Nejste přihlášen/a.
,, jde o kultivaci veřejného prostoru.. ,, To si z nás děláte srandu!? Kultivujte si svůj majetek tou nádherou a cizího si nevšímejte. Já bych vás ze školy vyhodila !
Ano, měla by to řešit policie a soudy, ne škola. Ale, tady jde o to, že jako studentka vysoké školy, byste si měla uvědomit, že i zarostlý beton někde v lese je něčí majetek, za který majitel odvádí státu daň. Tak byste to měla brát. Ano, vztahuje se to i na Váš osobní život. Jako vysokoškolačka byste měla být vzorem ostatním. Také Vám nikdo nečmárá po Vašem majetku. Pokud vůbec nějaký máte. I já bych Vás ze školy vyhodila.
Zdravím.
Sama píšete, že na odlehlých a opuštěných plochách se o kultivaci veřejného prostoru jen těžko může jednat. Ale kultivovat veřejný prostor můžete jinými způsoby. Doporučuji sbírání poházených plechovek a PET lahví, odklízení psích hovínek z chodníků... A v současné době třeba i brigádu v některé obci postižené povodní.
Prosím o normální odpovědi a ne trollící odpad a nadávky. Předem moc děluji! Áňa
Normální je nestříkat. Kdyby majitel nejevil o nemovitosti zájem, tak tam není ani hlídač a tebe nechytnou při činu.
Tobě to připadá zchátralé, majitel může mít jiný názor. Snad není takový problém najít si majitele a dohodnout se s ním, zda mu to můžeš "zkultivovat" a za jakých podmínek. Když to budeš dělat ilegálně, tak tě ze školy samozřejmě vyhodit mohou a je to tak správně.
Tak je príma, že víš, že to co děláš je trestné.
A určitě ti taky dojde, že vyhazov nehrozí za namalování postavičky (kdyby sis ji namalovala doma na balící papír, tak by to nikomu nevadilo), ale za vědomé opakované páchání trestných činů.
Ty víš, že to co děláš je trestné.
Vyhazov hrozí za vědomé opakované páchání trestných činů.
Netřeba v tom hledat víc.
Neviem ako v CR, ale v SR vas mozu po odsudeni za umyselny trestny cin vyhodit z prace. Ci sa to tyka aj studia na VS, to netusim, ale logiku by to malo. Ak mate podmienku, tak v praci sa to nemusia, ale mozu dozvediet.
Poskodzovanie cudzieho majetku je presne to sprejovanie, tu nie je dolezite, co si vymyslate vy, ale co povie sud, ci bude len pokuta a nahrada skody alebo aj podmienka.
Vaše otázka je vadná, na to nepotřebuje právo, bo můžu klidně i já jít do vaší školy kontaktovat vaši školu a oznámit jim, že jste porušila zákon! A vůbec nic tím neporuším. Protože co není zakázáno, je dovoleno.
Vaše otázka měla znít, zda je to povinnost policie, oznámit vaší škole vaše porušení zákona. Anebo zda policie koná pouze z pilnosti.
A jak to mám vědět? To záleží případ od případu, když na mě budeš hodná a pohladíš jejich ego, tak jsou většinou milý, nebo jim přímo lez dopr...
Jakmile budeš drzá a machrovat, no tak oni budou jednat úplně stejně, jsou to jenom lidi.
Pokud si plní své studijní povinnosti, nepáchá trestnou činnost a reprezentuje školu tak, jak to slíbil ...
Disciplinárním přestupkem je zejména
i. poškozování dobrého jména MU
.
A určitě je škole do toho, co jí v pracovní době hlásí orgány ČR o trestné činnosti studentů. Záleží na škole, jak se k tomu postaví, mě ani vás se ptát nebude
Já si myslím, že Áňa je TROLL a baví se tím, jak někoho vytáčí.
Je to "vysokoškolačka" a místo školy celý, již druhý den, sedí u počítače a vede nesmysnou diskusi. A stejně i v noci, místo aby se vyspala a ráno byla svěží a schopná se něco ve škole naučit.
