Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej dekoračních výrobků

Od: atrama® odpovědí: 8 změna:

Prosím, je možné prodat nějaké dekorační výrobky někde veřejně třeba na internetu bez živnostenského listu a placení daní? Ajestli ano, tak do kolika kč za rok. Případně poraďte i kde. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To je špatná úvaha. I kdyby něco takového existovalo, tak vám bude trvale hrozit nebezpečí, že vás někdo kvůli pár korunám udá. Vůbec to za to nestojí. Odvody z podnikání, které by bylo jako vedlejší, jsou bezvýznamné. Jako podnikatel máte mnohem větší možnosti odbytu.

hodnocení

Nechci se s tím živit,jen občasný prodej.

hodnocení

4x

Presne v bode, ked to zacnete vyrabat a predavat, splnite definciu podnikania a zivnosti = trvaly a opakovany proces za ucelom dosiahnutia zarobku.

pohanka

Trošku mě to začalo zajímat.

Tady je odpověď, kdy se přihlásit na úřad.

Výroba a prodej by měly být pravidelné a soustavné.

Tedy prodej jen na vánočním trhu? Ale každý rok? Potom je považováno za soustavný prodej?

Jestli jsem to pochopila dobře.

blog.shoptet.cz/...

Pokud jste přesvědčeni, že podnikatelem nejste, výdělek bude spadat do takzvaného příležitostného příjmu, který však nesmí překročit 30 000 Kč za rok (článek je z roku 2023)

Jak a kdy nastavit hranici mezi podnikáním a příležitostném příjmu by Vám měli poradit odborníci, třeba na finančním úřadě. Víte, že neznalost zákona neomlouvá.

-----------

Já osobně bych třeba vyráběla věnečky a s příjmem 20 000, bych se asi nikde nepřihlašovala. Každý podzim prodej. Ale v článku je, že když to budete dělat každý rok, tak už to je podnikání. A teď babo raď.

peter, jenom jsem to rozvedla, ale sama se v tom nevyznám, jenom čerpám z toho článku.

Podnikání to je, ale bez podání danového přiznání?

hodnocení

3x

Já se obávám, že s dekoračními předměty neuděláte štěstí. Lidé se dobře rozmyslí, za co peníze utratí + nemalé poštovné. Obchodů s "číčovonami" je strašná spousta. V reklamách se stále nabízejí, u Asiatů, v květinářstvích, drogeriích, domácích potřebach, sklo-porcelán, Díla, umělecké potřeby, bazary, sekáče, "obchůdcích" atd. Ať už velice kvalitní nebo šunty, že by pohledal. Je mi jasné, že potřebujete vydělat, ale tudy cesta fakt nevede. *alene*

pohanka
hodnocení

2x

Napadá mě pouze kde, s legislativou neporadím: Na FB je soukromá skupina, kde můžete vystavit svoje výrobky. Buďto pro potěšení, anebo pod foto uvést, že je na prodej. Pod názvem - TVOŘENÍ - návody,/... má 288 000 členů.

Fler asi znáte? http://www.fler.cz/

hodnocení

Ano,oboje znám. Mě jde jen o občasný prodej. Ne podnikání.
id
Občasný prodej je taktéž opakovaný prodej za účelem zisku = podnikání. Chcete něco co neexistuje. Vyrobte a prodejte jen jednou v životě, pak je to ok. Jakmile se bude opakovat inzerát, častěji nabízet výrobky, napráskáte fú sama sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]