Nejste přihlášen/a.
Když se podíváte na stránky Mountfieldu, je tam uvedena sleva 50 % klasicky se vlastně o takovou slevu nejedná, protože jako "původní"cena je uvedena cena zcela nesmyslná. Ze zákona to vypadá jako podvod, protože tam se píše, že "Informace o slevě musí obsahovat informaci o nejnižší ceně výrobku, za kterou jej prodávající nabízel a prodával v době 30 dnů před poskytnutím slevy."
coi.cz/...
Když jsem procházel historii internetu, tak jsem samzřejmě nikdy nenašel, že by to zboží prodávali za uvedenou nesmyslně vysokou cenu.
Takže jakou fintou jim to prochází? Jen proto, že je nikdo "nepráskne"a kde není žalobce, není soudce a nikoho nebaví neustále pořizovat kopie stránek? Nebo tam ten měsíc předtím opravdu drželi ty nesmyslně vysoké ceny a nevadilo jim, že nic neprodají?
S podobným chováním se samozřejmě setkávám i u Alzy a v dalších obchodech, ale zde jsou ta procenta nejkřiklavější, navíc to propagují v televizi.
Přesně tak. Nikde není v zákoně uvedeno, že nemůžu k výrobku napsat 15 000.- -50% 7 500.-
Každej blbec přece ví, že nejde o slevu, ale o lákadlo na vohnouty.
u toho tunelování byla strana KSČ? nebo KSČM? Nebo ODS, ČSSD, KDU-ČSL, ODA atd...?
mimochodem, dělám na zahraničních stavbách, nebo stavbách, co jsou pro ČR, ale staví to zahraniční firmy.
Máme na stavbách Egypťany, Italy, Srby(z BiH), Chorvaty, Albánce z Albánie, Albánce z Kosova, i americký manažery, italský manažery a kontrolory kvality ,český manažery se zkušenostmi z celýho světa, pár černochů ze Zanzibaru.
Jejich názor na to, co znamenala ve světě ČSSR a ČR , třeba i v otázkách dodovatelství strojů a dalšího průmyslovýho zařízení je naprosto jasný a nejen to...
Za komunistů by se rozhodně žádná huť nezavírala
Žalobce tam klidně být může. Takový žalobce podá hlášení/stížnost na obchodní inspekci a ta již možná podnikla nějaké kroky a firmu pokutovala.
Ovšem pokuta několik set tisíc je pro takový gigant pouze malé dýško ve srovnání s celkovou tržbou. Prostě některé obchody dělají překvapivé kroky, ale cílem je zisk a to i takový, který je krácený o pokutu.
Také bych to tak viděl, firmy občas nějakou pokutu dostanou, ale jsou tak nízké, že se jim to vyplatí i s pokutou (porušování zákona).
Ono není důležité, co se píše kolem, ale jaká je výsledná cena. Reklama vždy pouze vzbuzuje nějaký dojem, ale neříká fakta. Když vám v reklamě řeknou, že ústní voda zlikviduje až 95% bakterií, tak to ve vás budí dojem, že zlikviduje 95% bakterií. Ale slovíčko "až" fakticky znamená "maximálně" nebo "ne více než", takže jestli zničí jen 3% bakterií, tak vám nikdo nelhal, protože 3 je méně než 95.
Tebe urazí, a mě zase urazí, když zaměstnanec mentoruje podnikatele kal by to měl dělat
MF vždycky jel na 50% slevy i když ještě nebyl Číňanů.:: nebo na babi tutovku nebo bohdalku nebo xx aut...
Nudíte se? Nemáte co na práci? Pak si najdete téma a začnete do toho vrtat
Tazatele desi jaka embria pisi...zak jsem mu to naznacil kdyz jsem mezi nimi leta oravoval jako tecnik. Asi tak
Ještě je v těch cenových hrátkách důležitý ten poslední měsíc. Když je cena šišky salámu 44Kč,prodejce ji zvýší na 64Kč a tuhle cenu podrží měsíc. Pak cenu sníží zpět na těch 44 Kč a bude to všechno OK. Cena bude snížená o 31%. Po vyprodání zásob se opět cena zvýší na jeden měsíc.
" Informací o slevě ve smyslu uvedeného ustanovení se rozumí každá informace, která vyvolává dojem snížení ceny. Jde tedy nejen o uvedení konkrétního údaje o slevě, např. " -50 %", " sleva 20,- Kč", " sleva 10 % na vše", ale i o obecná tvrzení typu " akce", " Black Friday". "
Tak procházím net a zjevně jsou na ně krátcí. Úsměvně působí třeba tento titilek z roku 2020:
Triky Mountfieldu mají skončit. Pravidla pro slevy zpřísní
Toto je asi největší pokuta, na kterou jsem narazil (ale stará, už 2018):
Ale od té doby dostávají pokuty nejvýše pár tisíc za konkrétní jednotlivou transakci, což se jim vyplatí. Nikdo je nedokáže (nechce) postihnout globálně za praktiky. Není vůle a tlak, je v tom příliš mnoho peněz (mám se bát přecházet silnici? ), tak jedou, dokud to jde. Kdyby se tlak zvýšil a došlo k větší medializaci, musely by soudy, ČOI, nebo politici zareagovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.