má FB tak tam je skupina Povodně ČR 2024.

facebook.com/...

hodnocení

0x
Posílal jsem na červený kříž. V tv běželo asi pět účtů.

hodnocení

Dík za odpovědi. Vybral jsem "Červený kříž".

plavest
hodnocení

0x

Vemte auto, naberte, co chcete věnovat a dovezte to sám. Jeďte do České Vsi. Vím co píšu. Sám na místě uvidíte, komu pomůžete. Musíte se ale asi zaregistrovat jako dobrovolník.

mnd®
hodnocení

0x

Největší blbost.Naberu do auta oblečení a oni budou chtít vodu a jídlo.

Nikam nejezděte ani nic nevozte !

Raději přispějte na Červený kříž.Na stránkách je provozní i sbírkový účet.Nemusíte udávat nic. cervenykriz.eu/...

doplněno 21.09.24 20:56:

PS: V kolika obcích kde byla povodeň se nekonali volby .? Sice s obtížem ,ale konali se.Vláda,dobrovolníci a další to zvládli...

Lidskou povinost na odeslání daru mám splněnou a pořád je mi líp,že obyčejní lidé si odtrhnou o huby a dají ,,korunu,, a tihle mecenáši s miliónama jsou na pi**** než aby pomohli aspoň penězma nebo bagrama a pod...

5p

Sliby vyjdou podstatně levněji a PR je k nezaplacení.

Kam poslat pomoc?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]