Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhození z vysoké školy za graffiti?

Od: qiztum odpovědí: 81 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na dost důležitou otázku. Mohu být vyhozena z vysoké školy za graffiti? Na začátku školního roku jsem se musela povinně účastnit imatrikulace, kde byl složen slib řádného plnění školních i mimoškolních povinností. Proto by mě zajímalo, zda se to vztahuje i na můj osobní život. Respektive zda má vůbec PČR právo kontaktovat mou vysokou školu a sdělit jim, že jsem se dopustila trestného činnu, což by mě mohlo vystavit vyhození ze školy. Než tu začnete psát, negativní komentáře vůči tvůrcům graffiti, tak bych chtěla poznamenat, že nepatřím do kategorie lidí, kteří bez rozmyslu sprejují na osobní majetek. Řeč je totiž o opuštěných, zchátralých a zarostlých plochách, které sice někomu patří, avšak o ně daný majitel evidentně nejeví zájem a mně poslouží jako plátno. Jde o kultivaci veřejného prostoru (sic to veřejný je trochu zavádějící, neboť se jedná o odlehlá místa s téměř nulovou frekvencí osob). Prosím o normální odpovědi a ne trollící odpad a nadávky. Předem moc děluji! Áňa

81 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jp
hodnocení

15x

,, jde o kultivaci veřejného prostoru..*ee* ,, To si z nás děláte srandu!? Kultivujte si svůj majetek tou nádherou a cizího si nevšímejte. Já bych vás ze školy vyhodila !

qiztum
hodnocení

Nerad bych ublížila vaši hrdost, každopádně za tím co dělám a co píšu si stojím. Evidentně jste zaprděná a nudná, protože vyhazovat někoho ze školy na základě ,,prohřešku’’ je trapné, neboť se lidské bytosti stálé dopouští těchto uměle vymyšlených ,,prohřešků’’… jsou i zločiny bez obětí (nebavíme se zde o vraždě, krádeži, ublížení na zdraví, ale o malování na zarostlý beton někde v lese)
leeta
Paní nebo pane, souhlasím s vámi, že grafitti není kultivace veřejného prostoru, absolutně to není můj vkus.
Ale škola nemá co se zajímat o to, co student dělá ve svém volném čase. Nerozumím názorům podobným vašemu a jiným zde v diskusi. Myslím, že pramení z nenávisti k lidem, kteří na cizí majetek sprejují.
Určitě bych kvůli nějakým čmáranicím nikoho nevyhazovala že školy. Kdyby mi někdo počmáral dům, chtěla bych hlavně náhradu škody a uvedení do původního stavu, určitě NE, aby dotyčného vyhazovali že školy. Tohle má řešit policie a soudy, ne škola.
p23®

Ano, měla by to řešit policie a soudy, ne škola. Ale, tady jde o to, že jako studentka vysoké školy, byste si měla uvědomit, že i zarostlý beton někde v lese je něčí majetek, za který majitel odvádí státu daň. Tak byste to měla brát. Ano, vztahuje se to i na Váš osobní život. Jako vysokoškolačka byste měla být vzorem ostatním. Také Vám nikdo nečmárá po Vašem majetku. Pokud vůbec nějaký máte. I já bych Vás ze školy vyhodila.

Zdravím.

qiztum
hodnocení

@leeta je člověk jež se chová lidsky a ne zaujatě ze svého pohledu který je tvořen vlastním selháním, ponižováním a traumaty. Takže @leeta posílám velký PLUS za váš nadhled! Áňa

asd1
hodnocení

10x
Kultivuj si vlastní majetek nebo ten kde ti to vlastník dovolí a nevnucuj svoji představu jak to má vypadat ostatním. Stejný typ slunickovych kretenu blokuje silnice nebo ničí obrazy. Vypraskat holí a že školy bych tě vyhodil.
qiztum
hodnocení

