Nejste přihlášen/a.
Na centrum.cz mám už hodně let e-mailovou schránku a nikdy mne neobtěžovali zasíláním nějakého spamu. Teprvé až poslední dobou asi +/- měsíc mne začali obtěžovat 1x týdně v pátek nežádoucím spamem s nádpisem "ČTENÍ NA VÍKEND". Nejsem si vědom, že bych jim někde dal souhlas na zasílání něčeho takového. Obvykle v takových e-mailech bývá někde dole odkaz na zrušení zasílání něčeho takového, ale v tomto případě tam nic takové není. Je tam ale, že "Toto je zpráva Provozovatele obsahující informace o vlastních produktech, které jste obdržel(a) jako uživatel(ka) e-mailové schránky.". To je nějaká novinka kterou centrum.cz začalo obtěžovat všechny kdo mají u nich e-mailovou schránku?
Mne také nic takového (spamového) nechodilo až do teď kdy mi to před asi +/- mšsícem začalo chodit. Díval jsem se do toho nastavení a v soukromí jsem tam měl zapnuté "Personalizovaný obsah a reklama". Vše co tam bylo k nastavení jsem zakázal a nyní jsem zvědavý jestli to pomůže zbavit se toho spamu.
Existuje taková vymoženost, jmenuje se to "spamový filtr" a má to i schránka na centrum.cz
Buď se dá zakázat pošta z určité adresy, nebo i zpráva obsahující konkrétní text.
Třeba: "Toto je zpráva Provozovatele obsahující informace o vlastních produktech, které jste obdržel(a) jako uživatel(ka) e-mailové schránky."
A ne, rozhodně mi nic takového nechodí.
O této vymoženosti dobře vím, ale nechci aby mi to házelo do spamu úplně všechny e-maily od centrum.cz včetně např. nějakých oznámení o změnach v používání, fungování atp. jejích e-mailových schránek. Chci pouze zrušit nebo zakázat len jejích spam.
Tak jsem se díval na parametry filtrování zpráv na centru a opravuji své předchozí tvrzení - není možné filtrovat podle části textu (nebo jsem to aspoň nenašel). Ale pokud slovem "nadpis" označujete "předmět mailu", je možné odfiltrovat všechny zprávy, mající v předmětu "čtení na víkend".
Filtrování podle textu by mohla být dobrá věc, ale bohužel to asi nikde nefunguje tak jak by to někdo očekával. Ono to odfiltrovává i e-maily obsahující slova kde je třeba část slova shodná s tím co je nastavené ve filtru na filtrování a filtruje to tak i e-maily které filrované nemají být. Kdysi dávno jsem to zkoušel a nadělalo mi to problémy a tak jsem to musel zrušit.
Jako nádpis mám na mysli to jak je nadepsaný text e-mailu. V předmětu tam je "Svadba v Itálii, super kvíz i názor vědců na přátelství mezi pohlavími" což jsou některé z článků které mi spameři nabízejí k přečtení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.