Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo má živit domácnost? Muž vs. Žena

Od: susanka* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den...

jsem s přítelem přes dva roky a máme spolu psa. Před rokem a půl dal v práci výpověď a od té doby pořádně nepracoval. Tento rok vyzkoušel práci na živnostenský list, jako finanční poradce, ale moc mu to nešlo a dostal se tím pádem do skluzu s placením zdravotního a sociálního. Problém je v tom, že vůbec nechce do práce, říká, že nebude dělat za ubohých 15-20000, furt ho to táhne do Německa, že se tam mají líp... Na brigádu? To se mnou sice šel, ale po dvou brigádách to pohřbil tím, co to je 700kč nic... Všechno platím já.. Záleží mi na něm a asi proto mám tak velkou trpělivost, že jsem to sním zatím vydržela, nebo jsem jen tolik naivní a nechám se vycucávat? Myslíte, že se s tím dá něco dělat? Debaty tohoto směru jsou spíš takové, že mi dokonce vyčítá mou práci, jak můžu dělat za 15000kč! a z toho žijeme oba.. má sice byt od rodičů, takže neplatíme nájem, aby to nebylo tak jednoduché, když jsem se ho ptala, jestli se nějak vyrovnáme, tak mi na to řekl, že tu bydlím zadarmo, tak co chci? Prosím poraďte... myslíte, že se s tím dá něco dělat?

Moc děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

5x

Susanko, asi moc nepotěším, ale Váš přítel je línej lempl, který Vás jen využívá. Pryč od něj ať se prozměnu živí sám.

sasdax*
hodnocení

4x

Budete ho milovat stejně i za dva roky? Není lepší to ukončit hned? Nakonec vám zdrhne do Německa a co vy. Můj názor je takový, že pokud dva žijí v jedné domácnosti, meli by se o ni stejně dělit. Ne 50% na 50%, ale v rámci možností. Každý vydělaváv něco jiného. A aby mě někdo odbýval tím, že bydlím v jeho bytě zadarmo...tohle bych rychle ukončil. Z toho by bylo jenom trápení.

pt®
hodnocení

4x

Susanko, nejste menželé a takto si zřejmě nepředstavujete živitele rodiny. Říká Vám, že bydlíte zadarmo? Vždyť si to sakramentsky platíte, když vše platíte sama. Do práce se mu nechce, to je špatné avízo. Nemáte vůči sobě závazky, tak vezměte nohy na ramena a odejděte. To je můj názor. - stařenka

1jara*

To musí být strašné, živit partnera kterému se nechce pracovat. Tohle chce rychlý rozchod, a ještě mu nakopat zadek .

hodnocení

3x

susanko, uvědomujete si, že toto dělá jen proto, že mu to dovolíte? Nevím, no. Ale já bych se cítila úplně na hlavu, kdybych živila zdravého mladého chlapa. A přemýšlela o tom, že takto to bude pořád. A pak děti a normální život. Na mých zádech! Nevím, no. Já bych nemohla! *plac*Poplakala bych si a šla dál. Svět je veliký a mužů spousty. Život není o tom, sedět doma a poslouchat ukřivděného, líného lempla. *jasne*

susanka*
hodnocení

Já už totiž ani nemůžu, jsem z toho natolik vyčerpaná.. Moc děkuji za odpověď, už vím, jak na to. Děkuji.

doplněno 26.10.10 17:21:

Zpočátku to vypadalo nevinně, a dělala jsem to pro nás oba, ale hrnec přetekl, jak se říká..

Hodně štěstí a laskavý osud vám přeji ;)

hella*
hodnocení

2x

Susanko, moje rada bude dost nekompromisní: Pryč od něj, dokud vás nespojuje víc než dva společné roky. Pryč, dokud je čas a možnost zařídit si život lépe a hlavně bez něj. Nevěřím, že takovýto člověk se může nějak výrazně změnit, tzn. že se dá předpokládat, že podobně se bude chovat celý život - nebude mít žádnou pořádnou práci, protože žádná pro něj nebude dost dobrá a bude vyčítat a kritizovat o sto šest všechny a všechno kolem. To není člověk pro bezproblémové soužití.

hodnocení

2x

No tak to je super, nebude dělat za 15 - 20 000 Kč? Tak to raději leží doma a nechá se živit od Vás?! Já bych z takového vztahu hodně rychle vycouvala...Jak Vám může ještě vyčítat Vaši práci? Nebýt Vaší práce, tak už by jste oba snad umřeli hladem...Je on vůbec normální? *bzum* Láska je sice mocná čarodějka...ale stojí Vám tento vztah vůbec za to? Myslím, že se s tím dá dělat jenom jediné- poslat ho makat...! Když se od něj odstěhujete, tak s tím bude muset začít něco dělat. A to hodně rychle.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, Susanko. Děvče, vezměte nohy na ramena a prchejte od takového muže co nejdále. On je totiž opravdu Váš vyžírka a bude i nadále. On se totiž s Vámi má moc dobře a nemá asi vůbec potřebu se o živobytí postarat. Že nebude pracovat za 15-20 tisíc měsíčně? Tak ať nepracuje, ale Vy ho přestaňte živit, šatit, prát a veškerý jiný servis zajišťovat. Možná pochází z rodiny, kde se tisíce válejí po stolech, přehrabují je vidlemi a on si tak nějak myslí, že tomu bude i nadále, aniž on přiloží ruku k dílu. Nechte ho odejít do Německa, když si myslí, že na něho Němci čekají s otevřenou náručí plnou euro. A vy se porozhlédněte po někom, kdo se práce nebojí a váží si peněz.