Když přestanete trolla krmit, tak odejde jinam. Nediskutujte s ní.
Tp mettaxa: Z odvodů sponzorují (sponzorujeme) její školné, zdravotní péči, slevu na dani rodičům.. To jsou stovky tisíc, které od nás dostane a nemusí je platit ona, nebo její rodiče, nebo si brát studentskou půjčku, jako v USA. Tedy ano, i my ji přispíváme na její život srovnatelnou částkou, jako rodiče.
No za studenta platí zdravotní pojištění, jeho vzdělání, možná i důchodové. To myslím ale už ne
Tady bych asi začal tím nejjednodušším a nejzřejmějším - ty NEMÁŠ právo dělat grafitti na cizí objekty a dobře to víš.
A kdybys ty tohle dodržovala, tak nemusíš řešit nic dalšího.
avšak se nechci dostat do zbytečných problémů.****tak to nedělejte.
...Respektive chci vědět na co kdo má a nemá právo, abych se mohla přizpůsobit. Áňa*****Vy nemáte právo malovat cosi na cizí majetek, ale to přeci víte.
Věděli to moc dobře a taky se pak nedivili, že se po nich střílí, že když je chytnou, tak je zavřou a tak podobně.
Ty taky moc dobře víš, že sprejovat nesmíš, tak se nediv, že to má následky.
Ale divil bych se, kdybys kvůli sprejování na cizí sehnala dost lidí na svržení režimu. U mafie se ti nelíbilo přirovnání, tady najednou srovnáváš nesrovnatelné.
Pokud se svým jednáním dopustíte trestného činu (což ve vašem případě vyloučit nelze), můžete být ze školy vyloučena. On to sice takto přímo žádný zákon jednoznačně nestanovuje, ale pokud je zájem se studenta, nebo zaměstnance zbavit, pak jsou cesty, jak toho dosáhnout prostřednictvím obvinění z poškození "dobrého jména"organizace.
Např. zde:
brnensky.denik.cz/...
@qiztum - Spíše mi řekni, jak to je s tou policií... zda můžou fízlové psát na vejšku.
Tak ať má dušička pokoj - můžou:
tr. ř. § 8
(1) Státní orgány, právnické a fyzické osoby jsou povinny bez zbytečného odkladu, a nestanoví-li zvláštní předpis jinak, i bez úplaty vyhovovat dožádáním orgánů činných v trestním řízení při plnění jejich úkolů. Státní orgány jsou dále povinny neprodleně oznamovat státnímu zástupci nebo policejním orgánům skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin.
Oni na vás nebudou "žalovat", co jste prováděla, oni si jen vyžádají informace... a pak už to často běží samospádem.
Tohle se snad ve škole neřeší. To bývalo dřív, že škola hlídala, jestli žáci nechodí na zakázané filmy. Možná pokud by to byl majetek školy, to by byl jiný level. Šlo by to do disciplinárního řízení, kde by se přihlíželo ke studijním výsledkům a dosavadnímu chování. Ale vyhazov by asi bylo až to poslední. Nikdy jsem se o to nezajímal, jak taková disciplinární komise funguje, jak často se schází, kolik toho řeší, a tak, dokonce ani když spolužák zmínil, že tam zasedá za studenty protože je v senátu (musí tam být zástupce studentů ze studentského senátu).
Pokud jde o sprejování, snad existují i legální plochy, kam se může každý vyjádřit. A že některým ne legálním plochám ta "výzdoba" prospěje neni pochyb, ale bez souhlasu vlastníka je to samozřejmě zločin (a když vidím ta místa, přijde mi, že to musí být dost nebezpečné, třeba podél tratí nebo nedávno jsem koukal na tom opuštěném staveništi radnice na Palmovce, jak je zečmárané). Ono ani s tím souhlasem to neni tak jednoduché, najde se spousta všímavých občanů, která klidně zavolá policajty, protože o tom souhlasu neví. Byly v našem městě takové případy, kdy si město nechalo nazdobit trafačku nebo podchod žáky umělecké školy a prý tam na ty akce pravidelně jezdila policie právě na udání takových lidí.
