Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stalo s vodou v rybníku

Od: repe odpovědí: 6 změna:
Co to je? Je možné se v tom koupat?
Co se stalo s vodou v rybníku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, je to záležitost přírodní nikoliv znečištění způsobené např. průmyslem či zemědělstvím - koupat se můžete (pokud nejste alergik) a potom se osprchovat. Zdravím!
doplněno 12.09.24 11:17: Ano, už zde máte vysvětlení. Jsou to sinice, které zdravému člověku neublíží (zvlášť, když se potom osprchuje). Jo, kdybyste věděli, v čem jsme se koupali v mládí a jsme zde stále (pojem sinice tenkrát nikdo neznal - prostě jen zelená voda, kterou nikdo neřešil, když to nebyl vyloženě žabinec).
mll

Barvu vody jsem už zapomněl (lepší se nekoukat, stačilo když mi někdo na koupališti půjčil potápěčské brýle (a to se psal rok 2002, to byl rok, kdy jsme na naše koupaliště chodili, pamatuju si to hlavně kvůli tomu, že nás odtamtud ten rok vyhnal déšť, kterým započali pražské povodně, i tam jsme museli brodit cestou domu, pokud jsme teda nechtěli obcházet celé město), to bylo na koupališti, nechci domýšlet co muselo být v rybnících za mého mladšího dětství), pamatuju si ale dodnes bahno po kolena, i když to asi byl extrém, ale i to bahno bývalo normální.

A ty rybníky, to bývalo i na organizovaných akcích typu pionýrský nebo později dětský tábor.

ben®
mll - já jsem psal o dřívější době, kdy Země byla jednoznačně kulatá, asertivita byla drzost, z azbestu se nikdo nehroutil, k dětskému hřišti nebyl přidělen pedofil, Alzheimer byla skleróza, koupat se dalo i v Labi (ve skvrnách od oleje) a lidé byli celkově normálnější, resp. ze všeho výrazně méně vyjukanější či podělanější.

ttt
hodnocení

3x

To jsou sinice.

Neni to vhodne na koupani. To je moc zeleny.

hodnocení

2x

Klasické sinice. V posledních desetiletích se stále častěji objevují v teplejších, málo proudících vodách. Koupání se v tom moc nedoporučuje, můžou vyvolat alergickou reakci.

Je to daň za pokročilou civilizaci, zvlášť za "dokonalé"prací prostředky.

riva
hodnocení

0x

Asi sinice, můžete si udělat test a odlišit je od (neškodných) řas: szu.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]