Sluníčkový k. jsi možná tak ty, protože to všechno vidíš docela ,,sluníčkově’’… Nic není černobílé a démonizovat graffiti a street art celoplošně je minimálně dosti zavádějící už jenom z principu, že autorem daného skutku je vždy jiná osoba s jiným zázemím, znalostmi, příběhem a motivací… a představu o tom jak to má, či nemá vypadat, je tu dost zakořeněná. Ostatně státní instituce a ,,bezpečnostní sbory’’ tak činí. Paradox je například vnucení výstavby dálnice… ale když pak nějaká kreativní osoba jde a na monotónní protihlukovou stěnu (kterou si tam někdo vynutil) něco nakreslí, tak je automaticky vnímaná negativně. I přes to že tam něco kreativního vytvořila… Áňa
asd1
Kde bydlíš, jaký máš auto, jaký účes a jak se oblikas? Mám jinou představu nez ty, tak ti to vylepsim a ptát se te na svoleni taky nebudu.
Hned ti to zní jinak a moc se ti to nelibi viď?
Je úplně jedno jestli jde o cmaranici na betonový zdi v krovi nebo nový auto. Není to tvoje tak tomu nesefujes.
asd1
PS graffiti mi nevadí, pokud někdo přijde a zeptá se, ukáže náčrt který se mi bude líbit tak mu to dovolím, klidně mu i koupím barvy. Ale pokud tam bude cokoliv stříkat bez souhlasu, tak tvrde narazi.
A ano sprejerstvi = poškozování dobrého jména školy a možnost vyhazovu.
Sprejery bych trestal okamžitě do lochu a tam povinnost pracovat a splácet z toho škodu, dokud nesplati tak tam bude.
asd1
Milane co tam psala pěkného,nelíbí se ji predstava že by ji nekdo bez ptani striknul na vlasy nějaký pěkný graffiti? Má nudný ošklivý účes a když ho někdo zkrášlí tak přece udělá dobrý skutek (to je její vlastní nazor, jen místo něčí zdi jde o něčí účes)

Začíná více urážet poradce, nežli je zdrávo.

Asi skončíme,.

qiztum
hodnocení

Byl smazán komentář, který nikoho vulgárně neurážel a neobsahoval sprosté slovo. Pouze měl trochu ostřejší nádech jakožto odpověď na stejně urážející komentář… pochopila bych kdybych se dopouštěla vulgarit. Áňa

hodnocení

9x

Sama píšete, že na odlehlých a opuštěných plochách se o kultivaci veřejného prostoru jen těžko může jednat. Ale kultivovat veřejný prostor můžete jinými způsoby. Doporučuji sbírání poházených plechovek a PET lahví, odklízení psích hovínek z chodníků... A v současné době třeba i brigádu v některé obci postižené povodní.

qiztum
hodnocení

To samozřejmě dělám též… to by měl snad každý slušný člověk. Každopádně i já mám své záliby a věci, které mě těší a tím je výtvarná činnost v rámci veřejného prostoru. Někdo to třeba nazývá umísťováním nelegální reklamy, ale to jsou spíše nekonečně se opakující jména jednotlivých aktérů na poli graffiti scény a i to má své kouzlo.
kdosi

Vyhazovat vandaly ze škol má také své kouzlo :)

jpp
hodnocení

4x

Prosím o normální odpovědi a ne trollící odpad a nadávky. Předem moc děluji! Áňa

Normální je nestříkat. Kdyby majitel nejevil o nemovitosti zájem, tak tam není ani hlídač a tebe nechytnou při činu.

qiztum
hodnocení

Náhoda je blbec… nemluvě o místní tradici bonzáctví, které je až děsivá. ,,Hele! Támhle někdo sprejuje na zarostlej beton v lese, zavolám na něj policii a všechno zdokumentuju.’’ Proto se ptám, zda vůbec může PČR kontaktovat vysokou školu a ta se potom tímto zabývat… jinak mi to je jedno a na bonzáky a jinou svoloč kašlu a budu si dělat to co mě baví a co mi přináší potěšení. Áňa
jpp

Však se nech zas chytit. Ty kecy někoho budou zajímat. To jo :)

jir
hodnocení

4x
Mezi mimoškolní povinnosti patří i "tvorba" graffiti?
Předpokládám, že volíš i novodobý komunisty, co si dnes tedy říkají "piráti". Ti by taky nejradši rozhodovali, co je pro majetek cizích lidí nejlepší: bydlí v bytě málo lidí? Tady máte další! Byt je prázdný - povinnost pronajmout. Stěna domu je příliš fádní? Musí se zkrášlit, ideálně tedy posprejovat, ne?
qiztum
hodnocení

