Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás a pevně věřím, že mi někdo pomůže. Můj bývalý společník mi dluží za podíl ve firmě. Jednalo se pouze o symbolickou částku 48.000,-, ale dnes je to s úroky cca 85 tisíc a nemohu se domoci svých práv. Soud již rozhodl po třech letech v můj prospěch, nařídil mu, že mi má zaplatit, ale on nic. Tak jsem podal další žádost na soud, ať nařídí exekuci. Exekuce byla nařízena, ale ono ... nic. Exekutor ode mne vzal zálohu na "vymáhání" a stále se nic neděje. Spíše to vypadá, že je mu to jedno. Můj dlužník bydlí u rodičů a nemá žádný majetek. Můžete mi prosím poradit, jak to z něj dostat? Taky to nemám jednoduché a chci "jen" své peníze.
Díky moc
Problém s exekutory je že dostanou zaplaceno at dluh vymuzou nebo ne. Exekutor prověří zda máte naky příjem, peníze na účtě majetek atd. V případě že zjistí že Vám nemá co sebrat spis založí dostane peníze a tím to končí. dokud se neobjeví další exekutor. Takže pokud soudem přidělený exekutor nejistil žádné zdroje příjmu spis založí a exukční řízeníí skončí.
Pokud ten člověk nic nemá tak ani násilí nepomůže to se akorát pujde nekam zastrelit nebo Vás udá na policii. kdo nic nemá nemá co ztratit. U lidi co mají pomůže jak exekutor tak síla.
Myslím že jste v patové situaci. Pokud jsou jeho rodiče stará škola jdete za nimy to nekdy funguje. A najímat si voloďu nebo Ivana kůli 30% z 84tis zato to nestojí. Protože at ho bude vídírat nekdo jiny Vy jste ten kdo to zorganizoval.
Lepší je si najmout firmu, která se tímto zabývá a má zkušenosti. Vy jste krytý a uvidíte co zvládnou. Na internetu je plno firem, které se zabývají vymáháním dluhů.
O kterém exekutorovi píšete?
Exekuční řízení nyní již (protože soudy na to nemají čas a vybrečely si to v listopadové novele EŘ), již může zastavit exekutor. Podá návrh na zastavení exekuce, který směřuje oprávněnému. Ten s tím do 15 dní může souhlasit, zaplatí často jen 4200 Kč (3500 Kč paušál plus DPH), nebo nesouhlasí a soudní exekutor předá spis exekučnímu soudu pro vyřízení...
Kde nic není ani exekutor nebere. Co na mrtvém brouku. Exekutor nic, je třeba se ho zeptat co ve věci činí, ale myslím, že dnes toho mají dost. Napřed si dopisuje, hledá finance na institucích, hledá co by se objevilo, pak do bydliště ... A za Ivana si můžete sednout. Sledovat, čím se živí a pod., ale oficiálně asi má nic. Je to na odpis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.