Ty si myslíš, že jsi mladá a nadaná gangsterka. Ale lituji, nejsi.
Nadaná moc nebudeš, když máš problém zveřejňovat svá díla (neznám umělce, který by své umění skrýval, takže to bude spíše nějaká TOYovina pro děti).
No a ani gangsterka nejsi, protože gangstři se nebojí, že je vyrazí ze školy a že jim pak dá tatínek 25 na holou, vypne wifi a měsíc nedá kapesné. Ani do Mekáče tě prej neveme.
Ty jsi pořád jenom puberťačka, která se snaží zalíbit nějakému jinému puberťákovi a doplácíš na to. Ale to je jenom tvoje věc. A můj výsměch samozřejmě.
Je absoutně nepodstatné, jak si svá selhání omlouváš. Prostě si udělala věci, které se nedělají, takže musíš snášet důsledky, které následují. Možná tě tatínek málo řezal, protože výmluv máš na rozdávání, ale to opět nijak neomlouvá tvá selhání.
Takže si to hezky vyžer i s úroky a pak si najdi hobby, které neničí cizí majetky a budeš v klidu. Ano, tak jednoduché to je.
P.S.: Schválně by mě zajímaly ty tvoje malůvky. Ale tipuji, že budeš jenom nějaký TOY, co se snaží ukázat před svými TOYími kámoši, ale jaksi to nevyšlo a ještě tě kvůli tomu vyrazí ze školy. Bravo. Prober se.
Pokud bys nerada měla problémy, tak si je dobrovolně nevyráběj poškozováním cizícho majetku. Tak hluboce jsi se ponořila do problematiky graffiti, až sis nadělala problémy a odmítáš nést adekvátní zodpovědnost. Dětinské, asi tak, jako ty tvoje malůvky.
Proti graffiti na legálním místě nemám nic. To je umění. Anonymní cákání nesmyslů někde za vesnicí není umění. To je tvoje nuda a snaha zaujmout nějakého TOYího idola.
Evidentně ti, děvenko, některý z těch tvých TOYích idolů kvalitně masíruje palici. Mně je jedno, kde ses za vesnicí vyblila na zeď.
Jedno to ale nebude majiteli baráku, přivolané policii ani tvému řediteli. S nimi můžeš debatovat a než ti bude udělen adekvátní trest, můžeš blábolit o tom, jaký jsi HRÁČ a jak jsi vydrbala s celým světem (akorát, že vůbec).
Pak ti ovšem tatínek naseká na holou a zakáže wifi.
PS: Nepsal jsem, že grafiiti jsou dětinské. Já říkám, že dětinská je tvá neschopnost převzít zodpovědnost za své konání a také snaha nějak si to vyargumentovat, přičemž ty argumenty jsou horší než ty TOYí výblitky na těch zdech. Takto se chová dítě, kterým pořád evidentně jsi i navzdory věku a studiu na VŠ.
Ztráta času dál reagovat, jen si mele svoje dokolečka.
Tak už víš jak se ti bude líbit když to samý udělá někdo tobě, taky bez tvého souhlasu? Stříkne ti tvoje vlasy, auto, dveře do bytu, nakreslí hezký malůvky do sešitu.. Samozřejmě s dobrým úmyslem, ty to máš příšerný tak to vylepší. A jestli ti to bude proti srsti tak tomu nerozumíš, že se ti to nelíbí nezájem prostě to tak udělá a bude pokračovat.
Pouze tě poopravím:
Já se tě určitě nesnažím zdiskreditovat. Ty jsi se již stihla zdiskreditovat sama cákáním TOYích výblitků na cizí majetek. O takovou aktivitu nemá zájem nikdo.
Pokud si myslíš, že jsi umělec, asi by to o tobě někdo musel prohlásit, což se neděje. Ty ale jenom cákáš a cákáš hlava nehlava a to není ani umění, ani žádné HRÁČSTVÍ ani žádné hrdinství. To je pouze dětská snaha zaujmout něčím, na co evidentně (aspoň pro dnešek) nemáš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.