A nebo že někdo bude určovat, co budu dělat ve svém volném času a na základě toho bude určovat jestli můžu, či nemůžu studovat? Takhle jsi to chtěl napsat? Piráty nevolím a žádný sluníčkový odpad nejsem. Jde pouze o zábavu ve volném času, díky které se odreaguji od práce a školy. Zároveň jsem díky tomu poznala spoustu zajímavých lidí z této subkultury. Ne opravdu to nejsou liberálové a nějací aktivisti… je to prostě vlastní svět, který funguje na principech, jež nejsou běžně známé širší veřejnosti a to poté tuto činnost celoplošně DÉMONIZUJE. Áňa
jir
Ne, dělej si co chceš, pokud to NEomezuje nebo NEpoškozuje někoho jinýho, co je na tom k NEpochopení?

makk
hodnocení

4x

Tobě to připadá zchátralé, majitel může mít jiný názor. Snad není takový problém najít si majitele a dohodnout se s ním, zda mu to můžeš "zkultivovat" a za jakých podmínek. Když to budeš dělat ilegálně, tak tě ze školy samozřejmě vyhodit mohou a je to tak správně.

qiztum
hodnocení

Je to tak správně? Zákon nedělá výjimky (tedy až na případy ,,oligarchů’’ a jiných podvodníků, kteří disponují ekonomickým a sociálním kapitálem [známostmi]). A je nesmysl abych byla vyhozena ze školy kvůli tomu, že jsem namalovala nějakou postavičku, nápis na plochu. Graffiti i street art je bohužel trestný čin vždy a nikdy se na něj jinak nenahlíží…
kdosi

Tak je príma, že víš, že to co děláš je trestné.

A určitě ti taky dojde, že vyhazov nehrozí za namalování postavičky (kdyby sis ji namalovala doma na balící papír, tak by to nikomu nevadilo), ale za vědomé opakované páchání trestných činů.

qiztum
hodnocení

Vyhazov hrozí za lidské chování? Vyhazov hrozí za nerepresivní činnost v podobě porušení zákazu nemalovaní na zarostlý beton v lese? Ó Bože! Slituj se… snad mají lidé v zastupujících místech na VŠ dosti velký nadhled, aby se neřídili jen zákonem. Ostatně pohraniční stráž se také dříve řídila jen zákonem. Nebo se pletu? Áňa
kdosi

Ty víš, že to co děláš je trestné.

Vyhazov hrozí za vědomé opakované páchání trestných činů.

Netřeba v tom hledat víc.

Zarostlý beton v lese, tam si klidně maluje ty svý nesmysly, taktéž i na jiná místa která nejsou vidět. Ale malovat na fasády domů je normálně na přes držku. Já tě u toho chytit u mýho baráku tak bych tě hnal, ženský nemlátím, ale tady bych se asi neudržel.
qiztum
hodnocení

@jenyk ale tady právě nikdo o fasádách domů nemluví. Právě že místní popírači se pohoršují i nad tím zarostlým betonem v lese. Áňa

Zajímavý je, že pomalovaný beton v lese jsem ještě neviděl, ale postříkaných fasád, vlaků a podobných věcí je vidět na každým kroku nespočet.

hodnocení

4x

Neviem ako v CR, ale v SR vas mozu po odsudeni za umyselny trestny cin vyhodit z prace. Ci sa to tyka aj studia na VS, to netusim, ale logiku by to malo. Ak mate podmienku, tak v praci sa to nemusia, ale mozu dozvediet.

Poskodzovanie cudzieho majetku je presne to sprejovanie, tu nie je dolezite, co si vymyslate vy, ale co povie sud, ci bude len pokuta a nahrada skody alebo aj podmienka.

qiztum
hodnocení

No tak trest stanoví soud, pokud nějaký stanoví. Každopádně to by mělo být tím trestem a ne vyhazov z VŠ. Každopádně bohužel nevím, jaká je praxe. Ta se od teorie může dost lišit. Áňa

ltz
hodnocení

3x
I když jsou to odlehlá, opuštěná místa, pořád je to cizí majetek. A ne váš majetek, aby vám posloužil jako plátno. Souhlas majitele k poškození jste asi také neměla. PČR asi musí vědět na co má právo.
qiztum
hodnocení

To na co má právo nevím já… proto se ptám, zda má právo kontaktovat VŠ o tom, že jsem se dopustila ,,trestného činu’’…
dede

Vaše otázka je vadná, na to nepotřebuje právo, bo můžu klidně i já jít do vaší školy kontaktovat vaši školu a oznámit jim, že jste porušila zákon! A vůbec nic tím neporuším. Protože co není zakázáno, je dovoleno.

