Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podezření na angínu-víkend

Od: nemocna odpovědí: 8 změna:
Zdravím, je mi 19, už od čtvrtečního rána mě bolí v krku, ve čtvrtek to bylo jen takové drobné bolení, v pátek taky,dávala jsem léky na bolest v krku, ale nezabíraly. V pátek večer se to zhoršilo, začalo mě bolet víc, dnes ráno stejná bolest jako večer. Zároveň mívám zvýšené teploty, teď jsem měla 37.2, motá se mi hlava, více mi bije srdce (jak to mívám při nemoci), v krku to mám červené, zvětšené mandle ale BEZ bílého povlaku.
Máma mi říká, že to nic není, že si mám brát pastilky, vitamíny... Ale já vám nevím, nepomohly mi.
Tak moje otázka zní : mám s tím někam teď o víkendu jet, nebo počkat na pondělí? Je mi opravdu špatně, ale chci vědět vás pohled, než vyjedu otravovat doktory na pohotovost, kde by třeba nakonec zjistili, že to angína není... Děkuju za rady a odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jestli nemáte čtyřicítky horečky a nemůžete polknout,není to na pohotovost. U vám bych to spíše typovala na virózu, ale nechci to zlehčovat. Když to bude i nadále, jak stav popisujete, vyčkejte do pondělí. Jestli se vám přitíží, horečka vyletí na 38 a v krku velká bolest, zajděte na pohotovost.

mathew
Nevím proč by měla s teplotou 38°C otravovat na pohotovosti. Pak tam chudáci, kterým opravdu něco je stráví celý den... Jo kdyby u toho nemohla ani jíst a pít tak pak už by tam jít mohla.

runner2
hodnocení

1x
V lékárně se dá koupit domácí CRP test. Já bych s bolestí v krku na pohotovost nešel, ale nevím jak moc špatně vám je. Ale řekl bych že i kdyby to byla angína tak do pondělka to počká. Navic 37,2 není horečka, počkal bych do pondělí.

halamus
hodnocení

1x

Léky na bolest v krku, máte na mysli Neo-angin nebo něco podobného? Mi to zabírá ve většině případů, česnečka a zázvorový čaj mají u mne úspěšnost asi 50%. Kloktání slané vody jsem nezkoušel ani osobně neznám nikoho, kdo to dělal, ale co se píše, je účinné.

magistra.cz/...
Odkaz sem dávám proto, že dříve bylo zvykem snižovat každou teplotu nad 37°C, to se už nedělá.

pohanka

Kloktání slané vody mám vyzkoušené, u mě funguje. A na angíny netrpím, jakmile bych pocítila nějakou nepravost, tak kloktám, pocucávám medu, a určitě vařím česnečku. Vše zažehnám.

---------------------

Když se u mých dětí objevily příznaky, tak pomohlo pojíst hodně ovoce, nebo lehce ovařené zeleniny, vypít vývar, zalehnout do peřin a vyspat se. Tělo si odpočine a má sílu bojovat s nemocí.

spu
hodnocení

0x
Počkejte do pondělí

pohanka
hodnocení

0x

Léky na bolest a vitamíny v tabletkách nepomohou, pouze uleví.

Hned v začátcích nasaďte příště silnou česnečku s majoránkou /nejlepší je vařit jednu bramboru/, nebo silný, dlouho vařený slepičí vývar se zeleninou (to by měla mamka), kloktání vlažné slané vody určitě, mám vyzkoušené - ne jednou, ale třeba po dvou - třech hodinách, bylinkové čaje - šalvějový, zázvorový, heřmánkový, tymiánový ... možná i kloktat dračí krev /počet kapek dle návodu/.

Je toho na internetu více, ne všechno najednou co jsem napsala, vyberte si, co je Vám blízké, .

Nakonec i prieznitzův zábal pomáhá ...

Poslední dobou máme my i děti dobrou zkušenost s přírodním prostředkem z lékárny, je to Kaloba. Vyrábí se z nějakého druhu muškátu. Budeli to angína, dostanete ATB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]