Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslední zaměstnavatel mi dluží výplatu

Od: renda® odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu co dělat když mě poslední zaměstnavatel dlůží výplatu a nechce mě ji poslat ,bohužel jsem neměl ani smlouvu a vše bylo na ústní domluvě je mě jasné že je to problém ale kam se mohu v tomto případě obrátit když zaměstavatel vše řeší ústně a tím pádem to není správně ,mám zkusit napsat na čoi stížnost jde o částku 3200 kč děkuji všem za radu nebo pomoc R.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

kam se mohu v tomto případě obrátit... asi nikam, páč když nemáte smlouvu, nic nedokážete...

hujer

Ano souhlas - nebo v loděnici v Praze - myslím v Bráníku, měli takový vysoký stěžeň, kam si lidé mohli stěž(ň)ovat...

Bhž příště smlouvu!

hodnocení

4x

Zdravím,

To že jste naletěl podvodníkovi už víte od předešlých rádcu,no je to další životní zkušenost ,kterou jste si sám zaplatil,příště bez písemné smlouvy ani krok v nové práci,ale mám pro vás jednu radu,zajděte si na svou zdravotní pojištovnu a zjistěte si jestli tam nemáte dluh,at nejste časem překvapen ,že máte najednou zablokovaný bankovní ůčet od exekutora...

hodnocení

0x

Nikam, zaplatili ste dan z blbosti. Jedine, ak sa chcete pomstit, tak ho mozete udat za nelegalne zamestnavanie, ale to by chcelo mat svedkov a dokazy.

COI nema nic s pracovnymi vztahmi.

Je-li prokázáno nelegální zaměstnávání, hrozí takovému zaměstnanci postih.

Pokutu za výkon nelegální práce je možné ze strany orgánů inspekce práce uložit jak za výkon nelegální práce – tedy nelegálně pracující fyzické osobě, tak za umožnění výkonu nelegální práce. V případě výkonu nelegální práce se fyzická osoba dopustí přestupku, za který ji může být uložena pokuta až do výše 100 000 Kč. Za umožnění výkonu nelegální práce je pak možné uložit fyzické osobě pokutu až do výše 5 000 000 Kč, právnické osobě nebo podnikající fyzické osobě pak pokutu až do výše 10 000 000 Kč, v tomto případě je však stanovena také spodní hranice pokuty, a to nejméně ve výši 50 000 Kč.

hodnocení

0x

Ústní dohoda je platná stejně jako písemná smlouva, problém je ovšem dokazování, když jedna ze stran odmítne dohodu plnit. Pokud máte svědky, že jste pro dotyčnou osobu pracoval, tak je požádejte, ať vám to písemně potvrdí, od kdy do kdy, co konkrétně atd. Pak zkuste pohrozit, že to předáte policii, třeba mu potenciální problémy nebudou stát za těch pár korun.

Pracovní smlouva i dohoda o provedení práce musí být ze zákona uzavřena písemně, jinak je neplatná.

3200 je pre policiu nula nic, take veci idu do stratena, rovnako ako ukradnute bicykle.

tomkk:
Našel jsem toto:
DPP musí být vždy písemná a jedno vyhotovení musí dostat zaměstnanec, jedno zaměstnavatel. Pokud je DPP uzavřena ústně, pracovněprávní vztah vzniká, ústní dohoda je platná, ale zaměstnavatel se vystavuje riziku pokuty ze strany inspekce práce, a to až do výše 10 mil. Kč.

asd1
hodnocení

0x

Pokud nezabere "buď mi za práci zaplatíš nebo to předám inspekci práce kdy nejspíš bude následovat kontrola", tak si můžeš stěžovat leda na lampárně.

Pozor za práci na černo hrozí postih i tobě, tak je pro tebe lepší oznámit anonymně. A bez svědků/ důkazů mu to neprokážou, ale aspon se jim bude muset věnovat a něco třeba vyštrachaj, např. odchytnou někoho dalšího bez smlouvy.

mll
hodnocení

0x

Asi na lampárnu, ale poslední lampárnu zrušili někdy těsně po roce 2000.

Pracovní smlouva musí být sjednaná písemně, ústní sjednání nestačí, to platilo dřív.

Mohlo by to zajímat inspektorát práce, ale ten vám peníze nevrátí, nejvejš skřípne zaměstnavatele. ČOI tohle neřeší. A stejně předpokládám, že to bude mít stejný vliv jako ta stížnost na policii nebo na lampárnu.

Nechybí v té částce nula. 3200 to by byla sakra malá výplata a takovou částkou se nikdo zabývat nebude. U těch 32 tisíc by se možná zajímali, jak je to s daněma a dalšíma odvodama.

doplněno 19.09.24 14:03:

Ten článek o elektrifikaci posledních nádraží v ČR a tím zrušení posledních lampáren, které se odehrálo někdy po roce 2000 jsem nenašel, ale za to jsem našel něco jiného odpovedi.cz/... zdá se, že jsou podniky, kde se lampárny stále nacházejí. Takže pořád je kam chodit se stížnostma.

visus
hodnocení

0x

Nechce poslat - a z jakého důvodu?

To vám řekl že vám to nepošle? Nebo jsi vymyslel důvod že vám to nepošle protože stejně dostáváte dávky a tento příjem máte načerno a že jste stejně špatně pracoval, no tak co se divíte?

Peníze by vám jistě posílal kdyby jste pracoval dobře a dále pro něj pracoval, zřejmě tedy došlo k ukončení a tak je logické, že tu poslední už nedostanete, protože jste to asi odfláknul nebo jste byl na základě odfláknutí rovnou ukončen, Ale to jen spekuluju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]