Vaše otázka měla znít, zda je to povinnost policie, oznámit vaší škole vaše porušení zákona. Anebo zda policie koná pouze z pilnosti.

qiztum
hodnocení

Pomáhají a chrání tímto způsobem? Nebo zas tak aktivní nejsou? Áňa
dede

A jak to mám vědět? To záleží případ od případu, když na mě budeš hodná a pohladíš jejich ego, tak jsou většinou milý, nebo jim přímo lez dopr...

Jakmile budeš drzá a machrovat, no tak oni budou jednat úplně stejně, jsou to jenom lidi.

qiztum
hodnocení

Každopádně verdikt určuje soud… otázkou je, zda policie vlastně vůbec má kompetenci se dostat k výsledku. PČR sbírá informace, důkazní materiál (proto je lepší s nimi vůbec nekomunikovat… přeci jenom všechno co se řekne, je použito proti osobě, jež daná slova vyřkla) a to poté předá soudu…

tj
hodnocení

3x
Rozumím jak to myslíte, ale bohužel dům na soukromém pozemku je dům na soukromém pozemku a vy na něj sprejovat nemůžete i kdyby to byla rujna bez střechy. Pokud tam chodíte opakovaně, zvážil bych kontaktovat majitele a zkusit se ho zeptat. Když ten barák nechává chátrat mohlo by mu být fuk i nějaké sprejování, slušně napsaná žádost s prosbou by mohla projít. Pokud ano, tak e-mail od majitele vytištěný vždy s sebou. Před policií neutíkat, předložit povolení od majitele a kontakt na pana majitele. I kdyby vás zapřel, máte důkaz, že vám to povolil (papírově a kdyžtak zpřístupníte e-mail policii). To už je pak bez debat. Zdravím

leeta
hodnocení

3x
Popravdě graffiti se mi osobně nelíbí a přijde mi většinou nevkusné. Nechtěla bych bydlet naproti nějakému počmáranému baráku, mám raději čisto a světlé jednobarevné budovy.
Ale nevím, co by mělo být škole do toho, co student dělá ve svém volném čase. Pokud si plní své studijní povinnosti, přijde mi jako nesmysl, že by ho kvůli tomu vyhazovali že školy.
Navíc nějaké čmárání není podle mě to samé, jako kdyby třeba, já nevím, vykradl banku. Není to žádná tragédie, jen to hnusně vypadá.
kdosi

Pokud si plní své studijní povinnosti, nepáchá trestnou činnost a reprezentuje školu tak, jak to slíbil ...

leeta
Kdosi: to je někde napsáno nebo uvedeno ve studijním řádu, že škola se má zajímat o to, co dělá student ve volném čase?
Pokud tu trestnou činnost nepáchá na pozemku školy, nebo kvůli tomu nechodí na povinné přednášky, škole do studentova soukromí nic být nemusí.
muni.cz/...
Třeba zde Masarykova univerzita uvádí (některé) důvody k vyloučení ze studia a vždy se týkají hlavně prostor školy a studijních povinností.
leeta
Ještě bych přidala odkaz na Disciplinární řád MU:
is.muni.cz/...
Proč by škola měla řešit, co kdo dělá ve volném čase a samovolně vyhazovala studenty za nějaké malůvky? Od toho jsou tu policie a soudy.
kdosi

Disciplinárním přestupkem je zejména

i. poškozování dobrého jména MU

.

A určitě je škole do toho, co jí v pracovní době hlásí orgány ČR o trestné činnosti studentů. Záleží na škole, jak se k tomu postaví, mě ani vás se ptát nebude :)

qiztum
hodnocení

Copak tvůrčí činnost individua v jeho soukromém čase poškodí dobré jméno Masaryčky? Ne nepoškodí! Lidé se tam chodí vzdělávat, protože ta škola dosahuje nějakých kvalit a ne kvůli tomu, že tam studují pouze ,,nesprejující’’ osoby. V kolikátém jste století? Ve 20.? V 19.? Nebo rovnou ve středověku? Ale tam bych byla upálena. Áňa
kdosi

Jenom mi není jasné, proč se sem vůbec chodíš ptát, když víš všechno nejlíp a zákony se tě týkají, pouze když se ti to hodí a jinak ne.

123
hodnocení

3x

Já si myslím, že Áňa je TROLL a baví se tím, jak někoho vytáčí.

