Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod peněz z knížky na BÚ

Od: hanka odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, lze převést v bance vklad z knížky (ČSOB) rovnou na běžný účet, pokud knížku nemám, ale znám číslo vkladu a všechny ostatní údaje? Samozřejmě se jedná o knížku na mé jméno.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

To je spíše otázka na banku,i kdyby to šlo stejně tam musíš osobně...

hanka
hodnocení

S tím samozřejmě počítám, že tam budu muset osobně. Jde mi jen o to, jestli lze přeskočit případné vystavování nové knížky a hodit to rovnou na bú...

hodnocení

0x

Já si myslím, že banka vyhoví a když dokážete totožnost, vyřeší to. ;) Mohu nevyžádanou radu? Nedávejte to na běžný účet, ale na jiný. Bankéř vám nabídne. Mají několik produktů a peníze budou pracovat a úroky se připisovat. Na bu vůbec, jen poplatky za vedení účtu vám budou vklad nenápadně ukusovat.

mats

Pardon ale poplatky za vedení účtu se neplatí už nejmíň 20 let. A jestli ještě někdo někde ano, tak je prostě jen blbej.

Jsem blbá, jsem blbá, jsem blbá. Banka mi za minulý měsíc účtuje 65kč za vedení účtu, výpisy a transakce. :-D Takže sis dokázal, jak jsi chytrý a teď poraď tazateli a ne mi!

mats - Tak minimálně K.B., ČSp a ČSob stále poplatky strhávají. Doplňte si mezery ve vědomostech.

Tak minimálně K.B., ČSp a ČSob stále poplatky strhávají. Doplňte si mezery ve vědomostech.

Záleží na druhu účtu. Všechny banky (a ČSOB zcela určitě) mají účty bez poplatku za vedení účtu.

Musí být splněny jisté podmínky - například pravidelný měsíční vklad jisté částky (výplata, důchod, renta ...)

Fio, mBank, Moneta, rajfka, air , UniCredit si poplatky neúčtují žádné a jsou bez podmínek. KB má také základní účet zdarma a nyní nabízí 2000 za založení účtu.
Ovšem Fio u základního účtu nemá žádné úroky.
U běžného účtu neúročí žádná z těch jmenovaných. Od toho mají spořicí účty.

babaa
hodnocení

0x

Asi Nelze;) Jde to obráceně, z účtu na knížku poslat koruny nebyl problem ani u čs ani čsob. Tedy alespoň u spořitelny, ale zase máš přístup s Džordže na knížku.

Knížka je na jméno Takže ti vystaví duplikát, ale ta knížka není tvoje tak co se staráš, Chceš babičku (Stejný jméno) připravit o úspory Anebo obejít dědice?

Dost pochybuji že někdo kdo si založil kdysi dávno vkladních knížku, se tu bude ptát jako ty:)

Budu nejspíš naprosto běžný jak v noci přinutí starý lidi, aby prodali nemovitosti, pole, louky, lesy, a dali jim peníze :)) Tak tohle se děje naprosto běžně

hodnocení

0x

Áno ide to, je to aj pri strate vkladnej knížky. Jedná sa o umorovacie konanie banky,trvá to cca 1-3 mesiace než prídu peniaze na účet. Za ten čas si banka všetko overí.

hodnocení

0x

Při zrušení knížky to jde určite převéct na účet vedený u nich to mám osobně vyzkoušeno ale možná to jde i na účet v jiné bance ale to nevím. Vybírat z existující knížky na účet asi z knížky nelze to půjde jen v hotovosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]