Nejste přihlášen/a.
Já bych si především nejdřív udělal jasno v tom, jestli jsem holka nebo kluk, "abych za sebe neudělal debila."
Ale kdybych si byla jistá, že jsem holka a že mě opravdu přitahuje, tak bych se u ní někdy zastavila a řekla cosi ve smyslu "Líbí se mi, jak se pořád usmíváte a ráda bych vás poznala trochu blíž, nezašla byste se mnou někdy na kafe a kus řeči? Třeba do Borůvky?" (Místo usmívání, pokud se neusmívá, něco jiného pozitivního, co je opravdu pravda. Místo Borůvky nějakou nedalekou cukrárnu.)
Pokud hned vyletí, že není lezba a že co si to dovoluju, tak vím, že by to neklaplo a protože to zatím bylo ještě plně v rámci sociálních norem (úsměv se dá chválit, kozy ne), tak bych pokrčila rameny a řekla něco jako "když ne, tak ne", případně dodala "na co vy hned nemyslíte", usmála se a odešla.
Pokud to neodmítne, tak se prostě domluvit na kafe, nebo cokoli podobně neutrálního na dobu, kdy můžete obě. A věděla bych, že jí nejsem úplně nepřijatelná, i když to ještě vůbec nic neznamená.
Na tom kafi bych jí pak upřímně pochválila šaty/boty/kabelku/vlasy/cokoli jiného. že jí to sluší a kde to koupila, nebo jestli ona sama a zajímala bych se o její koníčky a záliby, ale moc bych netlačila. A sama bych recipročně povídala o tom, co baví mě, že jsem tuhle slyšela úžasnou skladbu od toho a onoho a tak, cílem je, abychom hovořily o sobě obě, ale ona měla trochu víc místa. A průběžně bych jí chválila vkus, nápady a cokoli by rozumně šlo, rozhodně nekritizovala (pokud má ráda polku a vy ne, tak rohodně neříkat, že vás polka nebaví, ale spíš to podat jako "to je príma, já zase miluju rock and roll" nebo tak něco), nepřeháněla bych to s tím chválením do absurdna, ale pokud si odnese pocit, že jse z ní paf, tak príma...
A pokud jí budete chválit hodně zjev a chování tak celkem přirozeně můžete po chvíli pronést i něco jako "vy se mi prostě líbíte celá! Vás bych vážně chtěla mít doma " (což už je "trochu za hranou" ale dá se to ještě v pohodě společensky odmítnout - a nebo naopak přijmout, byť i v žertu - teď se asi ukáže, jestli máte šanci, nebo rozhodně ne) (A samozřejmě, pokud je ona taky na holky a jen nevěděla, jak to podat, tak možná po vás už trochu vyjede už dřív a pak jen stačí jí vyjít vstříc a radostně se nechat zbalit.)
Pokud z toho začne couvat, tak se to pořád ještě dá obrátit v žertovné přehánění a jen si s ní užít hezké kafe a konec.
Pokud couvat nezačne, tak můžete začít lehce postupovat vy. A hlavně si dohodnout nějakou další společnou aktivitu, ideálně něco, kde nebudete sedět proti sobě oddělené stolkem a na veřejnosti, ale něco, kde budete hledět stejným směrem vedle sebe a bude snazší dělat další krůčky. Ať už to bude kino, kde se dá držet za ruce a třeba i víc, nebo nějaký sport, kde taky náhodné dotyky mohou snadno přejít v nenáhodné (zvláště s rostoucím adrenalínem).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.