Je to "vysokoškolačka" a místo školy celý, již druhý den, sedí u počítače a vede nesmysnou diskusi. A stejně i v noci, místo aby se vyspala a ráno byla svěží a schopná se něco ve škole naučit.

Když přestanete trolla krmit, tak odejde jinam. Nediskutujte s ní.

Holka už díkybohu sklapla. Možná šla na odpolední vyučování nebo do Mekáče za kapesné, kdo ví? *smich* Nebo ji tatínek poslal s hadrem čistit ty cákanice.

hodnocení

2x
A chápete, že ti lidé, kterým poškozujete majetek, zpravidla pracují a odvádějí daně, ze kterých se platí i to vaše studium? Tedy že vás živí, podobně jako vaše rodiče? A napadlo by vás z vděku podobně "kultuvovat" = poškozovat majetek vašich rodičů?
doplněno 18.09.24 12:07:

Tp mettaxa: Z odvodů sponzorují (sponzorujeme) její školné, zdravotní péči, slevu na dani rodičům.. To jsou stovky tisíc, které od nás dostane a nemusí je platit ona, nebo její rodiče, nebo si brát studentskou půjčku, jako v USA. Tedy ano, i my ji přispíváme na její život srovnatelnou částkou, jako rodiče.

Tedy vás živí? To jako vážně? To je už hodně hloupá myšlenka...myslím ti daňoví poplatníci.
znalec

No za studenta platí zdravotní pojištění, jeho vzdělání, možná i důchodové. To myslím ale už ne

qiztum
hodnocení

@tomkk máš docela omezený a zcela materialistický pohled na celou problematiku… když budu brát konkrétní případ třeba takového betonového koryta potoku někde v lese, tak tam je naprosto jedno, zda je zarostlý mechem, nebo ho vyčistím a něco tam namaluji… však je to tvořivá činnost, která nikoho neuráží… teda kromě bláznů co furt všechno vysvětluji soukromým vlastnictvím a liberálně tržní ekonomikou, ale už nekoukají na jiné lidské potřeby. Spíše mi řekni, jak to je s tou policií… zda můžou fízlové psát na vejšku. Áňa

hodnocení

2x

Aňo,

Sociologický průzkum, jak lidé anonymně reagují na některé informace, sdělení příběhy?

qiztum
hodnocení

Haha, skoro jste se trefil. Sociologie je úžasná věda a stejné platí i pro její praktickou část. Každopádně se zde ptám zcela upřímně. Ostatně díky sociologii jsem se dostala k teto subkultuře, která mě zcela fascinuje… avšak se nechci dostat do zbytečných problémů. Respektive chci vědět na co kdo má a nemá právo, abych se mohla přizpůsobit. Áňa
kdosi

Tady bych asi začal tím nejjednodušším a nejzřejmějším - ty NEMÁŠ právo dělat grafitti na cizí objekty a dobře to víš.

A kdybys ty tohle dodržovala, tak nemusíš řešit nic dalšího.

avšak se nechci dostat do zbytečných problémů.****tak to nedělejte.

...Respektive chci vědět na co kdo má a nemá právo, abych se mohla přizpůsobit. Áňa*****Vy nemáte právo malovat cosi na cizí majetek, ale to přeci víte.

qiztum
hodnocení

V Československu v době režimu vlády jedné strany zas neměli lidé právo překračovat hranici… Věděli taky moc dobře, že na to právo nemají? Řekla bych, že to moc dobře věděli! Áňa
kdosi

Věděli to moc dobře a taky se pak nedivili, že se po nich střílí, že když je chytnou, tak je zavřou a tak podobně.

Ty taky moc dobře víš, že sprejovat nesmíš, tak se nediv, že to má následky.

Ale divil bych se, kdybys kvůli sprejování na cizí sehnala dost lidí na svržení režimu. U mafie se ti nelíbilo přirovnání, tady najednou srovnáváš nesrovnatelné.

hodnocení

2x

Pokud se svým jednáním dopustíte trestného činu (což ve vašem případě vyloučit nelze), můžete být ze školy vyloučena. On to sice takto přímo žádný zákon jednoznačně nestanovuje, ale pokud je zájem se studenta, nebo zaměstnance zbavit, pak jsou cesty, jak toho dosáhnout prostřednictvím obvinění z poškození "dobrého jména"organizace.
Např. zde:
brnensky.denik.cz/...

