Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Istanbul - letiště, data, měna

Od: topta® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

chystáme se do Istanbulu za 2 týdny a rád bych se zeptal ideálně těch, kteří už tam byli, na pár otázek:

1) Doletíme na letiště Sabiha Gokcen, které je v asijské části a ubytování máme v části evropské máme ubytování, kde se dostaneme metrem a trajektem, ale chci se zeptat jak dlouho dopředu je nutné být na tomto letišti cestou zpátky? Je potřeba tisknout palubní vstupenky nebo stačí online v mobilu? Případně, jestli mi to vytisknou zdarma někde na přepážce a jak dlouhé bývají řady? O tomto letišti jsem neslyšel ani nevyčetl moc pěkných recenzí, tak mám docela obavy. Letíme domů ve 13:00 v neděli.

2) Jak pořešit nejlépe data v mobilu? Budeme potřebovat si občas zjistit jízdní řády apod., tak abychom měli jak. Dá se koupit na letišti jejich simkarta, ale málo GB za dost peněz, tak nevím, jestli je to nejlepší řešení. Budeme 4, tak pokud by šel hotspot, tak by to možná bylo i v pohodě. Na hotelu budeme mít wifi, ale kdo ví, jestli bude stabilní.

3) Je potřeba si měnit turecké liry nebo se dá platit běžně eurem?

Pokud vás ještě napadá něco, co bychom měli vědět, na co nezapomenout atd., tak klidně taky napište.

Mockrát díky za cenné rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

2) pokud máte někdo novější mobil, tak si pořídit eSIM pro Turecko. Podle mne má velmi dobrou cenu "GLOBAL YO".

3) Neznám přímo Istanbul, ale v jiných částech TR (tedy u moře) se vstupné do památek nedá platit EUR a leckdy a ni kartou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]