Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bankovní účet

Od: jkjk odpovědí: 8 změna:

Hezký den

Poprosím o radu. Když budu chtít podnikat na ŽL, musím mít zvláštní účet? Nebo mohu používat svůj osobní, který mám doteď?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já mám u AirBank oba. Je výhodné je mít oddělené. Je Vaší povinností ho ale v každém případě nahlásit na FÚ.

smode2
hodnocení

3x

Dost záleží na tom kdo vám bude dělat daně. Pokud bych si je dělal sám a měl řádově ročně do 20 položek, pak stačí jeden účet. Pokud bych byl účetní a přišel by za mnou někdo kdo chce zpracovat přiznání, měl by řádově tisíce položek a mezi nimi bych měl lovit uplatnitelné v nákladech mezi nákupem tří rohlíků, obědy v restauracích, dřevem k vytápění, dárky k narozeninám, nákupy oblečení apod, tak bych jej vyhodil.

sss
hodnocení

2x

Můžeš klidně používat co máš nyní. Ale doporučuji mít ho raději zvlášť. Je v tom větší přehled. Nemusí to být podnikatelský účet.

hodnocení

2x

Není potřeba mít zvláštní účet a není povinnost ho nikam hlásit. Není ani povinnost mít razítko a není stanovená forma daňové evidence. Vše je čistě na vašem rozhodnutí.

To je situace, když uvede k přjiímání přeplatků účet. Pak ho pochopitelně musí udržovat aktuální.

hodnocení

1x
Že jsou si všichni tak jistí...
Přečtěte si podmínky banky. Banky většinou rozlišují účty pro FO a podnikající FO. Mj. je jiný princip připisování úroků. Jak moc se to rozdělení řeší v reálu je jiná věc...

lubos2
hodnocení

0x

Určitě podnikatelský účet. Hlásí se to na FÚ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]