Nebo přímo zde:
muni.cz/...
Na to "poškození dobrého jména"lze totiž napasovat téměř cokoli i mimoškolního.
qiztum
hodnocení

Děluji Vám za upřímnou radu a ne negativní komentář a to bez ohledu jaký máte na celou problematiku názor. Opravdu Vám upřímně děkuji! Áňa

hodnocení

2x
Najdi nějaké lidi se zchátralou fasádou, domluv se s nimi, že jim to opravíš zajímavou malbou a bude hotovo *palec*
Nenech se odrazovat od věcí,.co ti dělají radost.
Příště ti řeknou,.že nemáš dýchat a prdět, protože ničíš životní prostředí.
Grafiti jsme malovali běžně,víme jak na to

ltz
hodnocení

2x
Vyhazov ze školy za graffiti by byl stejně k ničemu. Po vyhazovu by dotyčný stejně šel a znovu někde něco počmáral. Lepší a účinnější by byl kartáč a nějaké savo do ruky, čímž by musel autor důkladně svůj výtvor očistit do posledního puntíku. Plus tučná pokuta a úhrada škody majiteli. Napříště by si vše určitě rozmyslel.

hodnocení

2x

@qiztum - Spíše mi řekni, jak to je s tou policií... zda můžou fízlové psát na vejšku.

Tak ať má dušička pokoj - můžou:

tr. ř. § 8

(1) Státní orgány, právnické a fyzické osoby jsou povinny bez zbytečného odkladu, a nestanoví-li zvláštní předpis jinak, i bez úplaty vyhovovat dožádáním orgánů činných v trestním řízení při plnění jejich úkolů. Státní orgány jsou dále povinny neprodleně oznamovat státnímu zástupci nebo policejním orgánům skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin.

Oni na vás nebudou "žalovat", co jste prováděla, oni si jen vyžádají informace... a pak už to často běží samospádem.

korecka
hodnocení

0x
Už jste byla odsouzena?Pokud ne,jste brána jako nevinná.Navic škole do toho nic není.Musela byste pouze např.prerusit studium po dobu pobytu ve vězení

ml1
hodnocení

0x

Tohle se snad ve škole neřeší. To bývalo dřív, že škola hlídala, jestli žáci nechodí na zakázané filmy. Možná pokud by to byl majetek školy, to by byl jiný level. Šlo by to do disciplinárního řízení, kde by se přihlíželo ke studijním výsledkům a dosavadnímu chování. Ale vyhazov by asi bylo až to poslední. Nikdy jsem se o to nezajímal, jak taková disciplinární komise funguje, jak často se schází, kolik toho řeší, a tak, dokonce ani když spolužák zmínil, že tam zasedá za studenty protože je v senátu (musí tam být zástupce studentů ze studentského senátu).

Pokud jde o sprejování, snad existují i legální plochy, kam se může každý vyjádřit. A že některým ne legálním plochám ta "výzdoba" prospěje neni pochyb, ale bez souhlasu vlastníka je to samozřejmě zločin (a když vidím ta místa, přijde mi, že to musí být dost nebezpečné, třeba podél tratí nebo nedávno jsem koukal na tom opuštěném staveništi radnice na Palmovce, jak je zečmárané). Ono ani s tím souhlasem to neni tak jednoduché, najde se spousta všímavých občanů, která klidně zavolá policajty, protože o tom souhlasu neví. Byly v našem městě takové případy, kdy si město nechalo nazdobit trafačku nebo podchod žáky umělecké školy a prý tam na ty akce pravidelně jezdila policie právě na udání takových lidí.

dede
hodnocení

0x

Jestli to byla nějaká umělecká škola, tak asi ne, jestli to byla jiná škola, tak asi ano :-Ddd

hodnocení

0x
Paní (slečno) Writerko,
Každý sprejer si svoje výtvory fotí.
Tož nahoďte pár obrázků (fotek) vašich děl.
Ať se můžeme pokochat vaším uměním.
qiztum
hodnocení

Svá díla si nefotím, neboť se potom špatně vysvětluje u soudu, proč je zrovna mám ve svém telefonu. Pokud bych si je přeci jenom chtěla vyfotit, tak bych to udělala skrze fotoaparát. A rozhodně zde nebudu nic nahrávat (a ani nikde jinde na internetu - profil se dá ztotožnit s mou osobou), neboť se nechci vystavit zbytečným problémům. Represivní orgány totiž žádná umělecká hodnota či hodnota jiná nezajímá… těm jde pouze o vymáhání 100% poslušnosti u obyčejných lidí. A ne tohle není rada ostatním ,,writerům’’ ale odpověď na váš komentář.

