Zdravím, chci se zeptat, je tuhy deodorant od Old Spice kvalitní? Na etiketě se chlubí tím, že neobsahuje hliníkové soli, což je asi to nejvíc škodlivé co tyhle deodoranty obsahují. Z těch nejznámějších je jediný. Pak bych musel jedině zvolit nějakou bio vegan variantu ale jednou jsem si koupil takový šampon proti lupům a spíš se mi to po něm zhoršilo. Tudíž nemám v bio vegan věci důvěru. Totiž, když někam jdu tak se osprchuju, důkladně umyju, používám Axe sprcháč, který taky zvažuju vyměnit za old spice. Protože axe voní hezky a ovoní celou koupelnu ale i když se umyju a pak na sebe stříknu drahej parfém…logicky teda ne do podpaží, tam by ho byla škoda. Tak když se zpotím stejně pak z toho podpaží je cítit pot a nevune i když jsem se tam 3 hodiny předtím vymydlil. Takze tuhy deodorant považuji za nutnost. Dekuji.
Musíte vyzkoušet, na každém ten deodorant působí jinak, jinak budete vnímat jeho vůni. Mně zmizela z prodeje tuhá Nivea bez hliníku, Dove mi nevoněl, pak jsem našla CD v Německu, ten mi vyhovoval a poté jsem přešla na tekuté - Seba nebo Balea. Mně teda vyhovuje co nejméně výrazná vůně. Není třeba hned odsuzovat bio vegan značky - je to kus od kusu, také mám zkušenost se špatným šamponem. Samozřejmě je dobré používat deodorant, antiperspiranty jsou škodlivé v tom, že zabraňují pocení, to není zdravé. Jak jsem nedávno zjistila, tak na stejném principu funguje i všude vychvalovaný deo krystal.
Já deodoranty nepoužívám, pouze antiperspiranty. Deodoranty podle mě vytvoří vůni, ale nezastaví pocení a zápach, tak jako antiperspiranty.
chemik
No to je chyba. Deodoranty obsahují i antibakteriální látky které potlačují rozvoj bakterií a pravě ty způsobují zápach.
Antiperspiranty jsou účinnější v tom že potlačují samotné pocení ale současně tím nejvíc škodí, zamezují tak odplavování toxinů z těla a ty se vrací do lymfatického oběhu. Navíc toho dosahují prostřednictvím aluminiových solí které se z potních žláz taky snadno dostávají do těla, nějaké pravidelnější používání antiperspirantů je přímo toxické a zaděláváš si na rakovinu.
Mně třeba old spice nevyhovuje, ne kvůli tomu jak voní nebo funguje, v těchto ohledech si nemám na co stěžovat, ale jde o to, že mi strašně dráždí pokožku. Tak teď používám tuhý antiperspirant nivea který tolik nedráždí, sice obsahuje hlíník, ale to mě vůbec netrápí, protože žádný výzkum nepotvrdil škodlivost při běžném používání antiperspirantu(jak někteří tady tvrdí)
Nedám na Ati-Transpirant Intesiv od Eucerinu z lékárny dopustit. Mám už 2. za 4 roky. Funguje 2 dny, jen 2x střík. Je sice drahý, ale nevoní, takže se netluče s parfémem. V lékárně mají skvělou nabídku. Alespoň u Maxe.
henrys
Ten eucerin je jako na stříkání neni to tuhy? Podle popisu a fotky mi přišlo, že to tuhy je.
Já si na Vaše doporučení před lety, koupila Eucerin,antitranspirant, v rozprašovači. Ten fungoval báječně! Častokrát jsem na Vás myslela a chválila Vaši radu No a když jsem si ho loni ke konci roku chtěla zase koupit, tak jsem zjistila, že se už nevyrábí. Takže zase hledám náhradu, ale bohužel zatím neúspěšně.
Old Spice opravdu neobsahuje aluminiové soli. Nějakou chemii samozřejmě v sobě má. Všichni kluci u nás v rodině používají Old Spice, jen každý má oblíbenou jinou vůni. Používají i sprchové gely ve stejné vůni jako deodorant. Nepotí se nijak extra, takže na ně funguje bez problémů. A hlavně vydrží krásně vonět. Když jsme v obytňáku a není možnost každodenního koupání, tak i ráno krásně voní.
(Samozřejmě se najdou lidi, kteří jsou z principu proti všemu, co neni raw bio eko paleo ..., nebo snad obsahuje tu strašlivou chemii, fyziku ...). K tomu asi jen dodám ilustraci:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.