knopka*
hodnocení

1x

15-20 tis.je dnes luxus!Nemá žádné starosti,kdyby měl tak i 10tis by mu byly dobré!Kopla bych ho do prd.le!Vám vyčítá práci za 15tis.ale žrádlo a ostatní věci za to co mu koupíte to už je zticha!A jak jako myslel že tam bydlíte zadarmo?!A on tam snad platí nebo co?Bože pryč od něj.

chlupatependolino*
hodnocení

1x

No to je teda hrozné soužití. Pán leží na pupku, přítelkyně ho obskakuje... takový scénář se hodí do středověku. Seberte odvahu a udělejte si velkou službu - opusťte ho a začněte si řídit svůj život po svém. Váš plat není nikterak vysoký, ale když s tím budete rozumně hospodařit, bude to paráda. Popadněte pejska, pokud je více Váš než jeho a jděte. Vsadila bych se, že do týdne bude žadonit, ať se vrátíte - dojde totiž v ledničce jídlo a začne se kupit nevyprané prádlo. A nikde žádná služka, která by to napravila...

Napište nám, jak jste to nakonec vyřešila. Já jsem velice zvědavá :)

8976*
hodnocení

1x

1/ Ano ještě dnnes si sbarte saky paky a mazejte k rodičům, nebo ještě lépe někam jinam, telefon přesměrujte či zrušte číslo, ale NĚCO udělejte...

2/ Dělejte mu vola dál, něco dobrého mu uvařte, večer buďte milá a v duchu si říkejte miluju ho a neopustím jej za nic na světě, sice jsem blbá, ale až nebudu moct bude mě živit on...

No a hlavně sem napište jak to dopadlo, protože mám dojem, že dnešní mladá generace uvažuje podobně jako Váš přítel.../ pro ty co mi budou chtít psát , že práce není - neunavovat se - on je jiný případ - podobně jako naši nepřizpůsobiví...

myse*
hodnocení

0x

utíkejte dokud je čas. a je jedině dobře, že zatím nemáte děti - kdo by je živil?

Takový člověk NECHCE pracovat a o tom to je. Časem se to nezlepší...

hodnocení

0x

Otázka nestojí na tom, zda je 15-20 tisíc luxus nebo ne - to je individuální. Někomu to stačí, jinému ne. Podle mého názoru není problém ve výši příjmu, ale v tom, že se příteli tak nějak přestalo chtít pracovat. A za flákání nedostane peníze ani v Německu.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Utíkej a buď šťastná, že sis ho nevzala a nemáte děti. Konce jsou pro takové jako jsi ty obvykle kruté a lemplové, kteří to zavinili, z toho většinou nějak vybruslí a jsou nad věcí.

lui*
hodnocení

0x

Bič a pryč. od něj. Radím, přestože jsem chlap. Odvahu, takovej nestojí ani za ohlídnutí, no maximálně za to, Hi.

A pro ostatní: všem bych Vám dal bod, ale nejde to. Tak jsem to nějak rozhodil.

durancea*
hodnocení

0x

Finance jsou téma, kterému se nevyhnete nikdy během společného žití. Osobně bych ho buď poslala do Německa, pokud ještě nemáte děti, ať teda ukáže to, o čm žvaní, nebo bych ho asi poslala i jinam ... (opustila). Ubohé řeči, vadí Vám už dnes, co až se dostanete do dluhů, Vy s malým mimčem a tatínek nemakačenko...

Ideály nejdou v partnerství tím potřebným.

A pokud připouštíte hovor "jestli se nějak vyrovnáme", tak myslím, že na to rozejití už myslíte. A s dětmi se rozchází člověk hůř.

Dala bych mu nůž na krk - buď si najde do konkrétního data práci, třeba za těch jeho "jen 20 000", ale najde, nebo konec.

Neváhejte. Já v jednom vztahu váhala dlouho a nedopadlo to dobře, nakonec se nedalo žít spolu, ale ani rozejít (společné dluhy za nemovitost, která nešla jen tak prodat kvůli věcnému břemenu..).

lm®
hodnocení

0x

Milá Susi,

asi to nebudete chtít slyšet,ale jediné rozumné,co se s tím dá dělat je prásknout do bot.A to doslova.

Co si od takového vztahu slbujete?Co až by přišly děti?Já Vám bez zbytečnéhop okecávání radím : pryč! pryč!pryč!

Ne ,že by spolu lidé měli být kvůli penězům,ne,že by si v nouzi neměli vypomoct,podržet se.ANO,samozřejmě ano,ALE tohle není Váš případ.On Vás využívá,velmi využívá.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

A co kdyybch se k Výám také nastěhoval? Také mě nebaví makat...Co mi koupíte? Chtěl bych nějakou pěknou košili, asi havajkou s obrázkem palmy...a každý den bagetu s tuňákem ke svačince...atd...

Když můžete živit jednu nespokojenou pijavici, tak proč ne dvě? Nebo tři? Dejte mu termín k vystěhování, a když ho nedodrží, sbalte mu kufry a dejte je před dveře...A dle možnosti neváhejte...

Už pravěký lovec vědel, že má lovit mamuty, a pravěká žena, že má rodit, udržovat oheň a pečovat o společnou jeskyni...

tesyk*

Těžko mu může dát termín k vystěhování, když bydlí v jeho bytě... Má to jednodušší, může se sbalit sama a odejít.

misajana*
hodnocení

0x

Pokud si nechce najít práci a nechává Vás všechno platit a nepomáhá žádná rada ani nic asi bych odešla...Vím,že to není jednoduché,ale asi by bylo lepší najít si vlastní byt a platit nájem...při Vašem platu by se to dalo zvládnout si myslím,když si najdete nějaký menší byt,kde bude nízký nájem...myslím si,že už jste s ním měla velkou trpělivost a tohle by ho mohlo donutit k tomu,aby pracoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]