Ty si myslíš, že jsi mladá a nadaná gangsterka. Ale lituji, nejsi.

Nadaná moc nebudeš, když máš problém zveřejňovat svá díla (neznám umělce, který by své umění skrýval, takže to bude spíše nějaká TOYovina pro děti).

No a ani gangsterka nejsi, protože gangstři se nebojí, že je vyrazí ze školy a že jim pak dá tatínek 25 na holou, vypne wifi a měsíc nedá kapesné. Ani do Mekáče tě prej neveme.

Ty jsi pořád jenom puberťačka, která se snaží zalíbit nějakému jinému puberťákovi a doplácíš na to. Ale to je jenom tvoje věc. A můj výsměch samozřejmě.

qiztum
hodnocení

Představa dvanáctiletého sprejera kida je mylná, neboť velká část protagonistů pražské a brněnské scény jsou dospělí lidé. Třeba takový ,,Oipse’’ či ,,Ekoy’’ nic nezveřejňují, neboť si jsou vědomi, že představa anonymity na sociálních sítích je zcela ILUZORNÍ a represivní síly si s ní umí poradit. Takže inkriminovanat sám sebe a zbytečně si přivodit následky ze činy kterým jsou přisuzovány démonické významy umí opravdu jen TOY. Každopádně to je také tou naši kulturou - odpustky, terapeutická zpověď, lékařská zpověď… západní člověk se furt někde zpovídá a pak to stejné dělá i ve vztahu k policejnímu režimu. Tím naštěstí netrpím a vždy když jsem byla vyslýchána, tak jsem nevypovídala a policie potom získala stále prd, neboť jejich zdrojem jsou informace, jež jim lidé sami dobrovolně odevzdají. Takže nic ti tu posílat nebudu. Áňa

hodnocení

0x

Je absoutně nepodstatné, jak si svá selhání omlouváš. Prostě si udělala věci, které se nedělají, takže musíš snášet důsledky, které následují. Možná tě tatínek málo řezal, protože výmluv máš na rozdávání, ale to opět nijak neomlouvá tvá selhání.

Takže si to hezky vyžer i s úroky a pak si najdi hobby, které neničí cizí majetky a budeš v klidu. Ano, tak jednoduché to je.

P.S.: Schválně by mě zajímaly ty tvoje malůvky. Ale tipuji, že budeš jenom nějaký TOY, co se snaží ukázat před svými TOYími kámoši, ale jaksi to nevyšlo a ještě tě kvůli tomu vyrazí ze školy. Bravo. Prober se.

qiztum
hodnocení

Z těch tvých odpovědí je spíše cítit jakási snaha mít ten jediný možný a univerzálně platný názor. Nevím zda mlácení je efektivním řešením všech problémů. Moje ,,výmluvy’’ se však zakládají na nějakém hlubším pochopení dané problematiky na kterou jsem sice zprvu nahlížela velmi negativně, avšak po prolomení této bariéry jsem zjistila úplný opak. Jako někdo kdo by se mohl částečně považovat za ,,inteligenci’’ rozhodně mám morální zábrany a nejsem absolutní ignorant (což se mi dle mého skromného názoru spíše zdá být platné ve vašem případě). A tyhle triky ať tady něco zveřejním jsou triky na malé a důvěřivé děti nebo někoho kdo se pod vlivem emocí rozhněvá a má potřebu dokázat svou pravdu. To bohužel nejsem já… nerada bych mela zbytečně problémy. Vždyť profil se dá ztotožnit a trestní oznámení může dat kde kdo. A kdyby mě ,,vyrazili’’ tak to ukazuje na absurditu celého systému haha. Áňa

Pokud bys nerada měla problémy, tak si je dobrovolně nevyráběj poškozováním cizícho majetku. Tak hluboce jsi se ponořila do problematiky graffiti, až sis nadělala problémy a odmítáš nést adekvátní zodpovědnost. Dětinské, asi tak, jako ty tvoje malůvky.

Proti graffiti na legálním místě nemám nic. To je umění. Anonymní cákání nesmyslů někde za vesnicí není umění. To je tvoje nuda a snaha zaujmout nějakého TOYího idola.

qiztum
hodnocení

Otázkou je, o jakou zodpovědnost jde? Následky jsou častokrát zbytečně přehnané a neadekvátní k ve srovnání s ostatními přečiny. Ostatně je to furt malba. A nevím, co je na graffiti tak dětinské? Dětinské studovat písmo a rozvíjet ho? Nebo co je na tom dětinské? Takhle by šla označit téměř každá aktivita, která se nám nelíbí a vůči které máme předsudky. Každopádně ten kdo si nechá uložit tresty a penalizace za své jednání není žádný ,,dospělák’’ a hrdina, ale častokrát zoufalý člověk, který je absolutní opak HRÁČE. Ostatně celý život je čistě teoreticky hra. Nebo když to tak budeme vnímat, tak nám bude daleko lépe v casech kdy se vystavíme nějakým problémům. Áňa

Evidentně ti, děvenko, některý z těch tvých TOYích idolů kvalitně masíruje palici. Mně je jedno, kde ses za vesnicí vyblila na zeď.

Jedno to ale nebude majiteli baráku, přivolané policii ani tvému řediteli. S nimi můžeš debatovat a než ti bude udělen adekvátní trest, můžeš blábolit o tom, jaký jsi HRÁČ a jak jsi vydrbala s celým světem (akorát, že vůbec).

Pak ti ovšem tatínek naseká na holou a zakáže wifi.

PS: Nepsal jsem, že grafiiti jsou dětinské. Já říkám, že dětinská je tvá neschopnost převzít zodpovědnost za své konání a také snaha nějak si to vyargumentovat, přičemž ty argumenty jsou horší než ty TOYí výblitky na těch zdech. Takto se chová dítě, kterým pořád evidentně jsi i navzdory věku a studiu na VŠ.

asd1

Ztráta času dál reagovat, jen si mele svoje dokolečka.

Tak už víš jak se ti bude líbit když to samý udělá někdo tobě, taky bez tvého souhlasu? Stříkne ti tvoje vlasy, auto, dveře do bytu, nakreslí hezký malůvky do sešitu.. Samozřejmě s dobrým úmyslem, ty to máš příšerný tak to vylepší. A jestli ti to bude proti srsti tak tomu nerozumíš, že se ti to nelíbí nezájem prostě to tak udělá a bude pokračovat.

Panečku, to by tatínek expresně napochodoval, kdyby jeho dcerušce nedejbože někdo potrhal sešity *smich*

qiztum
hodnocení

Nikdo o žádném absolutním vydrbáním se světem nemluví. To se zde ty snažíš překroutit celou debatu ve svůj prospěch a ze mě udělat jakéhosi fakana, který vykazuje známky dětského chování a tím pádem mě zdiskreditovat. Každopádně se zde bavím o lidském chováním, které se něčím vykazuje a na které je přehnaně celoplošně nahlíženo s negativním nádechem. Spíše mi přijdeš dětinský ty, tou svou univerzálně platnou pravdou. A ne nikdo mi výplach mozku nedělá. Ráda si čtu knihy zaměřené na sociologii od uznávaných akademiků a poté jejich teorie aplikuji na danou problematiku. Nic víc v tom není. Ale bohužel zde dochází k maximální snaze vše napsané vyvrátit svou pravdou. :)) Áňa

Pouze tě poopravím:

Já se tě určitě nesnažím zdiskreditovat. Ty jsi se již stihla zdiskreditovat sama cákáním TOYích výblitků na cizí majetek. O takovou aktivitu nemá zájem nikdo.

Pokud si myslíš, že jsi umělec, asi by to o tobě někdo musel prohlásit, což se neděje. Ty ale jenom cákáš a cákáš hlava nehlava a to není ani umění, ani žádné HRÁČSTVÍ ani žádné hrdinství. To je pouze dětská snaha zaujmout něčím, na co evidentně (aspoň pro dnešek) nemáš.

qiztum
hodnocení

Žádné dílo jsi neviděl a tak nemůžeš určit zda to je toy nebo není. Empiricky to nemůžeš ani potvrdit ani vyvrátit. Každopádně si myslím, že ani nemáš dostatek kulturního kapitálu, abys v dané problematice mohl být arbitrem. Každopádně dle tvé rétoriky si myslím, že bys to kritizoval at to vypadá jak to vypadá… Áňa

hodnocení

0x

"... chtěla bych se zeptat, na dost důležitou otázku."

Na otázky se neptáme, otázky se kladou. To by měl vědět každý vysokoškolák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]